Συνταγές για απολαυστικές γρανίτες φρούτων

Συνταγές για απολαυστικές γρανίτες φρούτων

Η γρανίτα αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Γίνεται εύκολα, δεν έχει πολλές θερμίδες και είναι απίστευτα απολαυστική και γευστική! Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε γρανίτες λεμόνι, φράουλα, καρπούζι, πορτοκάλι και βασιλικού-lime εύκολα και γρήγορα, χωρίς παγωτομηχανή.

Γρανίτα φράουλα

Υλικά

2/3 του φλιτζανιού νερό
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
5 φλιτζάνια φράουλες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αναμείξτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις βράσουν βγάλτε το μίγμα από τη φωτιά, βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου μισή ώρα. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.

Τοποθετήστε τις φράουλες σε μπλέντερ και ρίξτε το υγρό σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Έπειτα, αναμείξτε το σιρόπι και το χυμό φράουλας σε ένα μεταλλικό μπολ, καλύψτε με μια μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Τοποθετήστε το μίγμα για ακόμη μια φορά στο μπλέντερ και έπειτα ξανά στο μεταλλικό σκεύος. Σκεπάστε με τη μεμβράνη και αφήστε το να παγώσει για ακόμη 3-4 ώρες.

Συνταγή: lowfatcooking.about.com

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά

½ κούπα ζάχαρη
¾ της κούπας νερό
6 κούπες καρπούζι σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

Εκτέλεση

Αναμείξτε ζάχαρη και νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα. Βάλτε τα να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 45 λεπτά. Καλύψτε και καταψύξτε για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μίξερ τοποθετήστε το καρπούζι και το λάιμ και προσθέστε το σιρόπι. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ και ψύξτε για περίπου μισή ώρα μέχρις ότου το γύρω γίνει κρύσταλλο. Ανακατέψτε έτσι ώστε το κρύσταλλο να έρθει στη μέση του μπολ και τοποθετήστε το πάλι στο ψυγείο. Επαναλάβετε κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει όλο το μίγμα.

Συνταγή: eatingwell.com

Εύκολη γρανίτα λεμόνι

Υλικά

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμό λεμόνι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να "σταθεί".

Βγάζουμε, ανακατεύουμε καλά είτε με το μίξερ χειρός είτε με ένα κουτάλι και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να να δημιουργηθεί υφή γρανίτας και σερβίρουμε.

Tip: Δοκιμάστε να τη σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι, με καλαμάκι, περιλούζοντάς τη με λίγο ρούμι.

Γρανίτα μπανάνα

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λιωμένη μπανάνα
1 κούπα νερό

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και τη ζάχαρη έως ότου πάρουν βράση και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Έπειτα προσθέστε τον πουρέ μπανάνας και τοποθετήστε το μίγμα για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να ανακατέψτε το παγωμένο μίγμα και τοποθετήστε το για ακόμη 2 ώρες στο ψυγείο.

Συνταγή: allrecipes.com

Γρανίτα με βασιλικό και lime

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
¾ της κούπας φρέσκο χυμό λάιμ
20 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Κάντε ένα απλό σιρόπι, φέρνοντας τη ζάχαρη και το νερό σε σημείο βρασμού σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν για ένα λεπτό και βγάλτε τα από τη φωτιά.

Αναμείξτε το σιρόπι, το χυμό λάιμ και βασιλικό σε ένα μπλέντερ, έτσι ώστε να γίνουν σαν πουρές. Ρίξτε το μίγμα σε ένα δοχείο και καλύψτε το. Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς, για περίπου 2 ώρες. Βγάλτε το ανακατέψτε καλά και ξαναβάλτε το για άλλες 2 ώρες.

Ανακατέψτε μία ακόμα φορά και σερβίρετε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v