Η 12χρονη κόρη μου αφαιρείται συχνά και είναι αδρανής. Πώς να τη βοηθήσω;

Η 12χρονη κόρη μου αφαιρείται συχνά και είναι αδρανής. Πώς να τη βοηθήσω;
Ερώτηση:
Γεια σας! Είμαι μονογονέας μιας 12χρονης κόρης. Με προβληματίζει το ότι μιλάει μονολεκτικά, αφαιρείται και γενικά είναι αδρανής. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Περιγράφετε μια μεμονωμένη εικόνα της κόρης σας που δε μας δίνει στοιχεία. Εσείς που είστε κοντά της, έχετε να τη δείτε τρυφερά και προσεκτικά.

Η φάση ζωής της οικογένειάς σας, οι προβληματισμοί της ηλικίας της, οι σχέσεις της με τον έξω κόσμο, η πολύτιμη σχέσης της μαζί σας είναι μόνο μερικά από τα πολύ σημαντικά θέματα που έχετε να εξετάσετε.

Με φροντίδα προσπαθήστε να συζητήστε μαζί της. Να ρωτήσετε εκείνη πως μπορείτε να σταθείτε δίπλα της σε αυτήν τη φάση.  Εάν σας ταιριάζει μπορείτε να προτείνετε να μιλήσει με έναν ειδικό. Όχι γιατί κάτι δεν πάει καλά. Αλλά για να δώσει χώρο στον εαυτό της να επεξεργαστεί ότι πιθανά την προβληματίζει. Το ίδιο θα λειτουργούσε βοηθητικά και για εσάς, εφόσον το επιθυμείτε.

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v