8 πειστικοί λόγοι για να ξεκινήσετε γυμναστική τώρα!

8 πειστικοί λόγοι για να ξεκινήσετε γυμναστική τώρα!

Η λέξη και μόνο "άσκηση" κάνει πολύ κόσμο να αλλάζει κουβέντα. Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να την βάλουν συστηματικά στη ζωή σας, υπάρχουν δεδομένα που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε και να εγγραφείτε σύντομα στο γυμναστήριο της γειτονιάς.

Ανεβασμένη διάθεση

Η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση με τον πιο εύκολο -αν και όχι πάντα ανώδυνο- τρόπο. Με την άσκηση εκκρίνονται γρήγορα συγκεκριμένες ορμόνες (οι ενδορφίνες), οι οποίες δημιουργούν ευφορία και θετικά συναισθήματα στον ανθρώπινο ψυχισμό. Μην αφήνετε λοιπόν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη!

Δείτε εδώ τι άλλο μας φτιάχνει τη διάθεση!

Καλύτερη εμφάνιση

Η γυμναστική είναι ο ιδανικός τρόπος για να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση. Ακόμη κι αν το να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας μοιάζει ουτοπικό, μην απογοητεύεστε! Το σίγουρο είναι πως θα χάσετε κιλά (δεδομένου ότι ακολουθείτε και μια ισορροπημένη διατροφή), θα τονώσετε τους μύες, θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας (δείτε εδώ με ποιο τρόπο) και θα γραμμώσετε το σώμα σας.

Ποιοτικός ύπνος

Οι άνθρωποι που γυμνάζονται έχει αποδειχτεί ότι έχουν καλύτερο ύπνο από εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή. Αντί, λοιπόν, να καταναλώνετε σκευάσματα που καταπολεμούν την αϋπνία, απλά γυμναστείτε! Δε χρειάζεται να υπερβάλλετε, λίγη ώρα το απόγευμα, ύστερα από τη δουλειά, αρκεί.

Δείτε εδώ περισσότερα για τη σχέση ύπνου και άσκησης.

Χτίσιμο αυτοπεποίθησης

Η βελτίωση της εμφάνισης, η ενδυνάμωση και οι όμορφες εικόνες που δημιουργεί στο μυαλό η άσκηση "ανεβάζουν" την αυτοπεποίθηση, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής. Το χτίσιμο του αυτοσεβασμού ενισχύεται και αποκαλύπτεται σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις.

Δείτε εδώ πώς συνδέεται η άσκηση με την αυτοπεποίθηση!

Καταπολέμηση του άγχους

Η γυμναστική είναι ο πιο υγιής τρόπος για να αντιμετωπίσετε στρεσογόνες καταστάσεις. Βοηθά αποτελεσματικά στη μείωση του στρες της καθημερινότητας και παράλληλα προάγει την ψυχική υγεία. Επωφεληθείτε από την άσκηση για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας από τις καταστάσεις που σας αγχώνουν. 

Δείτε εδώ τα οφέλη του pilates και της yoga.

Οικονομία και υγεία

Το γυμναστήριο είναι από τους λίγους χώρους άθλησης που μπορεί κανείς να επισκεφθεί όσο συχνά θέλει για να επιδοθεί σε μεγάλο αριθμό ασκήσεων και μάλιστα με χαμηλό κόστος. Εναλλακτικά, ένα κοντινό γήπεδο ή πάρκο είναι ό,τι πρέπει για να τρέξετε ή να κάνετε ισοτονικές ασκήσεις.

Δείτε εδώ τα οφέλη του τρεξίματος στον οργανισμό.

Κοινωνικές σχέσεις

Στο γυμναστήριο θα γνωρίσετε ανθρώπους, θα ανταλλάξετε απόψεις, θα γελάσετε, θα ενισχύσετε την κοινωνικότητά σας. Εκεί συχνά γεννιούνται παρέες και φιλίες που πιθανώς αποδειχθούν πολύ χρήσιμες. Μπορεί, μάλιστα, να γνωρίσετε και τον έρωτα της ζωής σας... ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να προκύψει (δείτε εδώ τους κανόνες του πρώτου ραντεβού)!

Δυνατός οργανισμός

Με τη γυμναστική ενδυναμώνεται ο οργανισμός, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, επιβραδύνονται τα σημάδια της γήρανσης και αυξάνεται το προσδόκιμο όριο ζωής. Η άσκηση βελτιώνει επίσης σε μεγάλο βαθμό του δείκτες υγείας, όπως και τη χοληστερίνη και την πίεση του αίματος. Η στάση του σώματος βελτιώνεται, τέλος, σημαντικά, και μαζί της εξαλείφονται μυοσκελετικά προβλήματα όπως πόνοι στη μέση, στον αυχένα κτλ.

Δείτε εδώ κάποιες ασκήσεις με βαράκια και εδώ ασκήσεις για τέλεια οπίσθια!

v