Πώς θα κάνετε το μωρό σας να γελάσει!

Πώς θα κάνετε το μωρό σας να γελάσει!

Μην προσπαθείτε να σκεφτείτε νέους, ευφάνταστους τρόπους για να φτιάξετε τη διάθεση του μωρού σας. Τα μωρά αγαπούν τη σταθερότητα και τη «ρουτίνα» και ο καλύτερος τρόπος για να είναι χαρούμενα είναι να γνωρίζουν τι να περιμένουν, πότε είναι η ώρα του φαγητού, του μπάνιου, του ύπνου και η ώρα που θα σας ακούσουν να τους σιγοτραγουδάτε το αγαπημένο τους νανούρισμα για εκατοστή φορά (δεν ξέρετε κάποια νανούρισμα; Μάθετε τα αγαπημένα των παιδιών εδώ.) Η ευτυχία είναι τόσο απλή υπόθεση όταν είσαι τόσο μικρούλης!

Ωστόσο, πάντα έρχονται στιγμές που το μωρό σας μπορεί να νιώσει δυσφορία, είτε επειδή έχει πονάκια δοντιών και κολικών είτε χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Δείτε κάποια δοκιμασμένα «κόλπα» για να του φτιάξετε άμεσα τη διάθεση:

Κουκου-τσα!

«Σιγουράκι» στο να κάνει τα μωρά να γελούν το να κρύβετε το πρόσωπο με τα χέρια σας και να εμφανίζεστε ξανά! Μπορείτε, επίσης, να καλύψετε το πρόσωπό σας με το κουβερτάκι του μωρού και να αφήσετε εκείνο να σας το τραβήξει με τα χεράκια του. Σε κάθε περίπτωση, το πρόσωπό σας όταν θα εμφανίζεστε ξανά, πρέπει να είναι χαρούμενο και χαμογελαστό.

Αστείο τραγουδάκι με κουκλάκι

Πάρτε το αγαπημένο του κουκλάκι, φέρτε το κοντά στο πρόσωπό του και αρχίστε να το κουνάτε ρυθμικά, τραγουδώντας μία χαρούμενη αυτοσχέδια μελωδία ή και ένα τραγουδάκι. Μπορείτε, μάλιστα, ενώ του κουκλάκι τραγουδάει, να το ακουμπάτε και απαλά στην κοιλίτσα ή τη μυτούλα του. Είναι, βέβαιο, ότι το μωρό σας θα ενθουσιαστεί!

Γελάστε μαζί του

Αναμφισβήτητα το γέλιο είναι μεταδοτικό. Με τα μωρά, μάλιστα, πρόκειται και για υπόθεση μερικών δευτερολέπτων. Πλησιάστε το μωρό σας με το πρόσωπό σας κοντά στο δικό του, κοιτάξτε το βαθιά στα ματιά και αρχίστε να του γελάτε. Αν το μωρό σας είναι άνω των 3 μηνών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί με το πιο γλυκό χαμόγελο!

Γαργαλητό

Η συνηθέστερη μέθοδος για να γελάσει ένα μωρό ή ένα μεγαλύτερο παιδί! Μάλιστα, στο μωρό σας δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας. Όταν θα το έχετε γυμνούλι στην αλλαξιέρα, φυσήξτε απαλά στην κοιλίτσα του και θα το δείτε αυτόματα να χαχανίζει!

Αστεία φτερνίσματα!

Έχετε παρατηρήσει πόσο αστείο φαίνεται στα μωρά το φτέρνισμα; Ακόμα κι αν δουν ένα σκυλάκι να φτερνίζεται μπορεί να γελάσουν! Δοκιμάστε να φτερνιστείτε μία φορά στα ψέματα μπροστά στο μωρό σας, αλλά να το κάνετε έντονα και θεατρικά. Αποκλείεται να μην αντιδράσει με γέλια!

Για πονεμένες κοιλίτσες

Αν το μωρό σας υποφέρει από κολικούς και το πιάνουν κλάματα και γκρίνια μετά από κάθε γεύμα, δοκιμάστε το εξής: Ξαπλώστε το ανάσκελα, πιάστε τα πατουσάκια του και κάντε τα «πετάλι», κουνήστε τα, δηλαδή, κυκλικά, σα να κάνει ποδήλατο. Μιλήστε του χαρούμενα, τραγουδήστε του και θα δείτε πώς θα βελτιωθεί αυτόματα η διάθεσή του!

Με ένα κομμάτι χαρτί

Δώστε στο μωρό σας να κρατήσει ένα κομμάτι χαρτί. Αφού το περιεργαστεί, αρχίστε να το σκίζετε με δύναμη μπροστά στα μάτια του. Δεν θα πιστεύετε τα γέλια που μπορεί να το πιάσουν! Δείτε τι εννοούμε στο παρακάτω βίντεο:

Φιλάκια παντού

Έτσι κι αλλιώς θέλετε να δείτε συνέχεια φιλάκια στο μωρό σας, δείτε μία ακόμα καλή ευκαιρία! Φιλήστε το παντού: Στη μυτούλα, στο πηγουνάκι, στα αυτάκια, στον λαιμό... μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει σίγουρα «σκάσει» στα γέλια!

Χορός και στροφούλες

Αν το μωρό σας είναι κακοδιάθετο και πιθανώς έχει πονάκια, στην κοιλίτσα ή δοντάκια του, αποσπάστε του την προσοχή χορεύοντας μαζί του! Βάλτε του χαρούμενα τραγουδάκια, πάρτε το στην αγκαλιά σας, κρατήστε του το χεράκι και χορέψτε χαρούμενα μαζί του. Αν, μάλιστα, το κάνετε και μερικές στροφούλες είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστεί και θα αρχίσει να γελάει!

Πιπίλα

Το τελευταίο σας καταφύγιο δεν είναι άλλο από την πιπίλα (δεν είναι τυχαίο ότι στα αγγλικά η πιπίλα ονομάζεται pacifier = ειρηνευτής)! Όταν, λοιπόν, τίποτε άλλο δεν φαίνεται να βοηθά, δώστε του να μασουλήσει την αγαπημένη του πιπίλα και αφήστε το μωρό σας στην ησυχία του!

Εσείς πώς κάνετε το μωρό σας να γελάσει; 

v