20+1 τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση σας

20+1 τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση σας

Μην αφήσετε τη ρουτίνα να μπει ανάμεσα σ' εσάς και τον σύντροφό σας. Δείτε 21 κινήσεις... λίπασμα της σχέσης σας.

Πάρτε τη δόση (αδρεναλίνης) σας

Η αδρεναλίνη είναι το αφροδισιακό της σχέσης, πόσο μάλλον αν μετράτε χρόνια μαζί. Αποτελεί ένα από τα κλειδιά για να ξεπεράσετε το μπαγιάτικο, τη ρουτίνα, το προβλέψιμο. Μία πολύ καλή πρόταση είναι το  bungee jumping. Αν το βρίσκετε πολύ ακραίο, δοκιμάστε την ιππασία, το go kart ή επιλέξτε κάποια άλλη δραστηριότητα που σας ενθουσιάζει.

Ερωτικά sms… όπως στο γυμνάσιο

Ποια ήταν η τελευταία φορά που στείλατε sms στον σύντροφό σας για να του πείτε ότι τον σκέφτεστε; Το βρίσκετε παιδικό; Καθόλου. Το μήνυμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φλερτάρετε και να χαρίσετε ένα χαμόγελο στον άλλο. Η αναμονή τα κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα, προσφέροντας μια… νότα ερωτικού παιχνιδιού.

Έβγαλες τα σκουπίδια;

Αν είστε παντρεμένη, πιθανότατα έχετε νιώσει ορισμένες φορές ότι ο γάμος σας μοιάζει περισσότερο με επιχείρηση παρά με ερωτική υπόθεση. Αισθάνεστε συνεταίροι στον τραπεζικό λογαριασμό, στο αυτοκίνητο, το δάνειο. Αν θέλετε να νιώσετε ξανά όπως όταν πρωτογνωριστήκατε, τότε πρέπει να συζητάτε με το σύντροφό σας συχνότερα. Μην αρκείστε σε ερωτήσεις τύπου «Μας τελείωσε το γάλα;», «Πλήρωσες το τηλέφωνο;», «Έβγαλες τα σκουπίδια;» και θυμηθείτε τι συζητούσατε κάποτε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ή βγαίνοντας για φαγητό.

Σ’ ευχαριστώ

Κάθε ζευγάρι γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να λες «Σ’ αγαπώ». Είτε το πιστεύετε, όμως, είτε όχι, δεν είναι αυτές οι λεξούλες που θέλει ο άλλος περισσότερο να ακούσει. Ο Νο1 κανόνας για να βελτιώσετε τη σχέση σας είναι να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον εκτιμάτε. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να του πείτε ένα απλό «σ’ ευχαριστώ». Σας έφερε το περιοδικό που του ζητήσατε; Πέταξε τα σκουπίδια; Έφτιαξε καφέ; Επιβραβεύστε τον με τις δύο απλές αυτές λέξεις και εκτός από τη σχέση σας, ίσως βελτιωθεί και ο ίδιος.

Κοιτάξτε τον κατάματα

Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για μια υγιή σχέση. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή. Ένας από αυτούς είναι να τον κοιτάτε κατάματα. Μεταξύ μας... δεν είναι κακό να σκέφτεστε κάτι/κάποιον άλλον κατά τη διάρκεια του σεξ. Αλλά με το να κλείνετε τα μάτια, ίσως περνάτε το λάθος μήνυμα, ότι δηλαδή βρίσκεστε εκεί μόνο σωματικά. Με το να έχετε ανοιχτά τα μάτια και να κοιτάζετε τα δικά του, δείχνετε ότι είστε «εκεί» και σκέφτεστε μόνο εκείνον.

Θυμάσαι τότε που…

Τι είναι χειρότερο από το να ζεις στο παρελθόν; Να το ξεχνάς. Αναπολώντας μαζί το παρελθόν και τις ευχάριστες στιγμές που περάσατε, ενισχύετε το δεσμό σας. Το γεγονός ότι έχετε περάσει τόσα μαζί, λέει πολλά για το τι σημαίνετε ο ένας για τον άλλο. Θυμηθείτε ένα αστείο περιστατικό, μια ρομαντική στιγμή, μια γλυκιά χειρονομία και θυμίστε του…

Οι δουλειές (του σπιτιού) κάνουν τον άντρα

Δεν υπάρχει καλύτερο από το να ανακαλύψετε το πρωί ότι έπλυνε τα πιάτα για εσάς ενώ κοιμόσασταν. Ε λοιπόν, αισθάνεται το ίδιο. Αν μία φορά στο τόσο κάνετε εσείς τις υποχρεώσεις του συντρόφου σας, όχι μόνο θα αισθανθεί ότι είναι κάτι περισσότερο από τον «άντρα του σπιτιού» για εσάς, αλλά την επόμενη φορά θα σας βοηθήσει με ευχαρίστηση όταν εσείς δεν προλαβαίνετε. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι κάνει -έστω κάποιες- δουλειές του σπιτιού.

