Να την στείλω στον παιδικό σταθμό ή να βρω μια κοπέλα να την προσέχει;

Να την στείλω στον παιδικό σταθμό ή να βρω μια κοπέλα να την προσέχει;

Ερώτηση:
Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία να αρχίσουμε τον παιδικό σταθμό; Η κόρη μου θα είναι 22 μηνών τον Σεπτέμβριο και εξαιτίας της εργασίας μου πρέπει να την στείλω σε βρεφονηπιακό σταθμό ή να βρω μια κοπέλα να την προσέχει στο σπίτι. Τι με συμβουλεύετε; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων. 
Απάντηση:

Τα παιδιά όταν γίνουν 4 ετών είναι ψυχικά έτοιμα να αποχωριστούν το σπίτι, εφόσον όλα έχουν γίνει κατάλληλα στα προηγούμενα ψυχοσυναισθηματικά στάδια. Στα 4 έτη ολοκληρώνεται η αυτονομία τους. Μπορούν να τοποθετηθούν, να σας πουν τι τους συμβαίνει και να νιώθουν ασφάλεια μακρυά σας. Μέχρι αυτή την ηλικία χρειάζεται να έχει έναν φροντιστή σταθερό, ο οποίος θα της δίνει την αμέριστη προσοχή του και θα την βοηθάει να εσωτερικεύσει ασφάλεια μαζί με εσάς περνώντας τα αναπτυξιακά στάδια με άπλετο και αβίαστο ψυχικό χώρο και γερούς δεσμούς.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v