Επιστημονικές μέθοδοι για να τον γοητεύσετε

Επιστημονικές μέθοδοι για να τον γοητεύσετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιες γυναίκες «το έχουν» με τους άνδρες και κάποιες άλλες όχι; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει επιστημονική απάντηση. Και μάλιστα όχι μία αλλά δέκα συν μία.

Η επιστήμη βρήκε έναν ακόμα τρόπο να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας και να μας παράσχει μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον έρωτα και τις σχέσεις. Χαμογελάστε, λοιπόν, φορέστε κόκκινα και δείτε μερικούς ακόμα «τσεκαρισμένους» τρόπους για να γίνετε πιο ελκυστική.

Βάλε το κόκκινο φουστάνι

Εκείνο που είχατε πάρει σε μία κρίση υπέρμετρου θάρρους και δεν φορέσατε ποτέ. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Rochester δείχνει ότι οι άνδρες κρίνουν τις γυναίκες που φορούν κόκκινα ως περισσότερο ελκυστικές από τις υπόλοιπες. Προσέξτε, όμως: Το κόκκινο δεν κάνει θαύματα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα δεν επηρεάζει καθόλου την κρίση των ανδρών αναφορικά με την προσωπικότητα ή την ευφυΐα μιας γυναίκας.

Δεν έχετε φόρεμα; Κραγιόν τότε!

Απλώστε στα χείλη σας ένα φλογερό κόκκινο κραγιόν και αυξάνετε αυτόματα τις πιθανότητες να τραβήξετε το βλέμμα του πάνω σας. Αυτό λένε επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Manchester, οι οποίοι λένε πως τον μισό από τον χρόνο που σας κοιτάζουν οι άνδρες έχουν το βλέμμα του καρφωμένο στα χείλη σας –ειδικά αν φοράτε κόκκινο κραγιόν. Η θεωρία τους λέει ότι τα κόκκινα χείλη παραπέμπουν στο χρώμα που αυτά παίρνουν κατά την σεξουαλική διέγερση, όταν διευρύνονται τα αιμοφόρα αγγεία. Ας μην τα βάζουμε με τη βιολογία, λοιπόν...

Θαμπώστε τον με το χαμόγελό σας

Τα παγωμένα μοντέλα κάνουν μεγάλο λάθος. Πρόσφατη έρευνα του Αμερικανικού Συνδέσμου Ψυχολογίας λέει ότι όταν μία γυναίκα χαμογελά την κάνει να δείχνει πιο γοητευτική στα μάτια του άνδρα, καθώς ενεργοποιεί το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με την επιβράβευση. Με απλά λόγια, δείχνετε πιο προσιτή στα μάτια του όταν χαμογελάτε. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρεθείτε για καφέ, χαρίστε του το πιο γλυκό σας χαμόγελο. Είναι το καλύτερο αξεσουάρ σας!

Ενθουσιάστε τον με το γέλιο σας

Το γέλιο είναι πράγματι το καλύτερο γιατρικό για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης και της ερωτικής σας ζωής. Μελέτη από Πανεπιστήμιο του Καναδά υποστηρίζει πως οι άνδρες έλκονται από γυναίκες που γελούν με τα αστεία τους. Και δεν είναι παράλογο. Όλοι είναι λίγο-πολύ ναρκισσιστές και όλοι θέλουν να αρέσουν. Βέβαια, αν δεν είναι από αυτούς που λένε επιτυχημένα αστεία, δεν χρειάζεται να προσποιηθείτε. Ένα χαμόγελο, όπως είπαμε παραπάνω, είναι αρκετό.

Μιμηθείτε τον –με μέτρο

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά μικρής έκτασης μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που με διακριτικότητα μιμούνται στοιχεία του άνδρα που τους ενδιαφέρει μπορεί να τελικά να τον κερδίσουν. Δεν εννοούμε να αγοράσετε τα ίδια t-shirts με αυτόν, αλλά αν, για παράδειγμα, ξύσει το μάγουλό του, κάντε και εσείς το ίδιο μετά από λίγα δευτερόλεπτα. 'Η αν πει κάτι του στυλ «εσύ βλέπεις αυτή τη σειρά;» απαντήστε με τον ίδιο τρόπο, «όχι, δεν την βλέπω αυτή τη σειρά». Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά πιάνει!