Σεξουαλική ανανέωση

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχετικά με την… βαρεμάρα στο κρεβάτι, περίπου το 60% απάντησε ότι θα ήθελε ο σεξουαλικός του σύντροφος να προτείνει κάτι καινούργιο, που θα τους βγάλει από τη ρουτίνα. Τα ζευγάρια συνήθως «κολλάνε» σε ορισμένα πράγματα που ξέρουν ότι «πιάνουν» και σταματούν να πειραματίζονται. Μην ξεχνάτε όμως ότι το μυαλό είναι το πιο σημαντικό σεξουαλικό όργανο. Κάθε φορά που δοκιμάζετε κάτι καινούργιο τονώνετε την φυσική επιθυμία του εγκεφάλου για καινοτομία. Ιδέες: Δοκιμάστε τα παιχνίδια ρόλων, αγοράστε ένα sex toy, μιλήστε πρόστυχα, δώστε σημασία στα προκαταρκτικά, κάντε μια καινούργια στάση.

Θέλει να το… ακούει

Το ξέρει ότι τον βρίσκετε έξυπνο, αστείο και σέξι. Γιατί αλλιώς να ήσαστε μαζί του τόσο καιρό; Λάθος. Ακόμη κι αν έχει τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιθανότατα, εξακολουθεί να θέλει να ακούει ότι σας ελκύει. Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι τα κομπλιμέντα. Την επόμενη φορά που θα σας μιλήσει για μια επιτυχία του στη δουλειά, ή θα σας εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, καλό θα είναι να τον ενθαρρύνετε δείχνοντας τον ενθουσιασμός σας.

Όσοι ιδρώνουν μαζί, μένουν μαζί

Πηγαίνοντας μαζί στο γυμναστήριο, όχι μόνο βρίσκετε λίγο χρόνο για να περάσετε μαζί αλλά είναι και ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε στον άλλον στήριξη και ενθάρρυνση. Ταυτόχρονα θα αισθανθείτε καλύτερα με το σώμα σας και περισσότερο υγιείς, με αποτέλεσμα να τονωθεί η αυτοπεποίθησή σας. Το γεγονός ότι ως train buddies θα έχετε έναν κοινό στόχο, θα σας φέρει πιο κοντά ενώ θα έχετε ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να μην κάνετε… κοπάνα. Το καλύτερο; Το γυμναστήριο αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και φυσικά την… λίμπιντο!

Συμβουλευτείτε τον

Θέλετε να δώσετε μια ώθηση στον εγωισμό του και να του δείξετε ότι τον σέβεστε; Ζητήστε του συμβουλές. Ρωτήστε τον πως να λύσετε ένα πρόβλημα που σας απασχολεί στη δουλειά, την οικογένεια ή τις φιλίες σας. Όλοι χρειάζονται να νοιώθουν αναγκαίοι κάποια στιγμή. Αν ακολουθήσετε τη συμβουλή του και σας βγει σε καλό, πείτε του το.

Πες το με ένα φιλί

Θυμάστε πως ήταν να φιλιέστε; Δεν αναφερόμαστε βέβαια στα φιλιά-καλημέρας/ καληνύχτας αλλά σε εκείνα τα παθιασμένα φιλιά με διάρκεια που έκαναν την κοιλιά σας να μουδιάζει και εσάς να ανυπομονείτε για τα επόμενα. Γιατί λοιπόν σταματήσατε; Το φιλί αποτελεί ίσως την πιο απλή σεξουαλική κίνηση. Μάλιστα, τα ζευγάρια που φιλιούνται συχνότερα, τείνουν να κάνουν και πιο συχνά σεξ.

Χαρίστε του ένα χαμόγελο. Είναι μεταδοτικό!

Ένα είναι το σίγουρο: Σας αγάπησε επειδή τον κάνατε να χαμογελάει. Όπως ακριβώς κι εσείς το ίδιο. Συχνά παραπονιέστε ότι δεν σας κάνει πια να χαμογελάτε τόσο συχνά. Νοιώθει το ίδιο. Πείτε του ένα αστείο, γίνετε λίγο ναζιάρα, κάντε ό,τι θυμάστε ότι λάτρευε επάνω σας όταν πρωτογνωριστήκατε. Πιθανότατα θα κάνει κι αυτός το ίδιο.

Πείτε του τι σας λείπει

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια είναι ότι δεν συζητούν μεταξύ τους για το τι σκέφτονται. Ο σύντροφό σας δεν διαβάζει (μάλλον) τη σκέψη σας. Θέλει να σας κάνει ευτυχισμένη αλλά χρειάζεται οδηγίες. Θέλετε περισσότερα χάδια; Ζητήστε το. Θέλετε να βγείτε με τις φίλες σας; Θα καταλάβει.

