Ο 3 ετών γιος μου αποφεύγει τον πατέρα του και πλέον ο πατέρας του κάνει το ίδιο. Πώς να το χειριστώ;

Ο 3 ετών γιος μου αποφεύγει τον πατέρα του και πλέον ο πατέρας του κάνει το ίδιο. Πώς να το χειριστώ;

Ερώτηση:
Γεια σας. Έχω ένα αγοράκι 3 ετών, το οποίο είναι γενικά ζεστό και γλυκό παιδί. Όμως αποφεύγει τον πατέρα του, ιδιαίτερα εδώ και περίπου 1 χρόνο, από τότε δηλαδή που έκλεισε τα 2. Όσο και να ασχολείται ο σύζυγος μαζί του το παιδί δείχνει να μην τρελαίνεται για τον πατέρα του. Τον πλησιάζει μόνο για να πάρει κάτι από αυτόν, π.χ. για να του φτιάξει χυμό ή να του βάλει να δει ταινία κινούμενα σχέδια αλλά σχεδόν ποτέ δεν θα τον αγκαλιάσει αυθόρμητα όπως κάνει με εμένα, τις γιαγιάδες του και τον παππού του. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο σύζυγος έχει απογοητευτεί, σε σημείο που εδώ και 2 μέρες να μην μιλάει καν στο παιδί και να μου λέει ότι δεν θέλει πολλά πολλά!!! Είμαι πραγματικά σε απόγνωση και δεν ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  
Απάντηση:

Προφανώς κάτι συμβαίνει στην σχέση πατέρα-γιου αλλά σκόπιμο είναι να δείτε πώς λειτουργείτε ως τριάδα. Χρειάζεται διαρεύνηση ως προς το ποιος είναι ο λόγος για την στάση αυτή του παιδιού, που δείχνει ότι κάτι τον δυσκολεύει στην επαφή με τον πατέρα. Το τι μπορεί να είναι από αυτά που μας περιγράφετε δεν είναι εμφανές. Επισκεφθείτε έναν παιδοψυχολόγο ως γονείς με σκοπό να μιλήσετε για την δυναμική της οικογένειας, έτσι ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε την αιτία. Βεβαιωθείτε πως ο γιος σας δεν κοιμάται μαζί σας στο κρεβάτι και ο μπαμπάς του σε άλλο δωμάτιο.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v