Ο 8 ετών γιος μου ψάχνει κρυφά στο ίντερνετ για γυμνές γυναίκες και σεξ. Τι να κάνω;

Ο 8 ετών γιος μου ψάχνει κρυφά στο ίντερνετ για γυμνές γυναίκες και σεξ. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Πότε ένα αγόρι μπαίνει στην προεφηβεία; Έχω γονεϊκό έλεγχο στον υπολογιστή και βλέπω τις σελίδες που μπαίνει ο γιος μου. Εκτός από τα παιχνίδια, του αρέσει να ψάχνει για γυμνές γυναίκες και σεξ. Θα πάει τρίτη Δημοτικού φέτος. Έχουμε πει ότι δεν είναι σωστό, αλλά το κάνει κρυφά. Οι παρέες του στο σχολείο είναι πολύ μεγαλύτερες από την ηλικία του. Πώς αλλιώς να το χειριστώ; 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: themarriageandfamilyclinic.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ανάπτυξη της σεξουαλικότητας δεν είναι ένα θέμα που αφορά την προεφηβεία ή την εφηβεία κατά αποκλειστικότητα. Η σεξουαλική αφύπνιση έρχεται πολύ νωρίς στη ζωή του παιδιού, κατά τον δεύτερο με τρίτο χρόνο ζωής. Από εκεί κι έπειτα, υπάρχει μια συνεχής εξελικτική πορεία, με διαφορετικές εντάσεις, που κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Τα παιδιά λοιπόν, όπως και ο γιος σας, έχουν φυσικά ερωτήματα που αφορούν  την ανάπτυξη αυτή. Δεν κάνει κάτι λάθος. Είναι όμορφο εκ μέρους σας που θέλετε να τον προφυλάξετε, κι έτσι μπορείτε να του δώσετε την πληροφορία που θέλει με διαφορετικό τρόπο! Μπορείτε να του μιλήσετε για τη φυσιολογικότητα της περιέργειάς του και τις λειτουργίες του σώματός του. Ο πατέρας του, λόγω του ότι ανήκουν στο ίδιο φύλο, θα μπορούσε να είναι πολύ βοηθητικός. Με τρυφερότητα και κατανόηση, είστε εκεί για να ακούστε απορίες και να συζητήσετε για το μεγάλωμά του. 

Εάν ανησυχείτε για το αν θα δει κάτι που δεν θα είναι καλό για την ηλικία του, τότε φροντίζετε να μην έχει πρόσβαση εκεί που υπάρχει κίνδυνος. Από την άλλη, τον ελευθερώνετε να έχει τον προσωπικό του χώρο και χρόνο, δηλαδή στο δωμάτιό του, για να εξερευνήσει το σώμα του. Ο γιος σας μεγαλώνει και αλλάζει, ακολουθήστε τον στην αλλαγή και δεν θα χάσετε!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v