Έκπληξη!

Είναι πολύ εύκολο να σας παρασύρει η ρουτίνα όταν βρίσκεστε σε μια μεγάλη σχέση, ειδικά, δε, αν συζείτε. Και ενώ να αποφασίσετε από κοινού να κάνετε κάτι διαφορετικό είναι καλό, ακόμα καλύτερο είναι να ετοιμάσετε εσείς κάτι για αυτόν, χωρίς να το γνωρίζει. Προσθέτοντας μικρές εκπλήξεις στην καθημερινότητα σπάτε τη ρουτίνα και ανανεώνετε τη σχέση σας. Ιδέες: Κλείστε τραπέζι σε ένα εστιατόριο, φέρτε πρωινό στο κρεβάτι (όσο κλισέ κι αν ακούγεται), αγοράστε του ένα δώρο.

Ένα άγγιγμα είναι αρκετό

Το άγγιγμα δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι ερωτικό σε μια σχέση. Ενισχύει τους δεσμούς σας και σας υπενθυμίζει ότι είστε ζευγάρι. Δοκιμάστε να τον αγκαλιάσετε  για περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα, να του πιάσεχτε το χέρι όταν βλέπετε τηλεόραση ή αιφνιδιάστε τον με μια αγκαλιά από πίσω, όταν δεν το περιμένει. Το άγγιγμα ενισχύει την ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία βοηθά στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών μεταξύ ερωτευμένων.

Αυστηρώς κατάλληλο για ενηλίκους

Το μπάσκετ στα πάρκα, τα λούνα παρκ, τα επιτραπέζια (κυρίως τα επιτραπέζια), δεν είναι μόνο για παιδιά. Για την ακρίβεια μια δόση παιδικής… διασκέδασης μπορεί να είναι ό,τι πρέπει για γεμίσετε το κενό ενθουσιασμού στη σχέση σας. Ακόμα και ο ανταγωνισμός μπορεί να βγει σε καλό.

Ρωτήστε τον πως πέρασε τη μέρα του

Στη δουλειά περνά -τουλάχιστον- οκτώ ώρες από τη ζωή του. Σίγουρα κάτι τον απασχολεί σχετικά. Ωστόσο ένας διάλογος τύπου «- Πως πήγε η μέρα σου; - Καλά. – Ωραία.» δεν είναι αρκετός. Κάντε του μια συγκεκριμένη ερώτηση για κάτι που ξέρετε ότι τον απασχολεί από αυτά που έχει αναφέρει. Θα εκτιμήσει και μόνο το γεγονός ότι τον παρακολουθείτε όταν μιλάει.

Ζητήστε συγγνώμη

Διαφωνίες για μικρά πράγματα δεν πρέπει να καταλήγουν σε τσακωμό για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Ακόμη κι αν τσακωθείτε όμως πρέπει να αποβάλετε σύντομα την ένταση και να μην την αφήσετε να μπει ανάμεσά σας. Συχνά οι άντρες είναι πολύ περήφανοι για να ζητήσουν συγγνώμη ενώ μετά από λίγο δεν θυμούνται καν γιατί είχαν θυμώσει. Αν κάνετε εσείς την πρώτη κίνηση για συγγνώμη, τότε τα πράγματα θα λυθούν πολύ γρηγορότερα. Αν είστε εξίσου… πεισματάρα, αντιμετωπίστε το με χιούμορ ή ακόμα και με… νάζι. Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο στους τσακωμούς είναι το σεξ συμφιλίωσης!

Τραβήξτε του το ενδιαφέρον

Σε περίπτωση που έχει χάσει το ενδιαφέρον του σε εσάς και ό,τι και να κάνετε νιώθετε ότι πάει στο… βρόντο, τότε μάλλον πρέπει να τον αφυπνίσετε λίγο. Κάντε τον να ζηλέψει, (βγαίνοντας με έναν παλιό σας φίλο που ποτέ δεν συμπαθούσε), περιποιηθείτε τον εαυτό σας (βαφτείτε, αγοράστε ένα καινούργιο φόρεμα, φορέστε κάτι που είχατε να βάλετε από μικρή, βάψτε τα νύχια σας), τονώστε τον εγωισμό σας, υπενθυμίστε του ότι δεν είστε δεδομένη.

Χαρίστε του ένα μασαζ

Κάνοντάς του ένα μασάζ του δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε, τον εκπλήσσετε ενώ παράλληλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλήξετε να… κυλιέστε στα πατώματα. Ωστόσο το μυστικό είναι να το κάνετε οικιοθελώς, για αυτόν και μόνο χωρίς να ζητήσετε κάποιο αντάλλαγμα.

v