Ποιον μήνα γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά;

Ποιον μήνα γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά;

Μια ...παράδοξη έρευνα έρχεται να αποκαλύψει πότε γεννιούνται τα πιο δυνατά παιδιά. Υπολογίστε λοιπόν τους μήνες και δείτε πότε είναι καλύτερο να μείνετε έγκυος, αν θέλετε να αποκτήσετε ένα πανίσχυρο πιτσιρίκι!

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ, λοιπόν, αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που γεννιούνται μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου είναι πιο δυνατά και επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις στη ζωή τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν 8.000 παιδιά και κατέγραψαν πληροφορίες για τη φυσική τους κατάσταση και τη μυϊκή τους δύναμη. Το πόρισμα είναι εντυπωσιακό! Δείχνει ότι όσα παιδιά γεννιούνται το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και είναι κατά 15% πιο δυνατά από ένα παιδί ίδιας ηλικίας που γεννήθηκε τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Η παράξενη αυτή συσχέτιση, εξηγούν οι ερευνητές, οφείλεται πιθανώς στα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D που είχε το παιδί ως έμβρυο, λόγω της έκθεσης της μητέρας του στον ήλιο κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί γνώριζαν μέχρι σήμερα ότι τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο είναι πιο μεγάλα από τα υπόλοιπα, αλλά οι νέες ενδείξεις συμπεραίνουν πως πιθανώς να είναι και πιο δυνατά ή σε καλύτερη φυσική κατάσταση. 

Πηγή: eadt.co.uk

v