Πώς να πάρει το παιδί το ασβέστιο που χρειάζεται

Πώς να πάρει το παιδί το ασβέστιο που χρειάζεται

Δεν είναι εύκολο να πείσεις το παιδί να πιει το γάλα του ή να φάει γιαούρτι και τυρί όταν δεν θέλει... ούτε να τα βλέπει! Η λύση φυσικά δεν είναι να το κυνηγάς από πίσω με ένα ποτήρι γάλα, περιμένοντας αν και πότε θα ενδώσει (έπειτα από πολλές πιέσεις). Ο οργανισμός του, όμως, πρέπει να πάρει το ασβέστιο που χρειάζεται και που είναι τόσο σημαντικό για την ανάπτυξή του, με τις παρακάτω νόστιμες διατροφικές αλλαγές.

Μ’ αυτές τις νόστιμες αλλαγές στη διατροφή και το μενού του, θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας χωρίς δυσκολία!

Θρεπτικά smoothies και milkshakes

Ο καιρός είναι ακόμα σχετικά ζεστός, επομένως το τέλειο… δόλωμα για το παιδί είναι να του προσφέρετε δροσερά αλλά θρεπτικά smoothies και milkshakes. Αν μάλιστα δεν πίνει το πρωινό γάλα του είναι μια ιδανική επιλογή να το αντικαταστήσετε με κάποιο από αυτά τα ροφήματα, των οποίων βασικά συστατικά είναι το γάλα και το γιαούρτι. Εδώ θα βρείτε κάποιες συνταγές για απολαυστικά smoothies και milkshakes και εδώ μερικά φρουτένια smoothies, ιδανικά για παιδιά που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα ούτε τα φρούτα.

*Φωτογραφία: smoothiesandblenders.com

Γάλα με σοκολατένια γεύση

Το βασικό για να κάνετε το παιδί σας να πιει το γάλα του είναι να μπείτε για λίγο στη θέση του. Σκεφτείτε τί θα σας έκανε όχι μόνο να πιείτε το γάλα σας αδιαμαρτύρητα αλλά και να το απολαύσετε, ακόμα κι αν μέχρι πρότινος δεν θέλατε ούτε να το βλέπετε; Η λύση μπορεί να βρίσκεται στη σοκολατένια γεύση, γι' αυτό δοκιμάστε να προσθέσετε στο γάλα του -είτε είναι κρύο είτε ζεστό- μια κουταλιά HEMO.

Με μια μόνο κουταλιά, ο οργανισμός του παιδιού θα πάρει το 1/3 των απαραίτητων βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων όπως το ασβέστιο, που χρειάζεται σε καθημερινή βάση. Για να το κάνετε ακόμα πιο δελεαστικό μπορείτε να το διακοσμήσετε με χρωματιστά καλαμάκια και ομπρέλες που θα βρείτε στα είδη πάρτι. 

Εμπλουτίστε τη διατροφή του παιδιού με εναλλακτικές πηγές ασβεστίου

«Ποντάρετε» σε εναλλακτικές πηγές ασβεστίου, όπως:

  • Το σπανάκι, που δεν ήταν τυχαία το αγαπημένο λαχανικό του Ποπάυ! Μια δροσερή σαλάτα, μια λαχταριστή σπανακόπιτα αλλά και το παραδοσιακό σπανακόρυζο είναι κάποιες από τις κλασικές παραλλαγές του. Για περισσότερες και πιο «ψαγμένες» ιδέες δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας κάποιες πεντανόστιμες συνταγές με σπανάκι που θα κάνουν το παιδί να αδειάσει το πιάτο του. 

*Φωτογραφία: agoramedia.com

  • Οι ξηροί καρποί και συγκεκριμένα τα ωμά αμύγδαλα και τα καρύδια μπορούν εύκολα να ενταχθούν στη διατροφή του παιδιού είτε σαν ένα υγιεινό σνακ είτε ως συμπλήρωμα στα δημητριακά και το γιαούρτι του (μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγόνια!).
  • Οι σαρδέλες είναι από τα ψάρια που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και που τα παιδιά τρώνε με σχετική ευκολία. Μπορείτε να τις ψήσετε στον φούρνο μαζί με λίγη τομάτα για να «σπάσει» η γεύση του ψαριού, αν το παιδί δεν είναι φαν των θαλασσινών και να τις συνοδεύσετε με λαχταριστές πατάτες φούρνου.

Το γιαούρτι σε ρόλο... παγωτού

Μια πολύ καλή ιδέα τόσο για το πρωινό όσο και για το απογευματινό κολατσιό του παιδιού είναι να του προσφέρετε το γιαούρτι με έναν τρόπο στον οποίο δεν θα μπορεί να αντισταθεί. Προσθέστε μέσα στο γιαούρτι τ’ αγαπημένα του φρούτα λιωμένα- εμείς σας προτείνουμε τη μπανάνα γιατί τα περισσότερα παιδιά την τρώνε και μπορείτε να την λιώσετε πανεύκολα με ένα πιρούνι. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακατέψετε το γιαούρτι με μια κουταλιά HEMO για να το κάνετε πιο σοκολατένιο και ακόμα πιο απολαυστικό! Στη συνέχεια, αφήνετε το επίδοξο... γιαουρτοπαγωτό στην κατάψυξη γι’ αρκετές ώρες και έπειτα το σερβίρετε στο παιδί.

v