Feng Shui για ρομαντικό υπνοδωμάτιο

Feng Shui για ρομαντικό υπνοδωμάτιο

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται το Feng Shui (την αρχαία κινεζική τέχνη της χωρικής διευθέτησης σε σχέση με τη ροή της ενέργειας της γης) συνήθως σε σχέση με την υγεία, με σκοπό δηλαδή να δημιουργήσουν χώρους πιο υγιείς και «καθαρούς». Αν υποθέσουμε πως η κρεβατοκάμαρα σχετίζεται με την σεξουαλική σας υγεία, ακολουθήστε τις συμβουλές του Feng Shui για να την κάνετε πραγματική ερωτική φωλιά.

Η όψη του έρωτα

Δημιουργώντας ρομαντική, αισθησιακή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρά σας, η ερωτική σας διάθεση μπορεί πραγματικά να βελτιωθεί, σύμφωνα με το Feng Shui. Οι διακοσμητές που εμπνέονται από την φιλοσοφία του, προτείνουν λοιπόν να τοποθετήσετε έναν καλαίσθητο, όμορφο αλλά και προκλητικά σέξι πίνακα, απέναντι από το κρεβάτι και κατά προτίμηση στα βορειοδυτικά του δωματίου. Ακόμα, μπορείτε να «λούσετε» τον χώρο με απαλό, διακριτικό φωτισμό, π.χ. αξιοποιώντας ένα dimmer. Επίσης, καλό είναι στο δωμάτιο να μην υπάρχουν -ή τουλάχιστον όχι σε ιδιαίτερα εμφανές σημείο- οικογενειακές φωτογραφίες ή φωτογραφίες των παιδιών και των κατοικιδίων σας.

Η θέση του κρεβατιού

Μπορεί οι Γάλλοι να αναφέρονται στο σεξ ως «μικρό θάνατο», στο Feng Shui όμως η αναλογία αυτή είναι ανήκουστη. Γι'αυτό, τονίζουν το κρεβάτι να μην τοποθετείται ποτέ στην ίδια ευθεία με την πόρτα του δωματίου. Το να κοιμάται κανείς με τα πόδια προς την πόρτα θεωρείται «η θέση του φέρετρου» και προκαλεί αρνητική ενέργεια.

Το laptop εκτός

Αν θέλετε η κρεβατοκάμαρά σας να αποτελεί χώρο ερωτικών συνευρέσεων, καλό είναι να μην φέρνετε πράγματα που σας θυμίζουν τη δουλειά. Επίσης, απομακρύνετε τον διάδρομο γυμναστικής και τα βάρη. Αν και αμφισβητείται από πολλούς, ούτε η τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι θεωρείται καλή ιδέα για ένα ερωτικό δωμάτιο. Αν θέλετε οπωσδήποτε τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά σας, τοποθετήστε την μέσα σε ένα ντουλάπι ή πίσω από ένα παραβάν και εμφανίζετέ την μόνο όταν θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι.

Το άρωμα της επιτυχίας

Είναι προτιμότερο να μην έχετε παραφορτωμένη με πράγματα την κρεβατοκάμαρά σας, για να μπορεί η ενέργεια (το τσι, όπως ονομάζεται στην αρχαία κινεζική φιλοσοφία) να κυλά ανεμπόδιστη. Επίσης, αντί για ανεμιστήρα οροφής είναι καλύτερο να δημιουργείτε ρεύμα στο δωμάτιο ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα. Αρώματα όπως το ylang-ylang, το σανδαλόξυλο και το γιασεμί ενισχύουν τον ερωτισμό του δωματίου. Μπορείτε να τα ενσωματώσετε στην κρεβατοκάμαρά σας με αιθέρια έλαια και στικς ή με αρωματικά κεριά.

Κάτω από το κρεβάτι

Διατηρείτε την περιοχή κάτω από το κρεβάτι καθαρή και ελεύθερη. Αν χρησιμοποιείτε τον χώρο κάτω από το στρώμα για αποθήκευση, εμποδίζετε την ενέργεια από το να κυλά ελεύθερα.

Όλα στη θέση τους

Όπως προαναφέραμε, στο Feng Shui η θέση του κρεβατιού σε σχέση με την πόρτα της κρεβατοκάμαρας είναι σημαντική. Είναι, όμως, εξίσου σημαντική και η θέση του σε σχέση με τα παράθυρα, τους ανεμιστήρες και τους πολυελαίους, οι οποίοι θεωρούνται «δηλητηριώδη βέλη» αν «δείχνουν» απευθείας πάνω σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, όταν αποφασίσετε για την θέση του κρεβατιού να τα λάβετε όλα υπ'όψιν.

Πηγή: blog.hgtvremodels

v