Ο γιος μου δείχνει περισσότερη αδυναμία στον μπαμπά του. Κάνω κάτι λάθος;

Ο γιος μου δείχνει περισσότερη αδυναμία στον μπαμπά του. Κάνω κάτι λάθος;
Ερώτηση:
Έχω έναν γιο 2 χρονών και 3 μηνών. Έχει αδυναμία στον πατέρα του, παρόλο που εγώ ασχολούμαι περισσότερο μαζί του καθώς ο άντρας μου δουλεύει περισσότερες ώρες από εμένα . Όταν είμαστε οι δυο μας είναι όλα τέλεια. Όταν εμφανίζεται ο πατέρας του, όμως, δείχνει όλη του την αγάπη αλλά και την ευχαρίστηση του που είναι δίπλα του. Να πω πως δεν είμαι η αυστηρή της υπόθεσης και πως όταν δει τα σκούρα με τον πατέρα του, έρχεται σε εμένα. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, ή πια συμπεριφορά μου μπορεί να πυροδοτεί κάτι τέτοιο, αλλά αισθάνομαι πάρα πολλή στεναχώρια και απόρριψη.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αυτό που αισθάνεστε ταιριάζει να σας υποψιάσει τι κάνετε σε σχέση με τον σύντροφό σας και όχι με το μωρό σας.

Επιλέξατε τον σύντροφό σας ώστε να πορευθείτε μαζί στη ζωή και να δημιουργήσετε την οικογένειά σας. Το μωρό σας είναι το αποτέλεσμα της σύνδεσής σας, της αγάπης σας και η εξέλιξή σας. Αντιστοιχεί να σας δίνει μεγάλη χαρά το ότι το μωρό σας έχει τόσο καλή σχέση με εσάς όσο και με τον πατέρα του και είστε διαθέσιμοι ώστε  να αλληλεπιδράσει ξεχωριστά μαζί σας. Το γεγονός ότι αυτό σας ανησυχεί αλλά και σας στεναχωρεί ταιριάζει να το δείτε ως ερώτημα τι γίνεται μεταξύ σας σε επίπεδο ζευγαριού.

Βάζετε μια σύγκριση και ένα ανταγωνιστικό στοιχείο το οποίο δε σας συμφέρει. Μιλήστε με τον σύντροφό σας.  Ζητήστε βοήθεια εάν χρειαστεί, προκειμένου να ζήσετε με χαρά αυτήν την υπέροχη νέα φάση της σχέσης σας!

Να σας ζήσει!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v