Η γυναίκα μου κάνει στην κόρη μας όλα τα χατίρια και πιστεύω ότι της κάνει κακό. Πώς να το χειριστώ;

Η γυναίκα μου κάνει στην κόρη μας όλα τα χατίρια και πιστεύω ότι της κάνει κακό. Πώς να το χειριστώ;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Θα ήθελα την συμβουλή σας σε ένα πρόβλημα που έχω. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, πριν 4 χρόνια αποκτήσαμε ένα κοριτσάκι, με φυσιολογικό τρόπο που το αγαπάμε και οι δύο εξίσου. Περάσαμε πολλές δυσκολίες και αναποδιές, μέχρι να το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας. Το πρόβλημα είναι, πως ενώ εγώ δεν της κάνω όλα τα χατίρια, η σύζυγός μου και μαμά της κάνουν το αντίθετο. Το αποτέλεσμα είναι, εγώ να φωνάζω από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη απαίτηση του παιδιού. Στον αντίποδα πάλι, όταν είμαστε εγώ και το παιδί, περνάμε πολύ όμορφα, χωρίς φωνές και εντάσεις. Έχουν μιλήσει στην σύζυγο μου πολλοί, πως αυτό που κάνει δεν είναι καλό για το παιδί, άλλα αυτή αρνείται να αλλάξει τρόπο συμπεριφοράς κατηγορώντας με, πως εγώ με τις φωνές μου είμαι η αιτία που φέρεται έτσι. Στον νηπιαγωγείο που πάει το παιδί, περίπου τα ίδια της είπαν. Μένουμε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη και δεν έχω πού αλλού να απευθυνθώ. Παρακαλώ για την βοήθεια σας. 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: omj.ru

Αγαπητέ αναγνώστη,

Οι γονείς λόγω του ότι υπάρχουν πριν αποκτήσουν το γονεϊκό ρόλο, έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, όπως κάθε άνθρωπος με κάποιον άλλο. Οι διαφορές αυτές, δεν εξαφανίζονται μαγικά με τον ερχομό ενός παιδιού, αλλά αντίθετα, λόγω του ότι πρόκειται για μια σημαντικότατη αλλαγή στη ζωή του ζευγαριού, μπορεί να εμφανιστούν με μεγαλύτερη ένταση. Αυτό βέβαια δεν είναι ενάντια στη σχέση του ζευγαριού, αλλά ούτε και του παιδιού με τον εκάστοτε γονέα του! Η ύπαρξη διαφορετικών ερεθισμάτων και τρόπων, όσο φυσικά διατηρούν σαν κριτήριο το καλό του παιδιού, είναι εμπλουτισμός για όλους κι όχι εμπόδιο. 

Στο παράδειγμά σας, η δυσκολία που αναφέρετε για την απόκτηση της κόρης σας, επιτρέπει περισσότερη κατανόηση για τον τρόπο της συζύγου σας. Φυσικά, το να κάνεις όλα τα χατίρια στο παιδί δεν είναι λύση, σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο είναι όμορφο που εσείς, προς το παρόν, βάζετε το όριο και τη διδάσκετε έναν διαφορετικό τρόπο. Είστε τόσο σημαντικός που τα λεγόμενα και η στάση σας έχουν ένταση, επομένως δεν χρειάζεται να έχει και η φωνή σας. Η δική σας στάση δεν είναι ενάντια στη μητέρα της, ούτε της μητέρας της ενάντια στη δική σας. Απλώς διαφέρουν. Γνωρίζοντας αυτή τη διαφορετικότητα, βάλατε πείσμα και τα καταφέρατε να αποκτήσετε το παιδί σας. Επομένως έχετε καλά στοιχεία να αξιοποιήσετε! Αν το σημαντικότερο κριτήριο, πλέον, είναι το καλό του παιδιού σας και τα χατίρια δεν βοηθάνε, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ακόμη και στα πέρατα του κόσμου!

Φροντίστε τη γυναίκα σας, κάντε της χατίρια και ζητήστε κι από εκείνη να σας κάνει! Φροντίστε τη σχέση σας, μέσα στην οποία αναπτύσσεται το παιδί σας, και η οποία έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία κι αυτό σας κάνει πλούσιους. Γίνετε τρυφεροί ο ένας για τον άλλο! Μέσα στη σχέση, η αλλαγή υπερβαίνει οποιαδήποτε δυσκολία.. Κι εσείς από δυσκολίες ξέρετε. Καλή επιτυχία!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v