Δωρεάν καλοκαιρινές δραστηριότητες στην πόλη: Τι να κάνετε με τα παιδιά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία!

Δωρεάν καλοκαιρινές δραστηριότητες στην πόλη: Τι να κάνετε με τα παιδιά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία!

Το καλοκαίρι η οικογένεια έχει την δυνατότητα να περνά περισσότερο χρόνο μαζί, αναπληρώνοντας όλα αυτά που δεν έκανε τον χειμώνα. Δείτε δέκα απίθανες ιδέες για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών εντός και σπιτιού με τις πιο διασκεδαστικές –και δωρεάν- καλοκαιρινές δραστηριότητες!

Φτιάξτε παγωτό!

Ζητήστε την βοήθεια των παιδιών για να φτιάξετε όλοι μαζί σπιτικό παγωτό, με τις αγαπημένες τους γεύσεις. Δείτε τις καλύτερες συνταγές για σπιτικό παγωτό εδώ και εδώ, πάρτε χωνάκια, σιρόπια και διακοσμητικές ομπρελίτσες και απολαύστε το όλοι μαζί στην βεράντα!

Παίξτε ένα καινούργιο επιτραπέζιο!

Τα καλοκαιρινά βράδια είναι ιδανικά για να συγκεντρώνεται η οικογένεια στην βεράντα για παιχνίδι. Αν έχετε βαρεθεί αυτά που ήδη έχετε, ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια είναι το «Mondo-Πλανήτης Γη», για παιδιά άνω των 8 ετών. Σε αυτό έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε όλοι μαζί έναν δικό σας φανταστικό κόσμο! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Σινεμά στο... μπαλκόνι

Γυρίστε την τηλεόραση προς το μπαλκόνι, νοικιάστε ένα DVD με κάποια από τις παιδικές ταινίες που τα παιδιά δεν κατάφεραν να δουν τον χειμώνα, φτιάξτε κι σπιτικά ποπ-κορν και... απολαύστε θερινό σινεμά!

Φυτέψτε μυρωδικά

Πάρτε μικρά πολύχρωμα γλαστράκια και σποράκια και φυτέψτε μαζί με τα παιδιά τα αγαπημένα σας μυρωδικά. Βάλτε αυτοκόλλητες ταμπελίτσες με το όνομα του κάθε φυτού στα γλαστράκια προκειμένου να παρακολουθούν τα παιδιά την ανάπτυξή τους. Δείτε πώς θα το κάνετε εδώ.

Επισκεφθείτε βιβλιοθήκες της πόλης

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα «τρέξει» η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας του Future Library «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!», η οποία προσκαλεί τα παιδιά σε βιβλιοθήκες για να γνωρίσουν αντίθετους κόσμους και τα σημεία όπου συναντιούνται μέσα από παιχνίδια, εικαστικές δράσεις, αναγνώσεις κ.ά. Βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας (δείτε ποιες εδώ) περιμένουν τα παιδιά –σχεδόν- καθημερινά, πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες, για να γεμίσουν με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δωρεάν αφηγήσεις παραμυθιών

Στις 4, 11 και 18 Ιουλίου στις 20.30, το Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, 2108640943), περιμένει τα παιδιά με τους γονείς τους για να απολαύσουν δωρεάν υπέροχες αφηγήσεις παραμυθιών! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Bowling παραλίας

Πηγαίνετε με τα παιδιά στην κοντινότερη παραλία με αμμουδιά. Πάρτε μαζί ένα κουβαδάκι που να είναι ψηλό και στενό και μία μπάλα. Φτιάξτε με το κουβαδάκι και την άμμο «κορίνες» και πείτε στα παιδιά να πετούν την μπάλα από απόσταση, σαν να έπαιζαν bowling,προκειμένου να «ρίξουν» τις κορίνες!

Προγράμματα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης πραγματοποιεί καλοκαιρινά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά 7-12 ετών, από σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εργαστήρι εικαστικών, ζωγραφικής, χειροτεχνίας κ.α. υπό το συμβολικό αντίτιμο των 3 ευρώ. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μονοήμερη για παιχνίδι στο Athens Holiday Park

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο δροσερό καλοκαιρινό πάρκο ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια στο M.E.C. Παιανίας, στο οποίο μπορείτε να βρεθείτε εντελώς δωρεάν, κερδίζοντας προσκλήσεις μέσω του διαγωνισμού μας!

Θερινό εκπαιδευτικό εργαστήρι στο ΦΙΞ in art, στην Θεσσαλονίκη

Το ΦΙΞ in art διοργανώνει θερινό εκπαιδευτικό εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά όπου το κάθε παιδί θα «πληρώνει» το κόστος συμμετοχής του σε ανακυκλώσιμα υλικά! Το εργαστήριο περιλαμβάνει: ανακυκλώσιμες κατασκευές, δημιουργική γραφή χορογραφία μουσικοκινητική αγωγή κ.α. Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν τη δημιουργική διαδικασία αναδημιουργίας με την επαναχρησιμοποίηση υλικών και να συμμετέχουν ενεργά στο τελικό αποτέλεσμα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στην 5η και 6η τάξη Δημοτικού και στην 1η και 2α τάξη Γυμνασίου.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται σε 15ήμερη βάση, έως και τις 15 Αυγούστου. Οι γονείς μπορούν να φέρνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στο ΦΙΞ in art από την ίδια ημέρα δήλωσης συμμετοχής των παιδιών. Τα «φιξάρια» συλλέγονται με βάση την αντιστοιχία ανά κιλό ανακυκλώσιμων υλικών (5 Φιξάρια / κιλό χαρτί, 10 Φιξάρια / κιλό πλαστικό και 25 φιξάρια / κιλό αλουμινίου). Μάθετε περισσότερα εδώ.

v