Οι πιο ωραίες αλογοουρές για το καλοκαίρι και πώς θα τις πετύχετε!

Οι πιο ωραίες αλογοουρές για το καλοκαίρι και πώς θα τις πετύχετε!

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για εντυπωσιακά "ψηλά" χτενίσματα που υποδηλώνουν ανέμελη διάθεση αναδεικνύοντας το μαύρισμα και την θηλυκότητα σας. Η αλογοουρά δίνει μια πιο κοριτσίστικη όψη στο πρόσωπο, ενώ μπορείτε να την πιάσετε μόνη σας εύκολα και γρήγορα. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε τις πιο εντυπωσιακές αλογοουρές για το φετινό καλοκαίρι.

Με "χωρίσματα"

Για να την πετύχετε πρέπει πρώτα να τραβήξετε πίσω σε αλογοουρά το πάνω μέρος από τα μαλλιά. Πιάστε έπειτα με λαστιχάκια την αλογοουρά κατά μήκος της, σε απόσταση κάποιων εκατοστών και κάντε μια δεύτερη (χαμηλή αυτή την φορά) αλογοουρά με τα μαλλιά που έχουν μείνει στο κάτω μέρος του κεφαλιού μαζί και με τα μαλλιά που κρέμονται από την πρώτη αλογοουρά. Κυκλώστε το κάτω μέρος της κάτω αλογοουράς και πιάστε το με ένα λαστιχάκι. Βάλτε αρκετή λακ στο χτένισμα για να το σταθεροποιήσετε.  

Πιασμένη με πλεξουδάκι

Για να φτιάξετε μια υπέροχη αλογοουρά που να μοιάζει στερεωμένη με πλεξούδα, ξεκινήστε αρχικά τραβώντας τα μαλλιά σας πίσω σε μια χαλαρή αλογοουρά, την οποία θα πιάσετε με ένα λαστιχάκι. Στην συνέχεια πλέξτε σε πλεξούδα μια λεπτή τούφα από το κάτω μέρος της αλογοουράς, ψεκάστε την με λακ, τυλίξτε την γύρω από το λαστιχάκι και σταθεροποιήστε την με ένα πιαστράκι. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κομψό!  

Με όγκο

Μπορείτε να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας με την ειδική τοστιέρα μαλλιών! Καταρχάς τραβήξτε τα μαλλιά πίσω (και προς τα κάτω) και βάλτε gel στο πάνω μέρος του κεφαλιού για να φαίνεται η διαφορά με τον κάτω όγκο. Επιλέξτε ένα λαστιχάκι στο χρώμα των μαλλιών για να δείχνουν τα μαλλιά ακόμα πιο φυσικά. Τέλος, χρησιμοποιήστε την τοστιέρα για να δώσετε όγκο.

Εμπλουτισμένη με στολίδια

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε τότε αυτό είναι το χτένισμά σας! Τραβήξτε τα μαλλιά σε μια αλογοουρά και πλέξτε στην βάση της μερικές πλεξούδες χρησιμοποιώντας κορδόνια ή φουλάρια ή άλλα αξεσουάρ. Το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, γι' αυτό κρατήστε τις ισορροπίες στο υπόλοιπο σύνολο. 

Ψηλή και ολόισια

Μια πολύ ψηλή αλογοουρά πιασμένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού! Μπορείτε να την φτιάξετε πιο εύκολα εάν κοιτάτε στο ταβάνι την ώρα που σταθεροποιείτε το χτένισμα με ένα λαστιχάκι. Βάλτε αρκετή λακ στο πάνω μέρος και "περάστε" τα μαλλιά της αλογοουράς από το ειδικό σίδερο για να δείχνουν ίσια και συμμετρικά (ή χρησιμοποιήστε πιστολάκι και βούρτσα αν έχετε έτσι κι αλλιώς ίσια μαλλιά). 

Χαλαρή προς τα κάτω

Μια αλογοουρά, ιδανική και για το γραφείο αλλά και μια ανέμελη βόλτα: Τραβήξτε χαλαρά τα μαλλιά σας πίσω και χαμηλά και πιάστε τα με ένα κοκαλάκι. Το μυστικό είναι να μην μοιάζουν "τεντωμένα" αλλά να πέφτουν χαλαρά και εντελώς ανεπιτήδευτα στην πλάτη. 

Με "χωρίσματα" και χωρίστρα στην μέση

Ξεκινήστε χτενίζοντας τα μαλλιά με μια χωρίστρα στην μέση, στην συνέχεια χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τα χτενίσετε πίσω σε μια χαμηλή ίσια αλογοουρά. Βάλτε λαστιχάκια κατά μήκος της αλογοουράς αφήνοντας απόσταση μερικά εκατοστά το ένα από το άλλο. Αφήστε το κάτω μέρος της αλογοουράς να κρέμεται, δίνοντας έτσι και μια πιο σσιάτικη εκδοχή του καλοκαιρινού look.

Με όγκο σε μεσαίο ύψος

Ξεκινήστε χτενίζοντας καλά τα μαλλιά. Στην συνέχεια τραβήξτε τα προς τα πίσω σε ύψος που να μην είναι ούτε πολύ ψηλά αλλά ούτε και πολύ χαμηλά. Τραβήξτε μια τούφα από την αλογοουρά και τυλίξτε με αυτήν την βάση της (πάνω από το λαστιχάκι και σταθεροποιήστε με τσιμπιδάκι). Για να δημιουργήσετε κυματιστά μαλλιά, μπορείτε από πριν να έχετε χρησιμοποιήσει το ψαλίδι μαλλιών. 

Στα πλάγια

Η αλογοουρά στα πλάγια ταιριάζει ιδανικά στις γυναίκες που δεν έχουν απόλυτα συμμετρικό πρόσωπο, καθώς δίνει την ψευδαίσθηση της ισορροπίας!! Αφήστε ελεύθερη την φράντζα από την αντίθετη πλευρά της αλογοουράς (όπως φαίνεται στην φωτο). Πριν σταθεροποιήσετε την αλογοουρά, τραβήξτε τα μαλλιά με χαλαρό τρόπο που θα δώσουν όγκο στο πρόσωπο. Στην συνέχεια βάλτε το λαστιχάκι.  

Σε έναν "χαλαρό κότσο"

Μοιάζει με κότσο που έχει χαλαρώσει και ετοιμάζεται να "πέσει". Κάντε πρώτα κύματα στα μαλλιά σας με το ειδικό ψαλίδι και πιάστε τα σε μια χαλαρή χαμηλή αλογοουρά με ένα ελαστικό κοκαλάκι. Στην συνέχεια χωρίστε τα σε δύο μέρη και τυλίξτε το ένα μέρος σε κότσο, πιάνοντάς το με τσιμπιδάκια. Αφήστε το κάτω μέρος της αλογοουράς να πέφτει ατιμέλητο.

v