Σαββατοκύριακο στην πόλη: Πού να πάτε και τι να δείτε με τα παιδιά!

Σαββατοκύριακο στην πόλη: Πού να πάτε και τι να δείτε με τα παιδιά!

Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο περιμένει εσάς και τα παιδιά αν βρίσκεστε ακόμα στην Αθήνα, με εργαστήρια, εκθέσεις, πειράματα και παραστάσεις για όλη την οικογένεια! Συνδυάστε τις παρακάτω ιδέες με όμορφες βόλτες στην πόλη και... θα περάσετε όλοι εξίσου καλά!

Σαββατοκύριακο στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μία βόλτα στην Πλάκα και μια επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο είναι ό,τι πρέπει για τα πρωινά αυτού του Σαββατοκύριακου. Παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών μπορούν τις δύο αυτές ημέρες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το καλοκαίρι έφθασε! Με ποιο μέσο θα ταξιδέψουμε για να πάμε στον τόπο των διακοπών μας;», κατά το οποίο θα εξερευνήσουν και θα ανακαλύψουν τη συλλογή των μεταφορικών μέσων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, ενώ θα έρθουν σε επαφή με τα υλικά των δρόμων πάνω στους οποίους αυτά κινούνται. Ακόμα, θα δημιουργήσουν τον τόπο των διακοπών τους και θα φτιάξουν με υλικά επαναχρησιμοποίησης τα δικά τους μέσα μεταφοράς. Τα προγράμματα ξεκινούν στις 11.00 και πραγματοποιούνται ανά μία ώρα.

Τα μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού, μόνο την Κυριακή 13 Ιουλίου, περιμένει το πρόγραμμα «Βάρκα στο γιαλό και βασιλικό, βάρκα με τραγούδι παραδοσιακό». Σε αυτό τα παιδιά δοκιμάζουν μια γεωγραφική περιήγηση στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος με βάρκα το πεντάγραμμο, πανιά τις νότες και πλήρωμα παραδοσιακούς σκοπούς και παραδοσιακούς τραγουδιστές! Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα 12.00 με 13.00.

Το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ για παιδιά προσχολικής ηλικίας και 8 ευρώ για παιδιά Δημοτικού.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Το Μαγικό Κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη, στην Ηλιούπολη

Έπειτα από τις επιτυχημένες παραστάσεις του χειμώνα, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της ταξιδεύουν σε όλη σχεδόν την Ελλάδα για να παρουσιάσουν σε ακόμα περισσότερους μικρούς φίλους «Το Μαγικό Κλειδί», ένα έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα: Η καρδιά της βασιλοπούλας.

Ο λόγος για ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη και ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων. Η παράσταση με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, είναι γεμάτη χρώματα, χορούς, υπέροχη μουσική και τραγούδια και μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

Πότε: Κυριακή 13 Ιουλίου, στις 21.00.
Πού: Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κίντης».
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

«Το ταξίδι της Κυμοθόης», στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το πρωί του Σάββατου 12 Ιουλίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο καλεί τα παιδιά για να γνωρίσουν την ομορφιά της αρχαιολογίας με έναν ευρηματικό τρόπο: Η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου έγραψε και αφηγείται μια φανταστική ιστορία που μας ταξιδεύει στα νερά της Νάξου!

Την αφήγηση και τα τραγούδια της ιστορίας συνοδεύει με τη λύρα του, σε πρωτότυπες συνθέσεις, ο μουσικός Νίκος Ξανθούλης.

Το δρώμενο απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και μεγάλους.

Πότε: Σάββατο 12 Ιουλίου, 11.00-12.00.
Πού: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44, Αθήνα)

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Η Επιστήμη από το ποτήρι... στον δοκιμαστικό σωλήνα», στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δύο ακόμα Σαββατοκύριακα απομένουν για να βρεθείτε με τα παιδιά στην διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας «H Επιστήμη από το ποτήρι... στον δοκιμαστικό σωλήνα». Η έκθεση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12 ετών και τους γονείς τους, περιλαμβάνει το διαδραστικό εργαστήρι «Μυστήριο στην κουζίνα», στο οποίο τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν πώς αντιδρούν μεταξύ τους τα υλικά της συνταγής για κουλουράκια, την επίδειξη πειραμάτων «Τα πάντα ρει...», κατά την οποία τα παιδιά πειραματίζονται με ...περίεργα ρευστά, και την διαδραστική αφήγηση «Τα ποτά που άλλαξαν τον κόσμο», η οποία περιγράφει την επιστήμη μέσα από ποτήρια και φλιτζάνια!

Πότε: Το Σάββατο και την Κυριακή, στις 11.30, στις 13.30 και στις 15.30.
Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης!

Ολοκληρώνονται στις 13 Ιουλίου και οι Κυριακάτικες δραστηριότητες για παιδιά και γονείς στο Μουσείο της Ακρόπολης, με το θέμα «Γλυκές προσφορές για θεούς και ανθρώπους». Το Μουσείο Ακρόπολης είναι γεμάτο προσφορές στους θεούς της αρχαιότητας! Γνωρίζατε όμως ότι οι θεοί δέχονταν και νόστιμα γλυκίσματα, που πολλές φορές απολάμβαναν και οι ίδιοι οι άνθρωποι στα σπίτια τους;

Παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών καλούνται στο Μουσείο για να γίνουν ερευνητές και να πειραματιστούν με υλικά μαγειρικής για να καταλάβουν πώς μπορούν να μάθουν σήμερα για τις αρχαίες απολαύσεις που, δυστυχώς, δεν μένουν στο χρόνο!

Το εργαστήριο υποστηρίζεται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και πραγματοποιείται στις αίθουσες του Μουσείου και στο φωτεινό χώρο του εστιατορίου.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί).

Πότε: Κυριακή 13 Ιουλίου, 11.00-12.30. Πού: Μουσείο Ακρόπολης.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v