5 προτάσεις για το πιο διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά!

5 προτάσεις για το πιο διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά!

Όσο καλοκαιριάζει τόσο ανεβαίνει η διάθεση και η όρεξή μας για δραστηριότητες, παιχνίδια και βόλτες με τα παιδιά! Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν και μπάνιο στην θάλασσα, και παιχνίδι, και καλλιτεχνικά εργαστήρια και θέατρο και σινεμά, για να έχετε να διαλέξετε!

Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, θα πάμε:

Για βουτιές και παιχνίδι στο Καράβι του Σχοινιά

Αν υπάρχει ένα πράγμα που θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά είναι... μπάνιο στην θάλασσα! Και καθώς τα παιδιά πιθανώς δεν εκτιμήσουν ιδιαίτερα το τρίπτυχο «ξαπλώστρα – ομπρέλα – φρέντο», η καλύτερη ιδέα είναι να σπεύσουμε σε κάποια παραλία με δυνατότητες δραστηριοτήτων για κάθε ηλικία.
Το Καράβι του Σχοινιά αποτελεί ιδανική λύση. Αν και η θάλασσα μπροστά από τις εγκαταστάσεις δεν είναι αυτό που κανείς θα χαρακτήριζε ως «ειδυλλιακή», τα 30 στρέμματα που καταλαμβάνει το Καράβι προσφέρονται για (παρα)θαλάσσια σπορ, οργανωμένα από ιδιωτική σχολή, αναγνωρισμένη από τη Γεν. Γραμ. Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στο Καράβι του Σχοινιά μικροί και μεγάλοι μπορείτε να επιδοθείτε σε wakeboard, water ski και windsurfing, ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχουν επίσης τρία γήπεδα beach volley διεθνών προδιαγραφών, στρωμένα με άμμο εξαιρετικής ποιότητας. Δεν παρέχονται φουσκωτά παιχνίδια.

Η είσοδος στο Καράβι είναι δωρεάν, ενώ η ξαπλώστρα στοιχίζει 4 ευρώ. Ως προς τα θαλάσσια αθλήματα ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τόσο το windsurfing όσο και το θαλάσσιο σκι στοιχίζουν 30 ευρώ τα 15 λεπτά.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Για αναρρίχηση στο The Wall Sport Climbing Center

Αυτό το Σαββατοκύριακο χαρίστε στα παιδιά (άνω των 4 ετών) μια ξεχωριστή ψυχαγωγική εμπειρία: Πηγαίνετε όλοι μαζί για αναρρίχηση! H εταιρία SUMMIT έχει ανοίξει στην Παλλήνη το μεγαλύτερο αναρριχητικό πάρκο στην Αθήνα. Εκεί, πέρα από την μεγαλύτερη αναρριχητική πίστα της Αθήνας (επιφάνειας πάνω από 1000τμ) με 14 μέτρα ύψος, θα βρείτε και αναρριχητικές εγκαταστάσεις για παιδιά, καθώς και bungee τραμπολίνο και πολλά ακόμα παιχνίδια.
Σε ξεχωριστό κτίριο βρίσκεται το snack-bar με καθιστικό, σύγχρονα αποδυτήρια 45 τ.μ. καθώς και κατάστημα ορειβατικών και αθλητικών ειδών με πολλές επώνυμες μάρκες ρούχων, παπουτσιών και εξοπλισμού υπαίθρου.

Το κόστος αναρρίχησης για μία οικογένεια 4 ατόμων εξαρτάται από το αν θα χρειαστείτε έναν ή δύο δασκάλους για το «μάθημά» σας. Έτσι, αν χρειαστείτε 2 δασκάλους (έναν για τα παιδιά και έναν για τους γονείς) το κόστος ανέρχεται στα 12 ευρώ ανά παιδί και 18 ευρώ ανά γονιό. Αν αναλάβει ολόκληρη την οικογένεια ένας δάσκαλος, το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ κατ'άτομο.

Ωστόσο, πολλά deal sites αναρτούν κατά καιρούς προσφορές για την συγκεκριμένα εταιρία αναρρίχησης, τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να πληρώσετε τουλάχιστον το μισό εισιτήριο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Μάθετε περισσότερα για το The Wall εδώ.

Για θέατρο στην «Κοιμωμένη (που) ξύπνησε», στη Νέα Μάκρη

Η καλοκαιρινή περιοδεία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ξεκινά με την παράσταση, για όλες τις ηλικίες «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε», των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου. Πρώτος σταθμός το Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης, το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 21.00!

Η παράσταση αποτελεί διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ' ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο σήμερα;

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ.

Είσοδος: 8 ευρώ.

Για ζωγραφική και κατασκευές στο ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης

Τα πρωινά του Σαββάτου το δωρεάν παιδικό εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης σας περιμένει για οικογενειακή βόλτα σε πράσινο φόντο, στον χώρο της Εθνικής Γλυπτοθήκης στο Άλσος Στρατού, στο Γουδί.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, τα οποία μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και την συνεργασία θα γνωρίσουν τα χρώματα, το σχέδιο, θα ζωγραφίσουν και θα δημιουργήσουν κατασκευές από διάφορα υλικά. Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Μιχάλης Μαδένης.

Στο πάρκο της Εθνικής Γλυπτοθήκης, εκτός από άπλετο χώρο για οικογενειακές βόλτες, ποδήλατο ή πικ-νικ, υπάρχει καφετέρια, καθώς και παιδική χαρά.

Πότε: Κάθε Σάββατο 11π.μ. με 2μ.μ. (εκτός από γιορτές και αργίες) .
Πού: Εθνική Γλυπτοθήκη, Πάρκο Στρατού, Γουδή, είσοδος από Λεωφ. Κατεχάκη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 7235 937-8.

Για σινεμά στον «Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι»

Η ταινία αποτελεί συνέχεια ενός από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παραμύθια του κόσμου, βασισμένου στα παιδικά βιβλία του Ρότζερ Στάντον Μπάουμ, δισέγγονο του γνωστού συγγραφέα του «Ο Μάγος του Οζ», Φράνκ Μπάουμ.

Με το που πατάει το πόδι της στο κατεστραμμένο από τον ανεμοστρόβιλο Κάνσας, η Ντόροθι θα χρειαστεί να επιστρέψει στο χρωματιστό Οζ, για να σώσει τους παλιούς της φίλους: το Σκιάχτρο, το Λιοντάρι, τον Τενεκεδένιο και την Γκλίντα, από έναν καινούριο εχθρό, τον Τζέστερ. Η σοφή κουκουβάγια, ο στρατιώτης Μαλόου, η πορσελάνινη πριγκίπισσα και ο Ταγκ το ρυμουλκό συνοδεύουν τη Ντόροθι στο μαγικό της ταξίδι, με στόχο την αποκατάσταση της τάξης και της ευτυχίας στην πόλη του Έμεραλντ!

Ο λόγος για μια μαγική ταινία για όλη την οικογένεια, «ντυμένη» με τις μελωδίες του υποψηφίου για Όσκαρ, Μπράιαν Άνταμς.

Δείτε πού παίζεται η ταινία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v