8 τρόποι για να κάνετε αλογοουρά

8 τρόποι για να κάνετε αλογοουρά

Αγαπάτε τα μακριά σας μαλλιά, όμως δεν έχετε πάντα χρόνο ή διάθεση να τα περιποιείστε και να τα αναδεικνύετε με περίτεχνα χτενίσματα. Η αλογοουρά είναι πάντα ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος να μαζέψετε τα μαλλιά σας και να δείχνετε κομψή. Κι αν μια αλογοουρά με ένα λαστιχάκι σας φαίνεται υπερβολικά casual χτένισμα για τα πρωινά στο γραφείο, δείτε οκτώ τρόπους να την... στολίσετε!

1. Τυλίξτε την με μία τούφα μαλλιών

Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά, όπως κάνετε συνήθως. Πάρτε μία λεπτή τούφα από το κάτω μέρος της αλογοουράς και τυλίξτε την γύρω από το λαστιχάκι των μαλλιών. Στερεώστε την με ένα τσιμπιδάκι και ψεκάστε με λακ.

2. Τυλίξτε την με ένα πλεξουδάκι

Πιάστε τα μαλλιά σας μία απλή αλογοουρά. Πάρτε μία λεπτή τούφα, στο κάτω μέρος της αλογοουράς και κάντε την πλεξουδάκι. Τυλίξτε το πλεξουδάκι γύρω από το λαστιχάκι της αλογοουράς και στερεώστε το με τσιμπιδάκι και λακ.

3. Πλέξτε τις πλευρές

Χωρίστε σε τούφες τα μαλλιά σας, από τα αυτιά προς τα πάνω, και πιάστε τα πίσω μαλλιά αλογοουρά, για να ασχοληθείτε μαζί τους μετά. Ξεκινήστε να κάνετε πλεξούδες τις μπροστινές τούφες, γύρω από το πρόσωπο, με φορά προς τα πίσω. Μπορείτε να κάνετε όσες πλεξούδες θέλετε, ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών σας, και σε όποιο σχέδιο θέλετε (απλή πλεξούδα, γαλλική, fishtail, στριφτή). Όταν έχετε τελειώσει με τις πλεξούδες σας ενώστε τις με τα υπόλοιπα μαλλιά και πιάστε τα όλα αλογοουρά, είτε απλά με ένα λαστιχάκι, είτε τυλίγοντας μία τούφα γύρω από το λαστιχάκι, όπως παραπάνω.

4. Δώστε όγκο ψηλά

Ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμα λυτά, χτενίστε τα ανάποδα στο πάνω μέρος τους (ξάστε τα). Ψεκάστε τα μαλλιά σας με μπόλικη λακ στο πάνω μέρος για να διατηρήσετε τον όγκο και «φουσκώστε» τα με τα δάχτυλά σας. Πιάστε τα μαλλιά σας αλογοουρά, όπως κάνετε συνήθως, προσέχοντας να μην «πατικώσετε» το πάνω μέρος. Αφού έχετε πιάσει καλά τα μαλλιά, μπορείτε να τα ανασηκώσετε λίγο ακόμα με τα δάχτυλά σας στο πάνω μέρος, για να δώσετε ακόμα περισσότερο όγκο.

5. Ρετρό αλογοουρά

Καταρχήν αποφασίστε από ποια πλευρά θα κάνετε τη χωρίστρα. Για καθαρά ρετρό look η χωρίστρα θα πρέπει να είναι βαθιά στη μία πλευρά. Χωρίστε, λοιπόν, τα μπροστινά μαλλιά σας στο σημείο αυτό και πιάστε τα υπόλοιπα μία ψηλή αλογοουρά. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι του χτενίσματος κάντε τα μαλλιά της αλογοουράς μπούκλες και χτενίστε τα στη βάση τους για να τους δώσετε όγκο. Χτενίστε τα και ανάμεσα στις μπούκλες, για ακόμα πιο ρετρό look. Τέλος, δώστε σχήμα στη μπροστινή σας φράντζα και με τη βοήθεια κάποιου προϊόντος (π.χ. κερί ή λακ), τοποθετήστε την είτε πίσω από το αυτί είτε στερεώστε την με ένα τσιμπιδάκι στην αλογοουρά σας.

6. Χαμηλή αλογοουρά με χωρίστρα στο πλάι

Ισιώστε καλά τα μαλλιά σας με το σίδερο χτενίσματος και απλώστε ένα προϊόν λείανσης (π.χ. σέρουμ μαλλιών) για να δείχνουν στιλπνά. Κάντε μία μεγάλη χωρίστρα στο πλάι. Χτενίστε ανάποδα τα μαλλιά σας στη φράντζα (ξάστε τα) για να τους δώσετε όγκο. Στο τέλος, πιάστε τα μία χαμηλή αλογοουρά, ελέγχοντας ότι είναι ολόισια, και τραβήξτε την, αν θέλετε μπροστά, στον ώμο σας.

7. Στρίψτε το πάνω μέρος

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε μία πλευρά. Στην πλευρά με τα πολλά μαλλιά, ξεχωρίστε ένα τμήμα 5-6 εκατοστών, το οποίο είναι αρκετά μακρύ ώστε να φτάνει στην αρχή της αλογοουράς σας. Πιάστε όλα τα υπόλοιπα μαλλιά αλογοουρά για μετά. Την μπροστινή τούφα μπορείτε να την «στρίψετε» ή να την κάνετε πλεξούδα, πάντως μπορείτε να χτενίσετε ανάποδα πρώτα για να της δώσετε όγκο. Όταν τελειώσετε με το «στρίψιμο» της τούφας αυτής ενώστε την με τα υπόλοιπα μαλλιά και πιάστε αλογοουρά, όπως κάνετε συνήθως.

8. Φουσκώστε τα!

Χτενίστε ανάποδα την φράντζα σας (ξάστε την). Με τα δάχτυλά σας ξεχωρίστε μία τούφα από το μπροστινό, κεντρικό μέρος της φράντζας σας, όσο παχιά θέλετε εσείς. Στερεώστε αυτή την τούφα προς τα πίσω με ένα τσιμπιδάκι, προσεκτικά για να μην την «πατικώσετε». Πιάστε τα υπόλοιπα μαλλιά μία κανονική αλογοουρά, όπως συνήθως.

Πηγή: Hair&makeupbySteph

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v