Σπάστε τα ταμπού της ομορφιάς

Σπάστε τα ταμπού της ομορφιάς

Ξεχάστε τις φανταχτερές κουπ και τους αυστηρούς κανόνες ομορφιάς. Οι hair stylists και makeup artists καταρρίπτουν τα «πρέπει» και προτείνουν χαλαρές εμφανίσεις και φυσικότητα για όλες τις περιστάσεις.

Ο παλιός κανόνας: Οι επίσημες εμφανίσεις απαιτούν να είστε στην τρίχα...

…καταρρίπτεται: Τα χτενίσματα «κομμωτηρίου» και τα πολύ φαντεζί looks δείχνουν πλέον ξεπερασμένα και έχουν αντικατασταθεί από ένα πιο απλό στιλ που αποπνέει ισορροπία, λένε οι ειδικοί. Αντί, λοιπόν, για «στημένες» μπούκλες προτιμήστε μία λεπτή πλεξούδα στη μία πλευρά των μαλλιών σας, αφήνοντας τις άκρες της χαλαρές, ενώ τραβήξτε και τα υπόλοιπα μαλλιά προς την ίδια πλευρά πιάνοντάς τα σε μία χαλαρή κοτσίδα.

Ο παλιός κανόνας: Το μακιγιάζ πρέπει να είναι διαφορετικό από τα χρώματα των ρούχων...

…καταρρίπτεται: Οι makeup artists επιμένουν πως το μακιγιάζ πρέπει να είναι σε λίγο πιο απαλούς και λαμπερούς τόνους από τις αποχρώσεις των ρούχων μας. Έτσι, με ένα ασημί φόρεμα δοκιμάστε μία παλ γκρι σκιά με ελάχιστο γκλίτερ, ενώ με μία έντονη ροζ μπλούζα προτιμήστε ένα απαλό ροζ κραγιόν.

Ο παλιός κανόνας: Απαγορεύεται το κόκκινο κραγιόν στις κοκκινομάλλες...

…καταρρίπτεται: Το «λάθος» είναι να επιλέγουν ένα κραγιόν σε βαθύ κόκκινο, όμοιο με το χρώμα των μαλλιών τους. Καθώς, όμως, όσες επιλέγουν να βάψουν τα μαλλιά τους σε κόκκινες αποχρώσεις, έχουν συνήθως λευκό και ελαφρώς ροζέ χρώμα δέρματος, είναι προτιμότερο να φορούν «ψυχρά» κραγιόν, όπως φωτεινό κόκκινο της παπαρούνας ή κερασί.

Ο παλιός κανόνας: Οι γυναίκες άνω των 40 πρέπει να αποχωρίζονται τα μακριά μαλλιά...

…καταρρίπτεται: Τα 40 είναι τα νέα 30 και καθώς οι γυναίκες σήμερα δείχνουν όλο και νεότερες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν μακριά, πλούσια μαλλιά. Φροντίστε μόνο να κόβετε τις άκρες τακτικά για να δείχνουν τα μαλλιά σας υγιή, ενώ οι σγουρομάλλες πρέπει να περιποιούνται τις μπούκλες τους. Ένα καλό προϊόν φορμαρίσματος είναι απαραίτητο.

Ο παλιός κανόνας: Οι ψεύτικες βλεφαρίδες επιτρέπονται μόνο τη νύχτα...

…καταρρίπτεται: Κάποτε, οι ψεύτικες βλεφαρίδες αφορούσαν μόνο τα κορίτσια στα καμπαρέ και τη Lisa Minnelli. «Έβγαιναν» μάλιστα πολύ παχιές με αποτέλεσμα να δείχνουν υπερβολικά ψεύτικες. Αλλά όλα αυτά δεν ισχύουν πλέον. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ λεπτές και φυσικές βλεφαρίδες που απλώς ενισχύουν την ένταση του βλέμματος, ή μισές βλεφαρίδες που τοποθετούνται μόνο στην εξωτερική άκρη των βλεφάρων. Αυτές μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και... να κρύψουν το ξενύχτι της προηγούμενης βραδιάς.

Πηγή: Womenshealthmag

v