Η μάνα μου με λέει αλήτισσα και μπαίνει εμπόδιο στην σχέση με τον γιο μου

Η μάνα μου με λέει αλήτισσα και μπαίνει εμπόδιο στην σχέση με τον γιο μου

Ερώτηση:
Ο γιος μου είναι 7 χρονών και από τότε που άρχισε να καταλαβαίνει, τα προβλήματα που υπάρχουν στο σπίτι, έως και τον χωρισμό με τον πατέρα του, τρώει γρήγορα και λαίμαργα με αποτέλεσμα να παχαίνει και να είναι 35 κιλά με ύψος 1.35. Δέκα κιλά, δηλαδή, παραπάνω από το κανονικό (σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιάτρου). Λέτε να οφείλεται στην "κατάσταση" στο σπίτι και γι’αυτό να ξεσπά στο φαγητό; Αυτό, βέβαια, η μητέρα μου, με την οποία περνά τις περισσότερες ώρες, το αποκλείει και λέει ότι «δεν έφαγε καλά στο προηγούμενο γεύμα, γι'αυτό τρώει σε αυτό τόσο» ή το κλασσικό «θα τα πάρει σε ύψος». Όμως εγώ, λόγω δουλειάς, δεν είμαι παρούσα για να το εξακριβώσω. Θέλω να πάμε σε παιδο-ψυχίατρο, αλλά η μητέρα μου μπαίνει ΠΑΝΤΑ εμπόδιο. Εκείνη έχει πολύ περισσότερα χρήματα από εμένα, είναι η κηδεμονία και δική της και μπαίνει πάντα ΕΜΠΟΔΙΟ σε πολλά πράγματα, μεταξύ εμού και του παιδιού ΜΟΥ! Γιατί εγώ είμαι «άχρηστη και αλήτισσα» κλπ. Όλα αυτά που μου καταλογίζει και οι καβγάδες μας γίνονται ΜΠΡΟΣΤΑ στο παιδί, το όποιο έχει αρχίσει να μην την πολυθέλει, αλλά τον "τουμπάρει" με το ΧΡΗΜΑ. Παρακαλώ πολύ, βοηθήστε με και με τα δύο θέματα. Είμαι τελείως μόνη, χωρισμένη και την παλεύω πολύ «ζόρικα», για να μου δημιουργεί και ο μόνος άνθρωπος που έχω στον κόσμο τέτοια προβλήματα. Με σεβασμό και εκτίμηση στην τόσο αξιόλογη προσπάθειά της ομάδας σας. Ευχαριστώ πολύ, θα περιμένω με αγωνία μία λύση.
Απάντηση:

Χρειάζεται να δυναμώσετε διότι φαίνεται το παιδί σας να δυσκολεύεται από τις συνθήκες που επικρατούν. Πέρα από την συνθήκη του χωρισμού υπάρχει πρόβλημα στο σπίτι σας με την γιαγιά του παιδιού η οποία φέρεται ως μητέρα του και ακυρώνει τον ρόλο σας υποτιμώντας και βάζοντας σας σε αδελφική σχέση με τον γιο σας και όχι μητρική. Το παιδί σας πληγώνεται που δεν μπορείτε να πάρετε τα ηνία και νιώθει ανασφάλεια με την στάση σας. Ενδεχομένως να αισθάνεται την δική σας αδυναμία και την έλλειψη του δικού σας άρτιου δεσμού και "τρώει" την αγωνία του και το έλλειμμα του. Χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ειδικό για να δείτε τα δικά σας άλυτα ζητήματα με την μητέρα σας καθώς και την δυσκολία σας να αναλάβετε τον μητρικό σας ρόλο. Μόνο σαν απεγκλωβιστείτε ως κόρη θα μπορέσετε να στηρίξετε τον γιο σας.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v