Ο δάσκαλος μας είπε να προσέξουμε το εγώ της κόρης μας. Τι πρέπει να κάνω;

Ο δάσκαλος μας είπε να προσέξουμε το εγώ της κόρης μας. Τι πρέπει να κάνω;

Ερώτηση:
Έχω δυο κορίτσια, το ένα είναι εννέα χρονών και το άλλο επτά. Είμαι σίγουρη ότι συμπεριφέρομαι και στις δυο το ίδιο ακριβώς, δεν τις ξεχωρίζω. Ο δάσκαλος της μεγάλης μου είπε να προσέξουμε λίγο το «εγώ» της. Πώς ακριβώς θα το κάνω αυτό και τι εννοεί; Και κάτι άλλο, σαν αδερφές τσακώνονται για μικροπράγματα προς το παρόν, αλλά η μικρή είναι πιο ήσυχη και πιο αδύναμη και τρώει κάμποσο ξύλο. Έχω βάλει πολλές φορές τιμωρία τη μεγάλη και για κάποιες μέρες ηρεμεί αλλά μου λέει εδώ και έξι χρόνια ότι δεν τη θέλει τη μικρή για αδερφή. Τι κάνω; Η κάθε μία έχει το δωμάτιό της, αλλά δεν τους προσφέρω οτιδήποτε ζητήσουν, όλα με μετρό και λόγω κρίσης ο σύζυγος είναι πέντε χρόνια άνεργος. Γενικώς σαν οικογένεια έχουμε ηρεμία.Τα κορίτσια παρ’όλα αυτά είναι πάρα πολύ καλές μαθήτριες, αγχώνονται, δεν είναι αδιάφορες για τα μαθήματά τους. Ευχαριστώ που με ακούσατε!  
Απάντηση:

«Τρώει κάμποσο ξύλο»...Αυτό πώς επιτρέπετε να συμβαίνει; Προφανώς η μεγάλη σας η κόρη σας "έχει πάρει τον αέρα" και δεν ισχύει νόμος για εκείνη. Θα χρειαστεί να σας προβληματίζει πρωτίστως το ότι η κόρη σας φέρεται βίαια στην αδελφή της, το ότι έξι χρόνια αργότερα εξακολουθεί να μην θέλει την αδελφή της και ύστερα η τοποθέτηση του δασκάλου η οποία επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με την μεγάλη σας κόρη. Απευθυνθείτε σε παιδοψυχολόγο να δείτε τι χρειάζεται να διαχειριστείτε διαφορετικά ως γονείς διότι μοιάζει να μην έχετε καταφέρει να βρείτε την καλύτερη συνθήκη για τις σχέσεις μέσα στο σπίτι. Τα όρια, οι ρόλοι, και η προστασία χρειάζονται να πάρουν πιο σαφή μορφή. Επισκεφθείτε με τον σύζυγό σας ειδικό για να βρείτε ισορροπίες.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v