12 λόγοι που σε κάνουν σπουδαία μαμά!

12 λόγοι που σε κάνουν σπουδαία μαμά!

Το να είσαι μαμά είναι δύσκολο. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι... δεν είσαι τόσο κακή όσο μερικές φορές φοβάσαι πως είσαι... Για την ακρίβεια, αν νοιάζεσαι για τα παιδιά σου (όπως οι περισσότερες μαμάδες νοιάζονται) είσαι μια εξαιρετική μαμά. Θες να στο εξηγήσουμε λίγο καλύτερα;

Έχεις κρατήσει το παιδί σου ζωντανό

Δεν είναι αστείο. Τα νεογέννητα είναι απίστευτα εύθραυστα. Εσύ, όμως, έμαθες να κρατάς το κεφαλάκι του και να στηρίζεις τον αυχένα του και να το προστατεύεις από κάθε τι.

Δεν ξέρεις τι να κάνεις –αλλά το κάνεις παρ'όλα αυτά

Το μάντρα της καλής μαμάς είναι «πες στον εαυτό σου ότι μπορείς και θα μπορέσεις». Το έμαθες καλά την πρώτη στιγμή που κράτησες το μωρό σου στα χέρια σου.

Φοβάσαι –αλλά τα καταφέρνεις παρ'όλα αυτά

Και αυτός είναι ο πραγματικός ορισμός του θάρρους. Αυτό σημαίνει, με δυο λόγια, το να είσαι νέα μαμά.

Έχεις γίνει εξπέρ στο Google

Δεν ξέρεις πότε, αν και πόσο συχνά να πας το παιδί στον παιδίατρο; Ευτυχώς που υπάρχει το Google. Γιατί χάρη σε αυτό μπορείς να συγκρίνεις συγκάματα από την πάνα, χρώματα στα κακά μωρών και να διακρίνεις πότε πραγματικά πρέπει να ανησυχήσεις!

Θρέφεις το παιδί σου 24 ώρες το 24ωρο

Τα μωρά τρώνε κάθε λίγες ώρες. Το γεγονός ότι ξυπνάς κάθε ξημέρωμα για να θηλάσεις το μωρό σου σε κάνει σπουδαία μαμά.

Σκέφτεσαι το μωρό σου διαρκώς

Όσο παρωχημένο κι αν ακούγεται, κάθε μαμά θα συμφωνήσει ότι της είναι αδύνατο να βγάλει το μωρό της από το μυαλό της, ειδικά όταν είναι εκτός σπιτιού ή στην δουλειά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις –είσαι καλή μαμά.

Ετοιμάζεις το φαγητό των παιδιών σου

Είτε αυτό σημαίνει ότι τα θηλάζεις, είτε ότι βράζεις λαχανικά και τα αλέθεις, είτε ότι τους κόβεις κομματάκια τις μπουκίτσες τους, το γεγονός ότι φροντίζεις καθημερινά να τους ετοιμάσεις θρεπτικό και γευστικό γεύμα δεν είναι απλή υπόθεση. Κερδίζεις, μάλιστα, επιπλέον πόντους όταν δεν ουρλιάζεις που το μωρό σου πετάει το φαγητό του στο πάτωμα.

Ταΐζεις το παιδί σου περισσότερο από όσο ταΐζεις τον εαυτό σου

Ως νέα μαμά έχεις πιθανότατα φάει κράκερς για βραδινό, ενώ θήλαζες το μωρό σου. Έχεις δώσει το τελευταίο κομμάτι μήλου στο παιδί σου, αντί να το φας εσύ που δεν έχεις φάει σχεδόν τίποτα όλη μέρα. Και βασικά είσαι μια δεύτερη Μητέρα Τερέζα.

Όταν το παιδί παθαίνει υστερία εξασκείς την υπεράνθρωπη υπομονή σου

Κάθε γονιός μπορεί να παρασυρθεί από τα κλάματα και τα ουρλιαχτά του παιδιού και να αρχίσει να ουρλιάζει κι εκείνος. Αν καταφέρνεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου... είσαι αγία! Συνέχισε έτσι.

Έχεις ξεχάσει τη σημαίνει επαρκής ύπνος

Και θα αργήσεις αρκετά χρόνια να το ξαναθυμηθείς. Αλλά, μπορείς να ζήσεις και χωρίς ύπνο, έτσι δεν είναι;

Προσπαθείς να εξισορροπήσεις τα πάντα και αποτυγχάνεις παταγωδώς

Συμβαίνει σε κάθε μαμά. Θες να ευχαριστήσεις τον άνδρα σου, τα παιδιά σου, το αφεντικό σου, τους φίλους σου, τους γονείς σου και... τον εαυτό σου. Κι όμως ποτέ δεν τα καταφέρνεις. Μην ανησυχείς –υπάρχουν και φορές που τα καταφέρνεις καλύτερα από όσο νομίζεις. Συνεχίζεις να είσαι μια πολύ καλή μαμά.

Πηγή: Scarymommy

v