Οι καλύτερες μονοήμερες οικογενειακές εκδρομές για την 28η Οκτωβρίου

Οι καλύτερες μονοήμερες οικογενειακές εκδρομές για την 28η Οκτωβρίου

Ο καλός καιρός και η αργία της 28ης Οκτωβρίου δίνουν εξαιρετική αφορμή για να οργανώσετε μια μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά. Υπάρχουν πολλοί κοντινοί προορισμοί μέσα στη φύση, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, πικ-νικ, ποδήλατο και άλλες δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά και μάλιστα χωρίς πολλά χρήματα. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, κάποιους από αυτούς κοντά στην Αθήνα που προσφέρονται ιδανικά μονοήμερη εκδρομή.

Κάστρο Ακροκορίνθου για πεζοπορία και μάθημα ιστορίας

(φωτο:gtp.gr)

Μια ωραία και οικονομική ιδέα για εκδρομή με τα παιδιά σας είναι το Κάστρο της Ακροκορίνθου και ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κορίνθου. Η περιοχή προσφέρεται για ξεκούραστη βόλτα σε μια εύκολη και πολύ όμορφη διαδρομή στο κάστρο που καταλήγει σε φανταστική θέα. Μπορείτε ακόμα να θαυμάσετε τα βυζαντινά αψιδώματα, τις στενές πολεμίστρες και τα ευρήματα των ανασκαφών που βρίσκονται στο μουσείο.

Μόλις τελειώσετε με την βόλτα σας στα αρχαία μπορείτε να κατηφορίσετε προς το Λουτράκι ή την Κόρινθο για να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας σε κάποιο παραθαλάσσιο μαγαζί με θέα τον Κορινθιακό κόλπο.

Περισσότερα για το κάστρο και τον αρχαιολογικό χώρο θα βρείτε εδώ. Η είσοδος είναι δωρεάν τόσο στο κάστρο όσο και στο μουσείο την 28η Οκτωβρίου.

Καταφύγιο Φλαμπούρι στην Παρνηθα για εκδρομή στη φύση

Στην κορυφή της Πάρνηθας, σε υψόμετρο 1.158 μέτρων, μέσα στη φύση, βρίσκεται το καταφύγιο Φλαμπούρι που θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και είναι ιδανικό για μονοήμερες αποδράσεις. Κατά την ανάβαση στο βουνό θα συναντήσετε απίθανες διαδρομές, μονοπάτια κρυμμένα ανάμεσα στα έλατα και φυσικά πλήθος από ζωάκια, όπως κόκκινα ελάφια.

Στο καταφύγιο, το οποίο διαθέτει οργανωμένη κουζίνα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και σπιτικά φαγητά, γλυκά και ροφήματα, στον καθαρό αέρα του βουνού και στις μυρωδιές του δάσους. Ακόμη, μπορείτε να πάρετε μέρος στις πεζοπορίες, στις δραστηριότητες και στα παιχνίδια που διοργανώνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου για ενήλικες και παιδιά.

Εάν το επιθυμείτε μπορείτε και να διανυκτερεύσετε στο καταφύγιο, εφόσον έχετε κάνει κράτηση νωρίτερα. Ειδικά για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου υπάρχει και μια προσφορά για διήμερη διαμονή στα 25 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνει 1 διανυκτέρευση, 1 πρωινό και 2 γεύματα).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Λίμνη Μπελέτσι, Αφιδνές, για βόλτα και πικ νικ

(φωτο:aqua-aquamarine.blogspot.gr)

Ιδανική μονοήμερη εκδρομή για όλη την οικογένεια πολύ κοντά στην Αθήνα, μέσα στο πράσινο και στο βουνό, αποτελεί η Λίμνη Μπελέτσι, η οποία δημιουργήθηκε πριν από περίπου τριάντα χρόνια, στην περιοχή Ιπποκράτειος Πολιτεία της κοινότητας Αφιδνών.

