Τσακώνομαι με τον άντρα μου και φωνάζουμε. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργούμε τραύμα στο 1 έτους παιδί μας;

Τσακώνομαι με τον άντρα μου και φωνάζουμε. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργούμε τραύμα στο 1 έτους παιδί μας;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Το μωρό μου είναι ενός έτους. Καμιά φορά, τσακώνομαι με τον άντρα μου και φωνάζουμε. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργούμε τραύμα στο παιδί; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: familjeliv.se

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε ζευγάρι, στην πορεία της σχέσης του, αντιμετωπίζει δυσκολίες- πότε σοβαρότερες και πότε ηπιότερες. Μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, είναι κατανοητό να υπάρξει διαφωνία. Η διαφωνία δεν είναι απαραίτητο να βγαίνει με ένταση, ωστόσο και αυτό μπορεί να συμβεί. Όταν,, όμως, η ένταση είναι ο μόνιμος τρόπος εκτόνωσης της δυσκολίας, τότε αυτό μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά προς όλες τις σχέσεις.

Η ένταση λοιπόν, δεν είναι λύση. Είναι τρόπος έκφρασης της δυσκολίας. Όσο και να φωνάξετε τίποτα δεν θα προχωρήσει από μόνο του. Επομένως, ανεξαρτήτως του παιδιού, δεν σας συμφέρει να φωνάζετε. Αυτό που σας συμφέρει είναι να παράγετε λύσεις! Ένα μωρό δεν μπορεί να τραυματιστεί από μια μεμονωμένη φωνή, σαφώς ωστόσο δεν λειτουργεί υπέρ του. Ένα παιδί μπορεί να τραυματιστεί από μια σταθερά δύσκολη σχέση που δεν αξιοποιεί δυνατότητες για αλλαγή. Σαν γονείς, βάζετε το κλίμα μέσα στο οποίο αναπτύσσεται τόσο η σχέση σας όσο και το παιδί σας. Για σκεφτείτε, έχετε τόσες δυνατότητες, υπάρχει κάποια καλύτερη να επιλέξετε; Φροντίστε τη σχέση με τον άντρα σας. Μέσα σε ένα κλίμα αγάπης και το παιδί σας θα μεγαλώσει όμορφα.

Σας ευχαριστώ. 

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v