Χριστουγεννιάτικα στολίδια και δημιουργίες για το παιδικό δωμάτιο

Χριστουγεννιάτικα στολίδια και δημιουργίες για το παιδικό δωμάτιο

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή για τα παιδιά και ο καλύτερος τρόπος για να τα βάλουμε στο κλίμα είναι η διακόσμηση του σπιτιού και μάλιστα του δωματίου τους, για το οποίο μπορούν τα ίδια να φτιάξουν πρωτότυπα στολίδια.

Διακοσμητικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Κολλήστε στα παράθυρα νιφάδες χιονιού, όπως αυτές που θα βρείτε στο Houseart.gr, σε όποιο χρώμα προτιμάτε. Τιμή: 24 ευρώ, για το σετ αυτοκόλλητων διάστασης 90x60εκ. Μπορείτε να τα αγοράσετε online από εδώ.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Τοποθετήστε πίσω από το κρεβάτι, σε ράφια, γύρω από τις μπαλκονόπορτες ή από κορνίζα σε κορνίζα στους τοίχους όμορφα, διακοσμητικά λαμπάκια. Καλύτερα να τα βάλετε σε ψηλό σημείο, ώστε να μη μπορούν να τα φτάσουν τα παιδιά. Μεγάλη ποικιλία θα βρείτε εδώ.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Το παιδικό δωμάτιο μπορεί να έχει το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο θα στολίσουν τα παιδιά μόνα τους. Αυτό μπορεί να αποτελείται από παιχνίδια των παιδιών, από βαμβάκι σε μορφή χιονόμπαλας ή από μικρές κάλτσες, τις οποίες μάλιστα τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν μόνα τους.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Τέλος, στα ράφια της βιβλιοθήκης ή στο κομοδίνο του παιδιού μπορείτε να τοποθετήσετε όμορφα διακοσμητικά, όπως το καρουζέλ της φωτογραφίας που γυρίζει και παίζει μουσική (θα το βρείτε εδώ – τιμή: 67,90 ευρώ) ή το φωτιζόμενο σπιτάκι-παιχνιδάδικο (θα το βρείτε εδώ – τιμή: 35,40 ευρώ).

Φτιάξτε μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Οι γιρλάντες με τα γιορτινά μηνύματα είναι μία ακόμα ωραία ιδέα για την διακόσμηση του παιδικού δωματίου, ενώ δεν είναι δύσκολο για τα παιδιά να τις φτιάξουν και μόνα τους. Για μία γιρλάντα με γράμματα θα χρειαστείτε μερικά μέτρα πετονιά, χρωματιστό χαρτόνι για χειροτεχνίες, σε μέγεθος Α4 ώστε να το διπλώσετε στη μέση και να κόψετε τα γράμματα, χάρακα και μολύβι για να σχεδιάσετε πάνω στο χαρτόνι τα γράμματα, ψαλίδι για να τα κόψετε και κόλλα για να κολλήσετε τις δύο πλευρές του γράμματος που θα διπλώσουν πάνω από την πετονιά, από την οποία θα κρεμαστούν.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Μία άλλη ιδέα είναι να φτιάξετε γιρλάντες από κουκουνάρια, τα οποία μπορείτε είτε να βάψετε, ψεκάζοντάς τα με χρώμα, είτε να αφήσετε στο φυσικό τους χρώμα και να τα κρεμάσετε με κορδέλες από ένα σχοινί σε έντονο, γυαλιστερό χρώμα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Σε έναν τοίχο του παιδικού δωματίου μπορείτε να κρεμάσετε ένα εορταστικό ημερολόγιο, το οποίο φυσικά θα φτιάξετε μόνοι σας, και το οποίο θα μετρά τις ημέρες μέχρι την πρωτοχρονιά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να πάρετε 24 σπιρτόκουτα (ή 24 μικρά χάρτινα κουτάκια), ή τόσα κουτάκια όσα οι μέρες που απομένουν μέχρι την Πρωτοχρονιά. Να πάρετε αυτοκόλλητα και αριθμούς για να τα διακοσμήσετε εξωτερικά και κόλλα τύπου μπλου-τακ για να τα τοποθετήσετε στον τοίχο σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μέσα στο κάθε κουτάκι μπορείτε να βάλετε ό,τι τραβά η όρεξή σας –και αυτή του παιδιού, π.χ. καραμέλες, σοκολατάκια, μικρά σημειώματα με ευχές ή ανέκδοτα, μερικά κέρματα για να παίξουν με αυτά στο λούνα παρκ. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγος χρόνος (περίπου δύο ώρες) και πολύ κέφι!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Στην πόρτα του παιδικού δωματίου μπορείτε να κρεμάσετε ένα όμορφο στεφάνι που θα φτιάξουν τα παιδιά, για το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι, όπως πολύχρωμα κουμπιά, κορδέλες ή ακόμα και γλειφιτζούρια ή καραμέλες. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι την βάση για το στεφάνι (αγοράστε την από εδώ), λίγη υγρή κόλλα και πιθανώς σχοινί και ψαλίδι.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - παιδικό

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες κάρτες, είτε για να στολίσουν το δωμάτιό τους με αυτές (π.χ. να τις κρεμάσουν σε κορδέλες, σε μορφή γιρλάντας) είτε για να τις δώσουν στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε -έγχρωμα ή με σχεδιάκια- φύλλα από χαρτόνι και πατρόν με χριστουγεννιάτικα θέματα τα οποία θα βρείτε σε χαρτοπωλεία, λεπτές και φαρδιές κορδέλες σε διάφορα χρώματα, κόλλα για χαρτί και υγρή κόλλα στιγμής, χάρακα, ψαλίδι, μαρκαδόρους και ό,τι άλλα διακοσμητικά μπορείτε εσείς να φανταστείτε. Διπλώστε στα δύο το χαρτόνι, στο μέγεθος που επιθυμείτε, και τοποθετήστε τα διακοσμητικά όπως στις φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμα: Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Είκοσι πρωτότυπες ιδέες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v