Σπιτικό παγωτό: 5 μοναδικές γεύσεις που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Σπιτικό παγωτό: 5 μοναδικές γεύσεις που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά το παγωτό! Όταν έρχεται καλοκαίρι ξεχνάμε τις δίαιτες και θέλουμε να τρώμε παγωτό κάθε μέρα! Αν και μας αρέσουν όλα τα παγωτά... διαλέξαμε πέντε ιδιαίτερες γεύσεις που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και να απολαύσετε, χωρίς πολλές ενοχές, μαζί με τα παιδιά.

Σπιτικό παγωτό μπανάνα

Υλικά:

4 ώριμες μπανάνες
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
200 γραμμ ζάχαρη
250 ml γάλα
250 ml κρύα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε μπουκιές. Τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Προσθέτετε στο μείγμα το γάλα και πολτοποιείτε ξανά. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ και καλύπτετε με μεμβράνη.

Πριν σφραγίσετε στις άκρες τη μεμβράνη πιέζετε να φύγει όσο περισσότερος αέρας γίνεται από το μπολ για να μην οξειδωθεί το χρώμα της μπανάνας. Παγώνετε καλά το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, προσθέτετε λίγη-λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε το αδειάζετε στην παγωτομηχανή και θέτετε σε λειτουργία μέχρι το παγωτό να πάρει μορφή παχιάς κρέμας, περίπου 20΄. Μεταφέρετε το παγωτό σε παγωμένο σκεύος και το διατηρείτε στην κατάψυξη

Συνταγή: mamapeinao.gr

Παγωτό με πράσινο τσάι

Υλικά: 

4 μπάλες παγωτό βανίλια
4 κ.γ. πράσινο τσάι σε σκόνη
Λευκή σοκολάτα, τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 

Αρχικά, πάρτε ένα μπολ μετρίου μεγέθους και βάλτε μέσα τις μπάλες παγωτού. Αφήστε τις να μαλακώσουν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά, αλλά προσέξτε να μην λιώσουν.

Στη συνέχεια, προσθέστε το πράσινο τσάι σε σκόνη, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα συστατικά και να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα.

Αφού γίνει αυτό, βάλτε το μπολ στην κατάψυξη για 90 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά -βγάζετε ανά μισάωρο για να ανακατέψετε ξανά. Τέλος, μοιράστε το παγωτό σε 4 φλυτζάνια, γαρνίρετε με λίγη λευκή σοκολάτα και το παγωτό με πράσινο τσάι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή: cookoo.gr

Παγωτό cheesecake με βύσσινο

Υλικά:

400 γρ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα τυριού
400 - 500 γρ. παγωτό βανίλια ή παγωτό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
Μαρμελάδα βύσσινο
1 βανιλέτα

Εκτέλεση:

Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίξτε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλέτα και το λιωμένο βούτυρο και ζυμώστε τα καλά. Αυτή θα είναι και η βάση του cheese cake!

Στη συνέχεια, στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψάκι και από πάνω της βάλτε ένα τσέρκι ύψους 6-8 εκ. και διάμετρο 28 εκ. Πάρτε τώρα τη ζύμη της βάσης και τοποθετήστε την μέσα στο τσέρκι.

Με ένα μεγάλο κουτάλι βγάλτε μερικές μπάλες από το παγωτό και βάλτε τις σε μια λεκάνη. Αφού μαλακώσετε την κρέμα τυριού με τα χέρια, ρίξτε την κι αυτή στη λεκάνη και αφού προσθέσετε και το ξύσμα από το μοσχολέμονο ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά με μια κουτάλα.

Βάλτε τώρα την κρέμα παγωτού μέσα στο τσέρκι και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση του cheese cake. Τέλος, βάλτε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Όταν γίνει αυτό, ρίξτε από πάνω τη μαρμελάδα και το παγωτό cheese cake με βύσσινο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή: cooktime.gr

Παγωτό σορμπέ λεμόνι

Υλικά:

1,5 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
Ξύσμα από 1-2 λεμόνια
Φυσικό χυμό από 4 λεμόνια

Εκτέλεση:

Διαλύετε τη ζάχαρη σε 2 κούπες χλιαρό νερό και στη συνέχεια το βράζετε σε χαμηλή φωτιά ξεσκέπαστο για 7-10 λεπτά για να συμπυκνωθεί ελαφρά. Παράλληλα, έχετε αφήσει σε άλλο σκεύος τη ζελατίνη να φουσκώσει, σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για 5-10 λεπτά.

Ρίχνετε το σιρόπι που έχετε φτιάξει, όπως είναι καυτό, στον πολτό της ζελατίνης και ανακατεύετε. Αυτή την στιγμή, εάν θέλετε, ρίχνετε στο σιρόπι πριν κρυώσει, το ξύσμα, για να πάρει μυρωδιά και χρώμα.

Αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά, φιλτράρετε για να φύγει το ξύσμα αν έχετε βάλει και στη συνέχεια προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών καθώς και τον πολτό που μένει στον στίφτη, αφού καθαρίσετε από τα κουκούτσια.

Ανακατεύετε και εάν το σύνολο είναι λιγότερο από 1 λίτρο, συμπληρώνετε λίγο νεράκι και ανακατεύετε πάλι. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για μερικές ώρες και μετά το βάζετε στην παγωτομηχανή να δουλευτεί για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια, βάζετε ολόκληρο τον κάδο στην κατάψυξη να σφίξει καλά για 5-10 ώρες και μετά το μεταφέρετε σε άλλο δοχείο, οπότε είναι έτοιμο για το τραπέζι.

Συνταγή: sintagespareas.gr

Σπιτικό παγωτό ροδάκινο

Υλικά:

350 γρ. φρέσκο ροδάκινο
250 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη
2 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβετε σε κομμάτια το ροδάκινο και τα βάζετε μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού στο multi. Τα πολτοποιείτε καλά και προσθέτετε και το γιαούρτι. Πολτοποιείτε και πάλι μέχρι να έχετε ένα μείγμα ομοιογενές.

Βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες. Μετά, βγάζετε το παγωτό και το ξαναχτυπάτε στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά. Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Χτυπάτε και πάλι για 1-2 λεπτά.

Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες και χτυπάτε και πάλι το παγωτό μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Σερβίρετε με φέτες από ροδάκινο και ξηρούς καρπούς (εάν θέλετε). 

Συνταγή: tantekiki.blogspot.de

v