Η λίμνη αποτελεί ολοκληρωμένο οικοσύστημα με ψάρια, χελώνες, πάπιες και κύκνους που μπορείτε και να ταΐσετε με ψωμάκι που θα έχετε πάρετε μαζί σας. Ακόμη, μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας εκεί εξερευνώντας τα τεχνητά δρομάκια γύρω από την λίμνη σε ένα πολύ όμορφο φυσικό τοπίο. Δίπλα στη λίμνη υπάρχει παιδική χαρά και ένα γηπεδάκι, όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά σας. Ενώ αν σας αρέσει το πικ νικ μπορείτε κάλλιστα να γευματίσετε εκεί μέσα στην φύση. Εναλλακτικά, το μεσημαριανό σας μπορείτε να απολαύσετε σε κάποια από τις ταβέρνες που υπάρχουν στην διαδρομή από και προς την λίμνη.

Θα φτάσετε στην λίμνη από την Βαρυμπόμπη, περνώντας από το Κατσιμίδι και ακολουθώντας εν συνεχεία τις πινακίδες για την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Βασιλικά κτήματα Τατοΐου, για ποδήλατο μέσα στο πράσινο

Περί τα 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το παραδεισένιο περιβάλλον του κτήματος Τατοΐου με τα καταπράσινα τοπία και τα σπάνια δέντρα που φυτεύτηκαν εδώ στα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι ένα ιδανικό μέρος για βόλτα με τα πόδια, αλλά και για ποδηλατάδα, καθώς διαθέτει ποικιλία διαδρομών μέσα στη φύση.
Στο κτήμα υπάρχουν μπόλικα ξέφωτα, όπου μπορείτε να κάνετε πικ νικ ή να παίξουν με ασφάλεια τα παιδιά σας.

Η είσοδος στο κτήμα είναι ελεύθερη. Για να φτάσετε μπορείτε να συμβουλευτείτε τον χάρτη εδώ.

Adventure Park, Μαλακάσα, για το πιο περιπετειώδες παιχνίδι!

Μέσα στο δάσος, σε μία τεράστια έκταση, το Adventure Park, στη Μαλακάσα, είναι ιδανικό για απεριόριστη δράση και διασκέδαση για όλη την οικογένεια! Εκεί, λοιπόν, μικροί και μεγάλοι μπορείτε να συμμετέχετε σε «δοκιμασίες» όπως αναρρίχηση, ορειβασία, ισορροπία, κλιμακούμενης δυσκολίας, τοξοβολία και τραμπολίνο. Αν δεν θέλετε να λάβετε μέρος σε κάποια δραστηριότητα, μπορείτε απλά να επισκεφθείτε το πάρκο ως επισκέπτης, προκειμένου να απολαύσετε την όμορφη φυσική ατμόσφαιρα ή ακόμα και να κάνετε πικ νικ, με φαγητό που θα έχετε πάρει από το σπίτι, στους πάγκους που υπάρχουν διάσπαρτοι στον χώρο.

Αν πάλι δεν είστε τύποι του πικ-νικ, στη Μαλακάσα θα βρείτε αρκετές εξαιρετικές παραδοσιακές ταβέρνες για κρέας. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς την παραλιακή Μαλεσίνα που φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της!

Το Adventure Park λειτουργεί και τις αργίες, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες επισκέπτες, ωστόσο –ειδικά αν είστε μεγάλη παρέα, καλό είναι να κάνετε εγκαίρως μία κράτηση για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα παιδιά ηλικίας μέχρι 7 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους στις δραστηριότητες.

Κόστος συμμετοχής: Για τις εναέριες διαδρομές από 14 έως 20 ευρώ, ανάλογα με την δραστηριότητα.

Κόστος εισόδου στο πάρκο (αν είστε απλά επισκέπτες): 2 ευρώ.

Μάθετε περισσότερα για το Adventure Park εδώ.

v