Ο 7χρονος γιος μου δεν διαβάζει, εγώ φωνάζω και τον μπλοκάρω χειρότερα. Τι να κάνω;

Ο 7χρονος γιος μου δεν διαβάζει, εγώ φωνάζω και τον μπλοκάρω χειρότερα. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Γεια σας. Έχω έναν επτάχρονο γιο ο οποίος δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στα μαθήματά του, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι. Έχει συνέχεια το μυαλό του στο παιχνίδι. Εγώ, όμως, θεωρώ ότι έχω κάνει κακό στο παιδί μου γιατί του φωνάζω πάρα πολύ άσχημα και τον μπλοκάρω χειρότερα. Μετά στενοχωριέμαι αλλά το κακό έχει γίνει. Βοηθήστε με να διορθωθώ και να βοηθήσω το παιδί μου να μη με φοβάται.  
Απάντηση:

Σαφώς δυσκολεύεται ο γιος σας με την συμπεριφορά σας και δημιουργείτε ένταση και απόσταση στην σχέση σας. Θα χρειαστεί να δείτε ψυχολόγο να σας βοηθήσει με την διαχείριση σας διότι κινδυνεύετε να εδραιώσετε μια εχθρική δυναμική μεταξύ σας. Δυσκολεύετε το παιδί σας και το κάνετε να νιώθει εγκλωβισμένο και μόνο του.
Επισκεφθείτε ειδικό.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v