Η κόρη μου στα καλά καθούμενα μου είπε ότι δεν θέλει να πάει ξανά στον παιδικό σταθμό

Η κόρη μου στα καλά καθούμενα μου είπε ότι δεν θέλει να πάει ξανά στον παιδικό σταθμό
Ερώτηση:
Γεια σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω για το παιδάκι μου που είναι 3,5 ετών. Ξεκινήσαμε πρώτη φορά παιδικό σταθμό φέτος, και ενώ μετά από 7 μήνες όλα ήταν καλά με το
σχολείο, ξαφνικά είδα μια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του. Φοβάται πάρα
πολύ, είναι προσκολλημένο πάνω μου και δεν θέλει να πάει σχολείο. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια, 

Να χαίρεστε το παιδάκι σας. Είναι πολύ όμορφο που έχετε τρυφερά το βλέμμα σας στραμμένο προς τα εκείνο ώστε να είστε ενήμερη και να το φροντίσετε. 

Η αντίδραση που περιγράφετε σίγουρα δεν είναι τυχαία. Έχετε να μελετήσετε προσεκτικά το τελευταίο διάστημα ώστε να συνδέσετε τη συμπεριφορά αυτή με κάποια αλλαγή. Η αλλαγή μπορεί να αφορά τις σχέσεις στο σχολείο. Μιλήστε με τη νηπιαγωγό ώστε να σας πληροφορήσει για το κλίμα του σχολείου. Η αλλαγή επίσης μπορεί να αφορά την οικογένεια σας. Μια ασθένεια, ένα σημαντικό νέο δεδομένο,  εντάσεις, ο ερχομός ενός νέου μέλους και πολλά άλλα μπορεί να ανησυχεί το παιδί σας και να θέλει να μείνει κοντά σας ώστε να νιώθει ασφαλής αλλά και ότι εσείς οι γονείς είστε ασφαλείς. 

Εάν έχετε δυνατότητα να μείνετε κοντά να το κάνετε. Θα ησυχάσει όσο το φροντίζετε και όσο του επιβεβαιώσετε ότι είστε παρούσα και ενήμερη. 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v