Ο γιος μου πρέπει να συναντήσει τον βιολογικό του μπαμπά που μας είχε εγκαταλείψει

Ο γιος μου πρέπει να συναντήσει τον βιολογικό του μπαμπά που μας είχε εγκαταλείψει
Ερώτηση:
Γεια σας! Όταν το παιδί μου ήταν 6 μηνών, ο βιολογικός του πατέρας μας εγκατέλειψε. Μέχρι τότε, βιώναμε απόρριψη συνεχώς: δεν δούλευε, δεν είχε αναλάβει καμία ευθύνη και, εκτός από το ότι δεν νοιαζόταν ποτέ για το μωρό μας, έφτασε μέχρι και να το κακοποιήσει. Έτσι, λοιπόν, χωρίσαμε. Αργότερα, γνώρισα κάποιον άλλον άντρα με τον οποίον ο πλέον 3 ετών γιος μου είναι δεμένος και, χωρίς να του έχουμε πει οτιδήποτε, τον θεωρεί μπαμπά του. Ωστόσο, εμφανίστηκε ξαφνικά και ο βιολογικός του πτέρας και θέλει να αρχίσει να τον βλέπει. Πώς διαχειρίζομαι και πώς φέρνω σε επαφή το παιδί μου με τον πατέρα του; Να διευκρινίσω ότι είναι κάτι που δεν θέλω καθόλου, αλλά είναι αναπόφευκτο. Λόγω του διαζυγίου θα οριστούν σύντομα ημερομηνίες.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα που προσεγγίζετε είναι ιδιαίτερα σύμπλοκο και σας παρακαλώ μην περιορίσετε το ερώτημά σας σε αυτήν εδώ τη στήλη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ζητήσετε τη συμβολή ενός ειδικού σε αυτήν την απαιτητική περίοδο για όλους σας.

Είναι υπέροχο που φροντίσατε τον γιό σας. Υπέροχο που προχωρήσατε και σχετιστήκατε με έναν άνθρωπο σημαντικό για εσάς, σημαντικό και για το παιδί σας. Ο ρόλος του συντρόφου σας είναι πατρικός και μπορεί να παραμείνει εσαεί εφόσον το επιθυμείτε.

Είναι σημαντικό ο γιος σας να γνωρίζει την ιστορία του. Με αφορμή την επιθυμία του βιολογικού του πατέρα να έχουν επικοινωνία, μιλήστε του με τρόπο που να ταιριάζει στην αναπτυξιακή του φάση, και επιτρέψτε του να πάρει τον χρόνο του και να επανέλθει όσες φορές το χρειάζεται με ερωτήματα. Αυτά τα πολύτιμα ερωτήματα, μπορεί να σας ζορίσουν, αλλά ταυτόχρονα θα επιτρέψουν στη σχέση σας να εξελιχθεί μοναδικά και να πάει παρακάτω βάζοντας νέες αξίες. Ειλικρίνεια, αγάπη, εμπιστοσύνη, κοντινότητα. 

Δουλέψτε πως να προσεγγίσετε τον πατέρα του που σας έχει δυσκολέψει, για να κερδίσετε ότι μπορείτε και από αυτήν τη σχέση. Μην το δείτε μόνο ως δυσκολία ή υποχρέωση. Σίγουρα θα υπάρχουν καλά στοιχεία που σας συμφέρει να αναδειχθούν.

Φροντίστε τις σχέσεις σας σε όλα τα επίπεδα και χέρι χέρι θα πάτε παρακάτω βρίσκοντας μαζί τις απαντήσεις στα σύνθετα θέματα της ζωής.

Σας ευχαριστώ  

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v