Πώς να διακοσμήσετε έξυπνα την είσοδο του σπιτιού!

Πώς να διακοσμήσετε έξυπνα την είσοδο του σπιτιού!

Η είσοδος του σπιτιού αποδίδει την πρώτη εικόνα του. Εκεί λαμβάνει χώρα το καλωσόρισμα των επισκεπτών, εκεί είναι ο πρώτος χώρος στον οποίον «ξεφορτωνόμαστε» παλτό, τσάντες και ομπρέλες, μπαίνοντας στο σπίτι, εκεί βρίσκεται ο τελευταίος καθρέφτης όπου θα τσεκάρουμε την εμφάνισή μας βγαίνοντας αλλά και το σημείο όπου θα βρούμε τα κλειδιά μας, για να φύγουμε βιαστικά.

Το χωλ είναι ο χώρος που θα δώσει το πρώτο στίγμα της διακόσμησης που έχουμε επιλέξει αλλά και ο μικρότερος χώρος του σπιτιού, με πολλές ανάγκες. Πώς «παντρεύονται» όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του χωλ, λιτά και απέριττα, χωρίς τυμπανοκρουσίες;

Στα παλιά σπίτια υπήρχε πάντοτε ένας χώρος με την ονομασία χωλ. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική, όμως, τον ενοποίησε σε μεγάλο βαθμό με το σαλόνι, προκειμένου να μην υπάρχουν στα σπίτια τετραγωνικά ανεκμετάλλευτα. Όσοι από εμάς, όμως, μεγαλώσαμε σε σπίτι περασμένων δεκαετιών και έχουμε μάθει να κοιταζόμαστε στον καθρέπτη του χωλ πριν την έξοδο, τι θα κάνουμε τώρα; Θα δημιουργήσουμε μόνοι μας ένα υπέροχο χωλ στο σπίτι! Δείτε πώς:

Διαλέξτε έντονο χρώμα για τον τοίχο

Βάλτε μια ταπετσαρία με έντονο ντεσέν, αφήστε τον λευκό με κάποια διακοσμητικά ή βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει κάτι φρέσκο και εντυπωσιακό, π.χ. να βάψετε τον τοίχο σε στιλ μαυροπίνακα και να αφήνετε εκεί τις σημειώσεις σας!

Η επιλογή του επίπλου στο σημείο του χωλ...

...είναι το επόμενο που θα πρέπει να σας απασχολήσει στο μέρος αυτό. Για πολλούς ένα έπιπλο στο χωλ είναι απαραίτητο, αφού εκτός από διακοσμητικό είναι και χρηστικό. Μπορείτε να οριοθετήσετε απλά έναν χώρο χωλ χρησιμοποιώντας έναν ξύλινο πάγκο, ένα μεταλλικό έπιπλο ή ένα έπιπλο αποθήκευσης, όπως μία παπουτσοθήκη. Εκεί θα ακουμπάτε τα κλειδιά σας, το σταθερό τηλέφωνο ή θα αποθηκεύετε τα παπούτσια σας.

Ο καθρέπτης...

...είναι το «έπιπλο κατατεθέν» για το συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, αφού όλοι θέλουμε να ρίχνουμε εκεί «μια ματιά» φεύγοντας!

Μπορεί, βέβαια, κάλλιστα να αντικατασταθεί από πίνακες ή κορνίζες με καλαίσθητες φωτογραφίες...

H σύνθεση των κορνιζών στον τοίχο σας μπορεί να γίνει και με απλές σε επανάληψη κορνίζες, στο ίδιο χρώμα, αλλά και σε διάφορετικά μεγέθη, φτιάχνοντας ένα θέμα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα την γέννηση του παιδιού σας ή ένα ταξίδι. Η επιλογή πιο αφαιρετικών φωτογραφιών ίσως είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή για αυτού του τύπου τις σύνθεσεις. Για πιο εναλλακτικό στιλ μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο του χωλ και κενές κορνίζες, αλλά με ιδιαίτερο στιλ.

Κάθε κατεργάρης στον ...πάγκο του!

Πολλές φορές ένα μικρό διθέσιο καναπεδάκι ή κάποιο χαμηλό ντουλάπι με μαξιλάρια στο επάνω μέρος κοσμεί τέλεια το σημείο της εισόδου, εξυπηρετώντας κιόλας χρηστικούς σκοπούς! Ο πάγκος, βέβαια, μπορεί και να κρεμαστεί ψηλά, για να μεταμορφωθεί σε κρεμάστρα στην είσοδο του σπιτιού για, τσάντες και παλτά.

Κρεμάστρες παντός τύπου

Οι πολύχρωμες κρεμάστρες «φοντάρουν» καλύτερα σε ένα γκρι ή μόκα χρώμα τοίχου.

Μπορείτε, ακόμα, να τοποθετήσετε μία τροχήλατη κρεμάστρα -ως άποψη!

Σκάλες μπροστά στην πόρτα της εισόδου

Είναι σύνηθες σε πολλά σπίτια: Μειώνει μεν τα ωφέλιμα τετραγωνικά του σπιτιού, αλλά δίνει και άλλη προοπτική στο «μάτι».

Τοποθετήστε καλάθια...

Βάζα, δοχείο για ομπρέλες, κρεμάστρες για παλτό, jackets, καπέλα και τσάντες. Γενικά, οργανώστε τον χώρο κατάλληλα, απλά μην τον παραφορτώσετε! Οδηγείστε τους επισκέπτες να φανταστούν το υπόλοιπο του σπιτιού σας, μόνο από μια ματιά στην είσοδό του. Βάλτε φαντασία και το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Καλή επιτυχία στις διακοσμητικές μεταμορφώσεις της εισόδου του σπιτικού σας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v