Ψηλές νότες

Μπορεί οι βαθιές, βραχνιασμένες φωνές να θεωρούνται πιο ερωτικές, όμως οι ερευνητές έχουν βρει πως οι άνδρες έλκονται περισσότερο από γυναίκες με ψηλούς τόνους φωνής, α λα Μέρλιν –θυμάστε τον τρόπο που τραγούδησε το «Happy Birthday» στον JFK; Φυσικά, στην συγκεκριμένη περίσταση, βοήθησε και το φόρεμα στο να αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

«Hips don't lie»

Δοκιμάστε το: Περπατήστε σε μία αίθουσα γεμάτη άνδρες λικνίζοντας του γοφούς σας και παρατηρήστε πόσα κεφάλια θα γυρίσουν. Το επιβεβαιώνουν και ερευνητές του Πανεπιστημίου Texas A&M. Δεν συνιστούμε να υιοθετήσετε το βάδισμα των top models στην πασαρέλα, αλλά να κάνετε μεγαλύτερα βήματα όταν περπατάτε και να τοποθετείτε το ένα πόδι μπροστά στο άλλο, σα να προσπαθείτε να περπατήσετε πάνω σε μία ίσια γραμμή. Κάτι ακόμα που θα σας βοηθήσει στο παιχνίδι της γοητείας είναι να του ζητάτε να σας πιάνει αντικείμενα που βρίσκονται σε ψηλά ράφια.

Όχι πια δάκρυα

Μπορεί να αποτελεί το δυνατό σας χαρτί κάθε φορά που θέλετε να διεκδικήσετε κάτι από τον σύντροφό σας, όμως έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Science Express λέει ότι οι άνδρες έλκονται λιγότερο σεξουαλικά από γυναίκες που κλαίνε με το παραμικρό. Εντάξει, είναι δύσκολο να καταπνίξετε τα δάκρυα που πλημμυρίζουν τα μάτια σας με τις πιο ρομαντικές ταινίες, γι'αυτό προτιμήστε να τις βλέπετε με τις φίλες σας.

Δείξτε τα μπράτσα σας

Πάντα ακούτε ότι τα μακριά πόδια είναι αυτά που «τρελαίνουν» τους άνδρες. Ωστόσο, έρευνα από το Πανεπιστήμιο New South Wales δείχνει ότι οι άνδρες που βρίσκουν τις ψηλές γυναίκες ελκυστικές γοητεύονται περισσότερο από τα χέρια και όχι από τα πόδια τους. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να κάνετε βάρη στο γυμναστήριο, λοιπόν, κάντε και μερικές επαναλήψεις και... φορέστε λίγο πιο συχνά αμάνικα.

Παιχνίδια και μηνύματα

Η επικοινωνία παραμένει το κλειδί σε κάθε μακροχρόνια σχέση –το λένε και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Texas. Βρήκαν ότι ζευγάρια που μιλούν την ίδια «γλώσσα» έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντέξουν μαζί. Από μελέτη που έγινε σε ζευγάρια τα οποία γνωρίστηκαν μέσω online chats προέκυψε ότι όσα χρησιμοποιούσαν το ίδιο στιλ γραφής παρέμειναν μαζί τρεις μήνες αργότερα –σε αντίθεση με ζευγάρια που έγραφαν με διαφορετικό τρόπο. Αν λοιπόν χρησιμοποιεί greeklish όταν σας γράφει, γιατί δεν δοκιμάζετε να κάνετε και εσείς το ίδιο;

Επιδείξτε τις καμπύλες σας

Δεν πρόκειται να προσέξει αυτά τα δύο κιλά που «βάλατε» και δείτε γιατί: Ερευνητές από την Σκωτία παρατήρησαν ότι οι άνδρες προτιμούν γυναίκες με φυσιολογικό σωματικό βάρος και όχι υπερβολικά αδύνατες. Σταματήστε, λοιπόν, να ζηλεύετε τα μοντέλα στα περιοδικά και φορέστε ξανά το πολύ στενό σας τζιν που... θα κεντρίσει το βλέμμα του! Και με ένα παγωτό παραπάνω δεν χάθηκε ο κόσμος!

Πηγή: iVillage

v