Η 2,5 ετών κόρη μου κοιμάται μόνη στη γιαγιά, αλλά με θέλει δίπλα της στο σπίτι

Η 2,5 ετών κόρη μου κοιμάται μόνη στη γιαγιά, αλλά με θέλει δίπλα της στο σπίτι
Ερώτηση:
Γεια σας! Έχω μια κορούλα 2,5 ετών και με προβληματίζει το γεγονός ότι, όταν είναι στη γιαγιά της κοιμάται μόνη της, ενώ όταν είναι σπίτι με θέλει δίπλα της για να κοιμηθεί. Στη γιαγιά λένε «καληνύχτα», πέφτει στην κούνια της και κοιμάται. Αντίθετα στο σπίτι, θέλει να τη βάζω ΜΟΝΟ εγώ για ύπνο και δεν με αφήνει να φύγω μέχρι να κοιμηθεί. Το ίδιο γίνεται και όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα. Της έχω πει πολλά παραμυθάκια για παιδάκια που κοιμούνται μόνα τους, κι ενώ θέλει να ακούει συνέχεια την ίδια ιστορία, δεν θέλει να το κάνει η ίδια. Να σημειώσω πως έχω γεννήσει πρόσφατα (2.5 μηνών) και φοβάμαι να την πιέσω σκεπτόμενη πως ίσως χρειάζεται επιβεβαίωση της αγάπης μου. Ωστόσο, τόσο η πεθερά μου όσο και ο άντρας μου με πιέζουν να «ξεμάθει» αυτή τη συνήθεια, τονίζοντας πως η γιαγιά τα έχει καταφέρει καλύτερα από μένα. Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ξέρω αν το κάνει γιατί θέλει να καλύψει ψυχολογικές της ανάγκες και, αν τελικά μπορούμε να αποβάλουμε αυτή τη συνήθεια. Σκέφτομαι ότι στο μέλλον θα πρέπει να κοιμίζω δύο παιδιά με αυτόν τον τρόπο και δεν θα μου μένει καθόλου προσωπικός χρόνος. Είμαι απελπισμένη! Σας ευχαριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι κρίμα να νιώθετε απελπισμένη καθώς τα έχετε καταφέρει ήδη υπέροχα και είναι σημαντικό να σας το αναγνωρίσετε!

Η υπέροχη κόρη σας βιώνει μια έντονη αποσταθεροποίηση λόγω του πρόσφατου ερχομού του μωρού σας, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειας σας. Η όμορφη αυτή αλλαγή την κάνει να θέλει να είναι κοντά σας, όποτε είστε διαθέσιμη. Αυτό όχι απλώς δεν είναι για να σας ανησυχήσει, αλλά αντιθέτως είναι απόδειξη ότι έχετε μια πολύ καλή σχέση με την κόρη σας, και η κόρη σας μεγαλώνει με υγεία, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται πολύ καλά τα νέα σας δεδομένα.

Προσφέρετε απλόχερα την αγκαλιά σας, τον χρόνο σας και την αγάπη σας. Για να περάσετε ομαλά στην επόμενη φάση, χρειάζεται το κάθε σας παιδί να σας έχει χαρεί, να νιώθει φροντισμένο. Σε λίγο καιρό θα είναι όλα πολύ διαφορετικά, και δε χρειάζεται καθόλου να πιέζετε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η γιαγιά της, είναι μια άλλη σχέση και λειτουργεί ούτως ή άλλως πολύ διαφορετικά σε όλα τα επίπεδα. Εσείς είστε η μητέρα της. Δεν είναι υπέροχο που σας ζητά;

Να χαίρεστε την οικογένειά σας!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v