Να συνεχίσει να μένει ο γιος μου με τους γονείς μου;

Να συνεχίσει να μένει ο γιος μου με τους γονείς μου;

Ερώτηση:

Είμαι μητέρα ενός αγοριού 5,5 ετών. Εγώ μένω στην Αθήνα και έχω αφήσει το παιδί στους γονείς μου στην επαρχία. Δεν υπάρχει επαφή ή κάποιου είδους βοήθεια από την πλευρά του πατέρα του παιδιού μου. Είναι σωστό να αφήσω το παιδί μου άλλα δύο χρόνια εκεί, με τους δικούς μου; Ή θα του δημιουργήσω πρόβλημα για τη μετέπειτα ζωή του; Δεν είναι καλύτερα να μεγαλώνει με τους δικούς μου και όχι με ξένη γυναίκα, ενώ εγώ θα είμαι στην δουλειά; Ποια είναι η συμβουλή σας; Ευχαριστώ!

 
Απάντηση:

Ο γιος σας χρειάζεται να ζει μαζί σας οπότε καλό είναι να τον πάρετε. Βέβαια εδώ δεν αποσαφηνίζετε πόσο καιρό ζει με τους γονείς σας. Αν ο γιος σας ζει από την αρχή της ζωής του με τους δικούς σας θα είναι δύσκολη η μετάβαση. Όπως κι αν έχει θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε εσείς αν θέλετε το παιδί σας κι αν μπορείτε να πάρετε την ευθύνη του διότι δεν φαίνεται να σας αφορά.

Ανάλογα με το διάστημα που ζει χώρια σας ήδη το παιδί σας θα έχει θέματα εγκατάλειψης τόσο από εσάς όσο και από τον πατέρα του χωρίς να χρειαστεί να ζήσει άλλο μακρυά σας. Το παιδί ενδεχομένως ήδη να έχει ζητήματα που θα το δυσκολέψουν στην ζωή του, από την στιγμή που δεν το έχετε κοντά σας. Πάρτε το παιδί σας πίσω αρκεί να το θέλετε. Αν δεν το θέλετε αφήστε το στους γονείς σας διότι θα τραυματιστεί ξανά αν έρθει σε ένα περιβάλλον που δεν το θέλουν. Μιλήστε με έναν ψυχολόγο να δείτε τι συμβαίνει μέσα σας και πού βρίσκεται η δυσκολία να αναλάβετε τον μητρικό σας ρόλο. 

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v