Η 15χρονη κόρη μου βίωσε τον 1ο της χωρισμό και είναι ράκος…

Η 15χρονη κόρη μου βίωσε τον 1ο της χωρισμό και είναι ράκος…
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Είμαι μαμά μιας 15χρονης έφηβης που μόλις βίωσε τον πρώτο της χωρισμό. Κλαίει όλη νύχτα (υποτίθεται κρυφά) και δυσκολεύεται να το συζητάει. Νιώθει προδομένη και πληγωμένη και δεν ξέρω τι να κάνω για να νιώσει καλύτερα. Από τη μία ξέρω ότι είναι κάτι φυσιολογικό (και αναμενόμενο) για την ηλικία της, αλλά από την άλλη σπαράζει η καρδιά μου να τη βλέπω έτσι… Έχετε κάποια συμβουλή που θα βοηθούσε;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το υπέροχο κορίτσι σας μεγαλώνει! Στην πορεία του αυτή προς την ενηλικίωση, οι σχέσεις της, όλων των ειδών, λαμβάνουν τον κεντρικό ρόλο του ενδιαφέροντος της, και αυτό όπως προείπατε είναι θεμιτό και υγιές!

Οι σχέσεις των εφήβων είναι τόσο σημαντικές και βιώνονται με έναν ιδιαίτερο και έντονο τρόπο, καθώς αποτελούν τους καθημερινούς συνοδοιπόρους τους προς την αυτονόμηση και την δημιουργία ταυτότητας. Αυτή η πορεία έχει πολλή επεξεργασία και είναι εξαιρετικά σημαντική. 

Είναι πολύ όμορφο εκ μέρους σας που κοιτάτε τρυφερά το κορίτσι σας και προβληματίζεστε μαζί της για τα θέματα που αφορούν τη φάση ζωής της. Συνειδητά και ασυνείδητά, τη συμβουλεύετε καθημερινά τόσο μέσα από τα λόγια σας, όσο και μέσα από τη δική σας στάση προς τις σχέσεις σας.

Θα βοηθούσε λοιπόν να ρωτήσετε ευθέως το κορίτσι σας ένα χρειάζεται κάτι από εσάς και να της επιβεβαιώσετε πως είστε διαθέσιμη να μιλήσετε για ότι την απασχολεί όταν είναι έτοιμη. Σε ένα άλλο επίπεδο θα βοηθούσε να βλέπει τη δική σας σχέση ζευγαριού να ομορφαίνει και να ανθίζει έτσι ώστε να διατηρεί ένα καλό πρότυπο μέσα της για τον τρόπο που οι σύντροφοι σχετίζονται και άρα να διευρύνει το τι ονειρεύεται η ίδια να ζήσει!

Όφελος για όλους σας να φροντίζετε τις σχέσεις σας σε όλα τα επίπεδα και να αυξάνετε τον πήχη!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v