Χωρισμένος μπαμπάς που δεν τον θέλει η 3χρονη κόρη του αναζητά λύση

Χωρισμένος μπαμπάς που δεν τον θέλει η 3χρονη κόρη του αναζητά λύση

Ερώτηση:
Έχω χωρίσει εδώ και 1,5 μήνα κι έχω μια κόρη 3 ετών. Ενώ τον πρώτο μήνα όποτε πήγαινα να την πάρω από το σπίτι που ζει με τη μητέρα της έκανε σαν τρελή που με έβλεπε, πηγαίναμε βόλτες για αρκετές ώρες και κοιμόταν στο σπίτι μου κάθε Σαββατοκύριακο, ξαφνικά έχει αλλάξει συμπεριφορά. Δεν θέλει να πηγαίνει πουθενά μαζί μου, παρ' όλο που με ζητάει στην καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που έχω μαζί της, Όταν, όμως, πάω να την πάρω να πάμε βόλτα όπως μου ζήτησε, αντιδρά άσχημα, φωνάζει, τσιρίζει και τελικά δεν θέλει να έρθει. Η μητέρα της δεν λέει κουβέντα σε όλη αυτή τη διαδικασία, παρά μόνο ρωτάει το παιδί εκείνη την ώρα αν θέλει να έρθει μαζί μου, εκείνο απαντάει «όχι» και μου λέει να φύγω, αφού το παιδί δεν θέλει να έρθει. Αυτό γίνεται εδώ και 20 ημέρες. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Προφανώς η μητέρα της κόρης σας δεν στηρίζει την σχέση σας με το παιδί. Σε αυτό υπάρχουν δυο τρόποι διαχείρισης: απευθυνθείτε σε δικηγόρο για να ορίσετε την επικοινωνία με το παιδί μετά από απόφαση δικαστηρίου έτσι ώστε να μπορείτε να διεκδικήσετε τον χρόνο με την κόρη σας ενώ συνάμα μπορείτε να προτείνετε στην πρώην σύζυγό σας να επισκεφθείτε παιδοψυχολόγο για να σας συμβουλέψει ως προς την διαχείριση των καινούριων δεδομένων.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v