10 σημάδια μιας σχέσης σε... κρίση

10 σημάδια μιας σχέσης σε... κρίση

Πώς καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στη σχέση σας; Μερικές φορές πρόκειται απλώς για ένα προαίσθημα. Άλλες φορές, όμως, υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι οδεύετε για χωρισμό. Μήπως έχει έρθει η ώρα να δείτε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά;

Τον κατασκοπεύετε

Ψάχνετε στις τσέπες του, κοιτάτε το κινητό του… νιώθετε ότι το μυαλό του δεν είναι σ' εσάς και αναζητάτε αποδείξεις. Αυτό που πρέπει, όμως, να κάνετε είναι να σκεφτείτε αν δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας ή αν πρόκειται για δική σας έλλειψη αυτοπεποίθησης. Έπειτα, προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα ως εξωτερικός παρατηρητής: Έχετε πραγματικά λόγους να ανησυχείτε;

Συνεχώς «τσεκάρει» το κινητό του

Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έχει πάθει εξάρτηση από το κινητό του, ειδικά αν έχει πρόσβαση στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, αν ασχολείται με το κινητό του τις στιγμές που θα μπορούσε να ασχοληθεί μαζί σας, ίσως πρέπει να αναλάβετε δράση. Δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι επικοινωνεί με κάποια άλλη. Είναι ένα δείγμα, όμως, ότι δεν είστε γι’αυτόν προτεραιότητα. Πριν τον κάνετε delete από τη ζωή σας, προτείνετέ του να περάσετε ένα βράδυ χωρίς καθόλου τεχνολογικά μέσα. Ίσως απλά συνειδητοποιήσει πόσο αγενής είναι.

Δεν σας ακουμπά

Αν συνήθιζε να σας χαϊδεύει και να σας αγγίζει πονηρά σε άσχετες στιγμές της ημέρας και δεν το κάνει πια, αν το σεξ αποτελεί μακρινή ανάμνηση, τότε τα πράγματα δείχνουν να οδεύουν προς το τέλος. Δεν υπάρχει σύμβουλος σχέσεων που να μην συμφωνεί στο ότι όλοι οι άντρες θέλουν σεξ, ακόμα κι αν η ίδια η σχέση δεν πηγαίνει καλά, επομένως αν σταμάτησε να είναι εκδηλωτικός, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για ή ότι έχει βαρεθεί τη δική σας αντι-σεξουαλική στάση.

Φαντασιώνεστε άλλους άντρες

Όλες κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε φαντασιώσεις με άλλους άντρες. Αν, όμως, έχετε ανάγκη να σκέφτεστε κάποιον άλλον προκειμένου να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας, τότε μπορείτε να είστε βέβαιη ότι ο ερωτισμός μεταξύ σας έχει προ πολλού τελειώσει.

Δεν σας κάνει πια να γελάτε

Όταν είμαστε ερωτευμένες, ακόμη και τα πιο κρύα αστεία προκαλούν γέλια και πλατιά χαμόγελα. Αν, όμως, τα αστεία του συντρόφου σας πλέον σας κουράζουν και τίποτα από αυτά που λέει δεν μπορεί να σας κάνει να χαμογελάσετε, τότε πρέπει να αρχίσετε να αναθεωρείτε τη σχέση σας.

Τσακώνεστε άσχημα

Όλα τα ζευγάρια έχουν κατά καιρούς ξεσπάσματα, όμως αν έχετε αρχίσει να τσακώνεστε μπροστά σε φίλους και να προσπαθείτε να πληγώσετε ο ένας τον άλλον με τα λόγια σας, ίσως το τέλος να είναι ορατό. Κάποιος σύμβουλος γάμου θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις και να αναζητήσετε τη χαμένη σας αγάπη, αρκεί να θέλετε και οι δύο να προσπαθήσετε.

Βρήκε νέο χόμπι (που δεν σας αφορά)

Είναι άκρως υγιές τα ζευγάρια να έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις. Άλλωστε, πώς αλλιώς θα υπήρχε ενδιαφέρον στη σχέση; Αλλά αν ξαφνικά ο σύντροφός σας βρήκε μία νέα δραστηριότητα που τον κρατά πολλές ώρες μακριά από το σπίτι, αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό του, είτε ότι χρειάζεται χρόνο μακριά από σας. Αν υποψιάζεστε το δεύτερο, μάλλον έχει έρθει η ώρα να μιλήσετε.

Δεν συζητάτε για το μέλλον

Τα αγαπημένα ζευγάρια κουβεντιάζουν συχνά για το μέλλον, για το πού θα ήθελαν να μείνουν, πού θα ήθελαν να ταξιδέψουν μαζί, πώς θα ονομάσουν τα παιδιά τους κ.λπ. Αν, όμως, δεν προγραμματίζετε τίποτα παραπάνω από το επόμενο DVD που θα νοικιάσετε ή τα μελλοντικά πλάνα σας διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα, οι οιωνοί δείχνουν ότι σύντομα θα ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους.

Δεν βρίσκετε τον λόγο να προσέξετε την εμφάνισή σας

Θυμάστε κάποτε που για να βγείτε ραντεβού μαζί του ετοιμαζόσασταν με τις ώρες ή ψάχνατε να φορέσετε τα πιο σέξι εσώρουχά σας; Το να θέλετε να δείχνετε ωραία και σέξι, σημαίνει ότι επενδύετε στη σχέση σας. Αν δεν σας νοιάζει πια το πώς θα τον γοητεύσετε και θα τον αποπλανήσετε, πρέπει να σκεφτείτε γιατί συμβαίνει αυτό και αν πρέπει να αλλάξει.

Ρωτάτε τους άλλους τι πιστεύουν για τη σχέση σας

Όταν δεν είστε ικανοποιημένες από τη σχέση σας και νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, πιθανόν να θέλετε την άποψη των φίλων για να σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά. Ίσως, δηλαδή, χρειάζεστε επιβεβαίωση ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει να πάρετε μια σημαντική απόφαση. Και σίγουρα έχει έρθει η ώρα να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας.

Πηγή: iVillage

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v