5 ταβέρνες σε πλατείες για να παίξουν τα παιδιά

5 ταβέρνες σε πλατείες για να παίξουν τα παιδιά

Μπορεί σε λίγο να μπαίνει ο Οκτώβρης, όμως η ζέστη καλά κρατεί. Γι’ αυτό, χαρείτε την λίγο ακόμα παρέα με τα μικρά σας σε μια έξοδο που θα συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου: το καλό φαγητό για εσάς και το παιχνίδι για τα παιδιά. Ανάλογα, λοιπόν, με την περιοχή και τα γούστα των παιδιών στην κουζίνα (εκτός απ’ το παιχνίδι, εξάλλου, θέλετε και να φάνε!), επιλέξτε πού θα πάτε το επόμενο ζεστό σαββατοκύριακο.

«Βοσκοπούλα» στο Γαλάτσι

Η «Βοσκοπούλα» είναι… καθιερωμένη στο Γαλάτσι –και συγκεκριμένα, στην πλατεία Χριστιανουπόλεως- από το 1980. Απλώνει τραπεζάκια (και την ευωδιά των ψητών της) στο πεζοδρόμιο αλλά και την ευρύχωρη, δροσερή πλατεία κι έτσι, γίνεται ιδανικός οικογενειακός, γαστρονομικός προορισμός! Στη «Βοσκοπούλα» θα βρείτε ψητά, ορεκτικά και σουβλάκια, αλλά κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δοκιμάσετε το συκώτι και το κοντοσούβλι της. Υπολογίστε περίπου 10-15 ευρώ το άτομο και σημειώστε ότι οι μερίδες είναι γενναίες.

Διεύθυνση: Σιβόρων 87.

Τηλέφωνο: 2102222363.

«Αρλεκίνος» στον Πειραιά

*Φωτογραφία: eat.gr

Αν κατεβείτε προς λιμάνι μεριά, δύο βήματα από την κεντρική πλατεία του Πειραιά, την πλατεία Κοραή, θα βρείτε τον «Αρλεκίνο», ένα από τα ξακουστά ψητοπωλεία της περιοχής. Ειδικεύεται στα κρεατικά, τα οποία παραγγέλνετε ανά τεμάχιο και έτσι ακόμα και τα δύσκολα παιδιά μπορούν να επιλέξουν λίγο απ’ όλα. Συνιστούμε, πάντως, ανεπιφύλακτα το μπιφτέκι κοτόπουλο και το χοιρινό σουβλάκι του. Τα τραπεζάκια που διαθέτει το μαγαζί στον πεζόδρομο επιτρέπουν το παιχνίδι χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων. Αν θέλετε, μάλιστα, να οργανώσετε μια οικογενειακή έξοδο με σινεμά, μπορείτε να πεταχτείτε ακριβώς δίπλα, στον κινηματογράφο Σινεάκ.

Όσον αφορά τις τιμές, υπολογίστε περίπου 10-15 ευρώ κατ’ ατόμο, με ένα μενού που θα περιλαμβάνει ορεκτικά αλλά και κρασί ή μπύρα.

Διεύθυνση: Καραΐσκου, πλατεία Κοραή.

Τηλέφωνο: 2104132555.

«Η αυλή του Καρύλλου» στη Νέα Σμύρνη

Ένα από τα πιο kid friendly μέρη στα νότια προάστια είναι φυσικά η Νέα Σμύρνη. Στην πλατεία Αθ. Καρύλλου, θα απολαύσετε νοστιμότατους θαλασσινούς μεζέδες και όχι μόνο, στην «Αυλή του Καρύλλου». Αφού τελειώσουν το φαγητό τους, τα παιδιά μπορούν να παίξουν άνετα δίπλα σας, ενώ τα επιτηρείτε τσιμπολογώντας. Για το κόστος, υπολογίστε περίπου στα 15-18 ευρώ κατ’ άτομο, συνοδεία τσίπουρου ή ούζου. Μετά το φαγητό, μια βόλτα μέσα στο πράσινο Άλσος Νέας Σμύρνης θα σας βοηθήσει να… χωνέψετε.

Διεύθυνση: Πλατεία Καρύλλου 9, Νέα Σμύρνη.

Τηλέφωνο: 2109370041.

«Όπως παλιά- Παραδοσιακά» στους Αμπελοκήπους

Στην πλατεία Λακωνίας, το «Όπως παλιά» απλώνει τα τραπεζάκια του για να απολαύσετε λαχταριστούς μεζέδες. Από κρεατικά, με το απάκι να κλέβει τις εντυπώσεις, μέχρι και «κλασικά» συνοδευτικά, όπως οι πατάτες που σερβίρει με μπέικον και σος τυριών (ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά), το σίγουρο είναι ότι μικροί και μεγάλοι θα φάτε καλά! Το κόστος ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 12 ευρώ το άτομο, για μια value for money έξοδο στην Αθήνα. Για του λόγου το αληθές, εδώ θα δείτε το αναλυτικό μενού.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να πάρετε το αμάξι, η στάση μετρό «Πανόρμου» απέχει λίγα μέτρα από το μαγαζί -ομολογουμένως, το παρκάρισμα στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολο.

Διεύθυνση: Λακωνίας 40-44, Αμπελόκηποι.

Τηλέφωνο: 2106996033.

«Ρακόπετρα» στο Ηράκλειο

Για μεζέδες και χορταστικά, παρεΐστικα πιάτα, η «Ρακόπετρα» στην πλατεία του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο είναι η ιδανική επιλογή. Τα τραπεζάκια στο καταπράσινο τοπίο είναι το κατάλληλο μέρος για να απολαύσετε τα μεζεδάκια του μαγαζιού και να πείτε «Γεια μας» με ρακί ή ρακόμελο. Τα μικρά σας μπορούν να χωνέψουν παίζοντας, δίπλα σας. Με 15 ευρώ περίπου ανά άτομο, θα χορτάσετε.

Διεύθυνση: Αγίου Λουκά 2, Νέο Ηράκλειο.

Τηλέφωνο: 2102827166.

v