Ο πατέρας της κόρης μου θέλει να τη συναντήσει για πρώτη φορά. Τι να κάνω;

Ο πατέρας της κόρης μου θέλει να τη συναντήσει για πρώτη φορά. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Καλημέρα σας, Έχω μία κόρη 7,5 χρονών. Με τον πατέρα της χωρίσαμε και δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Η κόρη μου ρωτάει πού και πού για εκείνον. Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας της πριν λίγες μέρες και μου είπε ότι θέλει να τη δει και ότι έχει άλλα δυο παιδάκια. Μου είπε, επίσης, ότι θα φύγει σε 2 μήνες και θα μετακομίσει στο εξωτερικό. Θα ήταν καλό για την κόρη μου να τον δει τώρα και μετά να μη τον ξαναδεί, αφού δεν θα μπορούν να έχουν επαφή; Δεν θα ταράξει αυτό την ψυχολογία της; Θα ήταν καλό για τη μικρή να πάμε σε παιδοψυχολόγο γενικά για αυτό το θέμα; 
Απάντηση:
Αγαπητή αναγνώστρια,

Φαίνεται πως υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση που έχει τις ρίζες της αρκετά χρόνια νωρίτερα και που τούτη τη στιγμή έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Σίγουρα θα υπήρχαν λόγοι που αποφασίσατε οι γονείς να χωρίσετε. Σίγουρα θα υπήρχαν λόγοι που δεν κρατήσατε επαφή. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας και την έγνοια σας για το παιδί σας. Θα ήταν ωστόσο σημαντικό, μετά από αρκετά χρόνια που έχουν περάσει, να μιλήσετε σαν γονείς για να φροντίσετε αυτή η συνάντηση να έχει όφελος για την κόρη σας. Είναι πολύ όμορφο που η κόρη σας ρωτά για τον πατέρα της, είναι επίσης πολύ όμορφο που της επιτρέπετε να σας μιλήσει. Φροντίστε λοιπόν τις συνθήκες να είναι τέτοιες που και εσείς να είστε σύμφωνη. Είναι ένα σημαντικό πρόσωπο, που για τους δικούς σας λόγους, επιλέξατε να κάνετε μια υπέροχη κόρη μαζί του. Αν υπάρχει προοπτική για μια όμορφη σχέση, αυτή μπορεί να ευοδωθεί και από χιλιόμετρα μακριά.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και πολλές οι πληροφορίες που χρειάζονται. Η βέλτιστη σύσταση θα ήταν να επισκεφθείτε εσείς ένα ψυχολόγο, ώστε να μπορέσετε να μοιραστείτε πληροφορίες που δεν έχουμε δυνατότητα σε αυτή τη στήλη, και να επεξεργαστείτε πολλά θέματα που προκύπτουν με αφορμή αυτή τη συνάντηση. Δεν είναι περίεργο που η κόρη σας θέλει να μάθει για τον πατέρα της. Πάρτε την ευθύνη και φροντίστε την με το δικό σας προχώρημα. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v