Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: 5 δροσερές ιδέες διασκέδασης!

Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: 5 δροσερές ιδέες διασκέδασης!

Μια βόλτα από τον Φλοίσβο για να δείτε λίγο Καραγκιόζη, ένα πέρασμα από το Μουσείο Συναισθημάτων, παιδικά εργαστήρια και φυσικά... δροσερές βουτιές είναι μέσα στο πρόγραμμα για αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά. Η τελική επιλογή είναι δική σας!

Δώστε ραντεβού με τον Καραγκιόζη στο Φάληρο

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα βρίσκεται σε νέες καλοκαιρινές περιπέτειες, έτοιμος να διασκεδάσει τα παιδιά σας το Σαββατοκύριακο. Με διαφορετικό έργο κάθε βράδυ, μπορείτε να τον απολαύσετε και την Παρασκευή και το Σάββατο και την Κυριακή στις 20.30, αφού το κόστος του εισιτηρίου είναι αρκετά χαμηλό.
Για μικρούς και μεγάλους. Κόστος: 3,5 ευρώ.

Πού: Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρο, Πάρκο Φλοίσβου Λ. Ποσειδώνος Στάση Τραμ, Πάρκο Φλοίσβου, τηλ. 6948852493.

Δροσιά και ξέφρενο παιχνίδι στο Άλσος Βεΐκου

Περάστε μια βόλτα από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, όπου θα μπορέσετε να συνδυάσετε το παιχνίδι των παιδιών και την δική σας ξεκούραση, αφού στις εγκαταστάσεις θα βρείτε καφετέριες, γήπεδα, κούνιες, χώρο για ποδήλατο, ακόμη και θερινό σινεμά! Σε μια έκταση γεμάτη πράσινο, ιδανική για οικογένειες, θα απολαύσετε δροσιά, καθαρό αέρα και -γιατί όχι;- μπορείτε να περάσετε μια βόλτα και από τα όργανα γυμναστικής που είναι ελεύθερα, προκειμένου να δυναμώσετε λίγο τους... δικέφαλους!

Πού: Άλσος Βεΐκου, Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι, τηλ. 210 2143317.

Δημιουργήστε Τέχνη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Πάρτε τα παιδιά σας και περάστε ένα Κυριακάτικο πρωινό στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί τους τρισδιάστατη τέχνη, να μάθετε από τα αρχαία γλυπτά και να τα βοηθήσετε να στήσουν τον δικό τους προσωπικό χώρο (πόλη, διάστημα κ.λπ), ο οποίος θα περιβάλλει την τέχνη τους. Το εργαστήριο υποστηρίζεται από αρχαιολόγους-φροντιστές, πραγματοποιείται στις αίθουσες του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών, με συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για το κάθε παιδί. Το εργαστήριο ξεκινά στις 11.00 και διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά.

Πού: Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα 117 42, τηλ. 21 0900 0900.

Σάββατο στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Αυτό το Σάββατο 10.00-13.00 είναι η τελευταία σας ευκαιρία να γνωρίσετε τον... φόβο και να του βάλετε τρικλοποδιά μαζί με τα παιδιά σας, στο πλαίσιο της έκθεσης «Γεια σου κύριε Φόβε!». Η έκθεση περιλαμβάνει εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, με στόχο να τα βοηθήσει να παίξουν με το συναίσθημα του φόβου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το εργαστήρι «Παραμυθοκαμώματα της ξεγνοιασιάς» (13.00-14.00), όπου όλοι μαζί, ενήλικες και παιδιά, φτιάχνουν ένα παραμύθι.

Έκθεση: Για γονείς και παιδιά 4-12 ετών. Κόστος: 4 ευρώ το άτομο. Εργαστήρι: Για γονείς και παιδιά 5-12 ετών. Κόστος: 8 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και η είσοδος στην έκθεση).

Πού: Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Φιλοπάππου, τηλ. 2109218329.

Μπανάκι στα πιο καθαρά νερά της Αττικής

Το ότι ακόμη δεν έχετε πάει διακοπές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε, εσείς και τα παιδιά σας, τον ήλιο και τη θάλασσα. Στην Αττική υπάρχουν πολύ όμορφες παραλίες σε αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τη μία ώρα και ενδείκνυνται και για παιδιά. Κι αν έχετε τις αμφιβολίες σας για το πόσο καθαρές είναι, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών θα σας τις ξεδιαλύνει με τη νέα λίστα για καθαρές θάλασσες της Αττικής για το 2014, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

-Σούνιο

Παραλία με άμμο και πεντακάθαρα νερά, στην οργανωμένη πλαζ του Ξενοδοχείου Αιγαίον, όπου θα βρείτε και παιδότοπο.

-Σχοινιάς Πεύκα

Σε σχετικά κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, η παραλία του Σχοινιά είναι αρκετά ρηχή και αμμώδης, κι έτσι προσφέρεται για παιχνίδι και κολύμπι με τα πιτσιρίκια. Προτιμήστε τη θάλασσα στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου, η οποία σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι πιο καθαρή.

-Λαγονήσι Γαλάζια Ακτή

Στο 37ο χιλιόμετρο Αθηνών Σουνίου, μπορείτε να κάνετε μια στάση για μπάνιο στη μικρή αμμουδερή παραλία, αλλά και να απολαύσετε καλό φαγητό στην ευρύτερη περιοχή με τα παιδιά σας.

-Αγία Μαρίνα

Στη συνέχεια, προς τη Βουλιαγμένη θα βρείτε και την παραλία της Αγίας Μαρίνας όπου και πάλι κυριαρχεί η άμμος για να παίξουν τα παιδιά.

v