Φτιάξτε μαζί το μαγιάτικο στεφάνι

Φτιάξτε μαζί το μαγιάτικο στεφάνι

Γιορτάζουμε την άνοιξη, ξετυλίγουμε το ταλέντο μας στις χειροτεχνίες, γνωρίζουμε στα παιδιά τα λουλούδια της ελληνικής υπαίθρου και στολίζουμε το σπίτι με το πιο όμορφο διακοσμητικό. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μαγιάτικο στεφάνι.

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους είναι να πάρετε δύο μεταλλικές κρεμάστρες, τις οποίες θα λυγίσετε έτσι ώστε να σχηματίσουν δύο ίδιους κύκλους, και να τις δέσετε καλά μεταξύ τους με χαρτοταινία. Έπειτα, θα μαζέψετε κλαδάκια και λουλούδια με κοτσάνι, τα οποία θα στερεώσετε με κλωστή ή σκοινί γύρω από το σύρμα, μέχρι να το καλύψετε εντελώς. Οι γάντζοι στις κρεμάστρες θα σας χρησιμεύσουν για να κρεμάσετε το στεφάνι σας όπου θέλετε.

Μία άλλη ιδέα είναι να βρείτε κάποιο δέντρο με γυμνά, ευλύγιστα κλαδιά, τα οποία θα μπορείτε να κόψετε και να ενώσετε τις άκρες για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό στεφάνι. Με τον ίδιο τρόπο, όπως παραπάνω, θα τοποθετήσετε τα λουλούδια.

Τέλος, πολύ πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε ως βάση ένα έτοιμο στεφάνι, είτε από φελιζόλ είτε από κλαδιά, και πάνω σε αυτό να δέσετε ή να καρφιτσώσετε λουλούδια. Δείτε αναλυτικές οδηγίες στο παρακάτω video:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v