Από τότε που ο 3χρονος γιος μου έκοψε την πιπίλα άρχισε να τραυλίζει. Τι να κάνω;

Από τότε που ο 3χρονος γιος μου έκοψε την πιπίλα άρχισε να τραυλίζει. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Ο γιος μου είναι 3 χρονών και από τη στιγμή που έκοψε την πιπίλα (εδώ και 10 μέρες) αργεί να κοιμηθεί το βράδυ –κάτι που δεν έκανε πριν- και ξεκίνησε να τραυλίζει, προφανώς είναι από την πιπίλα. Είναι ένα υγιέστατο παιδί, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν έχουμε στην οικογένεια ιστορικό με τραυλισμό ή κάτι αντίστοιχο. Θέλω κάποιες συμβουλές έτσι ώστε να τον βοηθήσω για να επανέλθει ο λόγος του κανονικά. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε βήμα, κάθε νέα μετάβαση στην ανάπτυξη του παιδιού είναι απαιτητική. Αυτό συμβαίνει διότι η μέχρι τότε ισορροπία χάνεται και έπεται μια κρίσιμη περίοδος έως ότου δημιουργηθεί η καινούργια.

Στο ερώτημά σας αναφέρετε το κόψιμο της πιπίλας. Η πιπίλα λειτουργεί αγχολυτικά. επομένως εφόσον προ δεκαημέρου κόψατε την πιπίλα τα επίπεδα στρες στον οργανισμό του γιου σας είναι αυξημένα. Αυτό μεταφράζεται με διάφορους τρόπους όπως με την αλλαγή στον ύπνο του και την εκφορά του λόγου του.

Ο τραυλισμός συχνά προκύπτει από έντονο στρες και υποχωρεί ως φαινόμενο με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο επειδή μπορεί να συνδράμουν και άλλοι λόγοι στη δυσκολία αυτή καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ειδικό ώστε να φροντίσετε το θέμα πολύπλευρα.

Δημιουργήστε μια νέα ρουτίνα ύπνου η οποία σας ταιριάζει και μπορείτε να υποστηρίξετε, ώστε το άγχος να υποχωρήσει σταδιακά σε όλους σας και να χαρείτε το μεγάλωμα του γιου σας. Είναι βέβαιο πως κάθε σας βήμα θα έχει νέες χαρές και νέες περιπέτειες.

Να τον χαίρεστε

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v