Ο γιος μου δεν άντεξε στην κατασκήνωση και δεν το έχει ξεπεράσει. Τι να κάνω;

Ο γιος μου δεν άντεξε στην κατασκήνωση και δεν το έχει ξεπεράσει. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Έχω ένα παιδάκι 10 χρονών που πήγε κατασκήνωση. Τη δεύτερη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι του λείπουμε, ότι τον κοροϊδεύουν και ότι θέλει να γυρίσει σπίτι. Την Τρίτη μέρα πήγαμε και τον πήραμε. Ήρθε σπίτι και μου λέει συνέχεια ότι βαριέται και δεν νιώθει ασφαλής. Βαριέται και κάθεται στενοχωρημένος. Τι να κάνω και πώς να συνέλθει;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κατασκήνωση είναι ένα πολύ απαιτητικό άνοιγμα για τα παιδιά. Απαιτεί πολλές κοινωνικές δεξιότητες, υπομονή και τόλμη! Σίγουρα δεν αποτελεί μια ξέγνοιαστη εμπειρία. Αντιθέτως έχει πολύ επεξεργασία, πολύ αγωνία ένταξης και ανήκει σε μια νέα ομάδα που η σχέση δεν είναι δοσμένη όπως στην οικογένεια.

Η δυσκολία που εξέφρασε ο γιος σας, από μόνη της, όχι απλώς δε μας ανησυχεί, αλλά αποτελεί και το πιο συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στις πρώτες εμπειρίες κατασκήνωσης. 

Έχετε λοιπόν να φροντίσετε τον γιο σας με τον τρόπο σας, να τον δυναμώσετε ακόμη περισσότερο ώστε στον δικό του ρυθμό να νιώθει πιο ασφαλής με τα ανοίγματα που έχει να κάνει στη ζωή του γενικά. Μιλήστε του πολύ τρυφερά για το πόσο υπέροχος είναι, για το πόσο σημαντικές σχέσεις έχει να δημιουργήσει και εκτός οικογένειας, για το πόσες ωραίες εμπειρίες εύχεστε να ζήσει στην πορεία του!

Στόχος σας δεν είναι απλώς να συνέλθει από το ζόρι που αισθάνθηκε, αλλά να πατήσει γερά στα πόδια του και με πίστη να ξεκινήσει να τρέχει!

Να τον χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v