5 υπέροχα παιδικά θεάματα για τα καλοκαιρινά σας βράδια

5 υπέροχα παιδικά θεάματα για τα καλοκαιρινά σας βράδια

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ξεγνοιασιάς για μικρούς και μεγάλους. Ειδικά για τα παιδιά είναι μια εποχή που μπορούν πραγματικά να παίξουν ατελείωτες ώρες, να χαρούν και παράλληλα να ψυχαγωγηθούν. Οι παρακάτω πέντε παραστάσεις συνδυάζουν γέλιο, διασκέδαση, διαπαιδαγώγηση και πολλές συγκινήσεις!

Η Κοιμωμένη ξύπνησε, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου είναι μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ' ένα φιλί. Τι θα γινόταν, όμως, αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο σήμερα; Ένα "πειραγμένο" παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, στο οποίο η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του... σύγχρονου πρίγκιπα.

Πού και πότε:

28 Ιουνίου - Νέα Μάκρη, Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου, στις 21.00
30 Ιουνίου - Πόρτο Ράφτη, Κινηματοθέατρο ΑΛΕΞ, στις 20.30
1 Ιουλίου - Πειραιάς, Βεάκειο, στις 21.00
2 Ιουλίου - Χαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς, στις 21.00
3 Ιουλίου - Χαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς, στις 21.00
7 Ιουλίου - Βύρωνας, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, στις 21.00

Είσοδος: όλα τα εισιτήρια της καλοκαιρινής περιοδείας προσφέρονται στην τιμή των 8 ευρώ σε προπώληση έως και μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της κάθε παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Δημιουργικές βραδιές, στην Aυλή του Ακαδήμεια

Το καλοκαίρι έρχεται και η αυλή στην Ακαδήμεια περιμένει μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν παραστάσεις, παραμύθια και τραγούδια μέσα στα όμορφα βράδια του καλοκαιριού! Ο Καραγκιόζης με την παρέα του θα ξεκινήσουν τα όμορφα βράδια, ο Χρήστος Αυτσίδης με το Κουκλοθέατρο Χαρχούτ θα συνεχίσει τις παραστάσεις και οι υπέροχοι παραμυθάδες θα πάρουν τη σκυτάλη, με πρώτη την Αγνή Στρουμπούλη, τον Ταξιάρχη Μπελιγιάννη και τη Λίλη Λαμπρέλλη. Τις παραμυθάδες θα συνοδεύει μουσικά ο Γιάννης Ψαριώτης! Τις Πέμπτες το Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο Δέντρο με τις παραμυθένιες παραστάσεις γεμάτες παράδοση και μουσική θα δώσει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα και μελωδία στην αυλή! Τα καλοκαιρινά εργαστήρια θα χαρίσουν και φέτος στιγμές παιχνιδιού, γνώσης και έκφρασης στα παιδιά τα απογεύματα, λίγο πριν τις παραστάσεις.

Πού: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600)
Πότε: Έως τις 2 Ιουλίου
Είσοδος: 7,5 ευρώ (για κάθε παιδί και κάθε ενήλικα - στα εργαστήρια πληρώνουν μόνο τα παιδιά 8 ευρώ)

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των παραστάσεων εδώ.

Καταστρούπολη, στη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα

Την «Καταστρούπολη» του Βρετανού Φίλιπ Ρίντλεϊ, ένα έργο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω αλλά και σε ενήλικους, φιλοξενεί φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών στη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα. Τι σκέφτεστε όταν ακούτε το όνομα «Καταστρούπολη» (Brokenville ); Ο τίτλος του έργου είναι ανοιχτός σε ερμηνείες. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, πέντε ανυποψίαστοι έφηβοι –ο Σάκα, η Γκλίτερ, ο Φράντζα, η Μελανιά και ο Τατουάζ–, με την καθοδήγηση ενός παιδιού και μιας μάγισσας, φτιάχνουν την ιστορία της ζωής τους από την αρχή. «Είναι μια αλληγορία που αναδεικνύει το θέατρο ως μέσο αντίστασης στην αποδόμηση του κόσμου μας», υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης Μανώλης Μαυροματάκης. Η «Καταστρούπολη» πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγγλία το 2000, με τον Τζουντ Λο στο ρόλο του Φράντζα, και ξαναπαίχτηκε το 2003 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας με μεγάλη επιτυχία! Με την Καταστρούπολη μεταφέρεται μια ελπιδοφόρα αλληγορία για το θέατρο ως μέσο αντίστασης στην αποδόμηση του κόσμου μας.

