Θέλω να κόψω την πάνα στον γιο μου. Τι να κάνω;

Θέλω να κόψω την πάνα στον γιο μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
O γιος μου ενώ πάει τουαλέτα τα βράδια φοράει μπειμπιλίνο και θέλω να το βγάλω. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Δεν αναφέρετε στο μήνυμά σας την ηλικία του γιού σας. η πληροφορία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το θέμα της τουαλέτας.

Εάν πρόσφατα ο γιος σας κατάφερε να βγάλει την πάνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε δώστε του τον χρόνο ώστε να αισθανθεί ασφαλής και έτοιμος για να τη βγάλει λίγο αργότερα και κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε να πιέσετε ώστε να εξελιχθεί ταχύτερα αυτή η διαδικασία.

Είναι σημαντικό ο γιος σας να νιώθει ότι ο ρυθμός του είναι αποδεκτός και ικανοποιητικός.

Μπορείτε να μιλάτε μαζί του και να του εξηγείτε ότι σε λίγο καιρό μεγαλώνοντας θα βγάλει την πάνα το βράδυ ώστε να προετοιμάζεται.

Ο παιδίατρος σας θα σας συμβουλέψει για το πώς θα προσεγγίσετε ομαλά αυτό το σπουδαίο αναπτυξιακό άλμα και θα σας ενημερώσει για το εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή όχι, ανάλογα με τη συνολικη κλινική εικόνα του παιδιού σας και την ηλικία του.

Να τον χαίρεστε.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v