Ο 7,5 ετών γιος μου κοιμάται μόνο μαζί μου. Τι να κάνω;

Ο 7,5 ετών γιος μου κοιμάται μόνο μαζί μου. Τι να κάνω;

Ερώτηση:

Έχω ένα αγοράκι 7,5 χρονών που εδώ και έναν χρόνο κοιμάται μαζί μου το βράδυ γιατί άρχισε να φοβάται πάρα πολύ το σκοτάδι. Συζήτησα πολύ μαζί του για να τον πείσω να γυρίσει στο δωμάτιό του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ισχυρίζεται ότι φοβάται πολύ μόνος του. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μήπως να περιμένω να μεγαλώσει λίγο ακόμα για να ξεπεράσει τις φοβίες του; Ευχαριστώ!

Απάντηση:

Θα χρειαστεί να βρείτε τα αίτια του φόβου του γιού σας και να τον βοηθήσετε να τα καταπολεμήσει. Η στάση σας τον καθηλώνει στους φόβους του, ενώ δεν τον βοηθάει να αυτονομηθεί ψυχικά και τον κρατάει δέσμιο μιας άλυτης αδιέξοδης συνθήκης. Θα χρειαστεί να πάει στο κρεβάτι του, αφού συνάμα ειδωθούν οι λόγοι που φοβάται. Βοηθήστε το παιδί σας να ξεπεράσει τους φόβους του, αντί να τους διατηρείτε κρατώντας τον προσκολλημένο σε εσάς.

*Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v