Πού: Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, τηλ. 210 7780518)
Πότε: 25,27,28,29,30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2014, στις 21:00
Είσοδος: 15 ευρώ

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο Καραγκιόζης, στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Π. Φαλήρου

Το θερινό θεατράκι του Δήμου Π. Φαλήρου, στο πάρκο του Φλοίσβου ανοίγει για να υποδεχθεί και φέτος τον Καραγκιόζη με την παρέα του. Από την Παρασκευή 27/6 ο Τάσος Κώνστας με τον χάρτινο θίασό του σας περιμένει για να σας κεράσουν γέλιο, μέσα από τις καλοκαιρινές περιπέτειες του Καραγκιόζη. Μπορείτε να τον χαρείτε όσες φορές θέλετε, καθώς και το εισιτήριο είναι φθηνό, ενώ κάθε βράδυ το έργο αλλάζει. Το θέατρο σκιών του Τάσου Κώνστα σας δίνει την ευκαιρία να περάσετε όμορφες, οικογενειακές καλοκαιρινές βραδιές με Καραγκιόζη, με γρανίτα, παγωτό, ποπ κορν, δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο πάρκο, στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου. 

Πού: Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου (πάρκο Φλοίσβου, Είσοδος στη Λ. Ποσειδώνος, στάση τραμ "Πάρκο Φλοίσβου", τηλ. 210 3227507)
Πότε: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20.30 (από 27/6)
Εισιτήριο: 3,50 ευρώ το άτομο

Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο Θέατρο Κολωνού

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας, παρουσιάζει, έως τις 30 Ιουνίου στο Θέατρο Κολωνού, μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προσφέρει πολιτιστικά ερεθίσματα, αλλά και να ζωντανέψει τις «δύσκολες» περιοχές της πόλης, μέσα από την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού της. Βασιζόμενος στο δικό του καλλιτεχνικό δυναμικό, αλλά και σε συνεργασίες διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα με πολλή μουσική και παιδικό θέατρο. Δείτε τι θα... δείτε:

Τετάρτη 25 Ιουνίου
Μουσική παράσταση με τίτλο: «Τα άκαυτα τραγούδια της Σμύρνης»
Η ιστορία της Σμυρναίικης μουσικής πριν την καταστροφή του 1922 και η μετέπειτα επίδρασή της στη μουσική της κυρίως Ελλάδας, αλλά και η συμβολή της στη δημιουργία των ρεμπέτικων τραγουδιών.
Με αναφορές και στο «Ιωνικόν» ύφος, ήδη από τα μυθολογικά χρόνια του Μαρσύα και του Απόλλωνα.
Και με τα εμβληματικότερα σμυρναίικα τραγούδια, δια των λόγων το αληθές...

Παρασκευή 27 Ιουνίου
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, «Έλληνες Δημιουργοί»
Μια διαδρομή στο γαλαξία των επιτυχιών του Ελληνικού λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού.
Ερμηνεύουν οι: Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Μανώλης Σκουλάς και Δώρα Λουϊζου
Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Σάββατο 28 Ιουνίου
Παιδική θεατρική παράσταση «...και ζήσαμε εμείς καλά...» των Αδερφών Γκριμμ από την Παιδική Σκηνή του θεάτρου Πρόβα σε προσαρμογή και σκηνοθεσία της Κοραλίας Τσόγκα, με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών των αδερφών Γκριμμ.
Το έργο, συμπεριλαμβάνει τα σπάνια παραμύθια «Ο Βασιλιάς Βάτραχος», «Νόστιμη Σούπα», «Ο Ψαράς και η Γυναίκα του», «Η Χιονούλα κι η Ροδούλα», «Τα δύο Αδέρφια», «Η Χρυσή Χήνα», «Ο Τυχερός Ραφτάκος», «Η Ξύπνια Γκρέτα», «Δώδεκα Ζευγάρια Λιωμένα Παπούτσια», που με αφήγηση, δράση, τραγούδι και διάδραση, με τους μικρούς θεατές, σας αποκαλύπτονται.
Συντελεστές: Διασκευή: Ελευθερία Στεργίδου, Κοραλία Τσόγκα, Γιάννης Χαντέλης, χορογραφίες: Σιμών Πάτροκλος, μουσική / στίχοι: Στέφανος Βαρελάς, σκηνικά: Γιάννης Τσουρουνάκης, κοστούμια: Ελευθερία Στεργίδου.
Ηθοποιοί: Γιάννης Χαντέλης, Ελευθερία Στεργίδου.

Δευτέρα 30 Ιουνίου
Σύμπραξη της Φιλαρμονικής & της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, «Καλοκαιρινό φεγγάρι και γιασεμί στην Αθήνα»
H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών μαζί με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα θυμίσουν στους παλιούς και θα μάθουν στους νέους τις αξέχαστες μελωδίες των Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Γούναρη, Αττίκ, Σπάρτακου, Σογιούλ, Μουζάκη και άλλων συνθετών, από την όμορφη εποχή της «παλιάς Αθήνας» που τραγουδούσε ο κόσμος σε «σε γραφικά σοκάκια με γαζίες, ζουμπούλια και γιασεμί».
Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας
Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Πού: Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός)
Πότε: Έως τις 30 Ιουνίου, στις 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 210 5284885 – 886.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v