Στολισμός του δέντρου μαζί με τα παιδιά: Τι να προσέξετε

Στολισμός του δέντρου μαζί με τα παιδιά: Τι να προσέξετε

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στο σπίτι οι περισσότεροι, ειδικά όσοι έχουν μικρά παιδιά, ετοιμάζονται για τον στολισμό του δέντρου των Χριστουγέννων. Ας δούμε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές, ώστε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού, να εξελιχθεί σε μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστηση για όλη την οικογένεια, χωρίς κούραση και προβλήματα.

Κατ´αρχάς αποφασίστε από πριν πού θα τοποθετήσετε το δεντράκι σας. Βρείτε μια θέση από όπου θα το βλέπετε όλοι, δεν θα σας ενοχλεί, αλλά και δεν θα σας δημιουργήσει ατυχήματα, όπως π.χ. μακριά από το τζάκι και θερμαντικά σώματα.

Εάν έχετε αρκετό χώρο, τοποθετήσετε το κοντά σε παράθυρο, ώστε τα φώτα του να διακρίνονται και από έξω από το σπίτι, σαν στολισμός.

Στηρίξτε το καλά. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη απογοήτευση για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους, από ένα δέντρο που μόλις στολίστηκε... κατέρρευσε, από ένα απλό άγγιγμα. Φροντίστε επίσης να μην είναι κοντά σε διάδρομο, εσωτερική πόρτα του σπιτιού, κοντά δηλαδή σε σημεία που περνούν και τρέχουν παιδιά.

Αν αποφασίσατε να στολίσετε αληθινό δέντρο, κάντε μια καλή έρευνα πρώτα και εξετάστε καλά το δέντρο πριν το αγοράσετε. Καλύτερα διαλέξτε το στο φως της ημέρας και προσέξτε να μην είναι ξερά κάποια από τα κλαδιά του. Να θυμάστε ότι μπορείτε άνετα να κάνετε παζάρια στην τιμή, όπως επίσης να υπολογίσετε σωστά το μέγεθος του δέντρου. Ένα έλατο ανάμεσα σε άλλα, μπορεί να σας φαίνεται μικρό, αλλά όταν το φέρετε στο σπίτι να σας φανεί τεράστιο.

Σχετικά με τα τεχνητά δέντρα, βεβαιωθείτε ότι είναι καλής ποιότητας και με πιστοποίηση ότι τα υλικά του είναι βραδυφλεγή.

Αν στολίζετε το δέντρο μαζί με παιδιά, θυμηθείτε ότι τα παιδιά αγαπούν το ευχάριστο κομμάτι του στολισμού. Ειδικά τα μικρά, κουράζονται εύκολα, απογοητεύονται και χάνουν την όρεξή τους, όταν για παράδειγμα περάσουν δύο ώρες μέχρι να βρεθεί η θέση, να στηθεί σωστά, να ανοιχτούν τα κλαδιά κ.λ.π. Είναι προτιμότερο να έχετε κάνει αυτήν τη δουλειά την προηγούμενη ημέρα ή και την ίδια αλλά νωρίτερα, ώστε να αφήσετε τα παιδιά να ευχαριστηθούν και να στολίσουν ένα έτοιμο για στόλισμα δέντρο. Ελέγξετε, επίσης, από πριν, τα λαμπάκια που έχετε από πέρσι. Είναι πολύ ενοχλητικό να διαπιστώνετε την τελευταία στιγμή ότι είναι καμένα και ότι στολισμός θα πρέπει να διακοπεί για να τρέχετε στα καταστήματα αγοράζοντας καινούργια.

Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα στολισμένα δέντρα, αλλά ανάλογα με την ηλικία τους, χρειάζονται και κάποια επιτήρηση. Μην αφήνετε τα πολύ μικρά παιδιά να ασχολούνται και να αγγίζουν το δέντρο, χωρίς να τα επιβλέπετε. Απομακρύνετε τα πολύπριζα, τα καλώδια, τα φαναράκια, κεριά κ.λ.π. από το σημείο που μπορεί να τα φθάσουν, όπως επίσης προσέξτε τα μικρά στολίδια που μπορεί να πιάσουν και να βάλουν στο στόμα τους. Μια καλή συμβουλή είναι να μη βάλετε στολίδια στα πολύ χαμηλά κλαριά ή να βάλετε εντελώς ακίνδυνα παιχνίδια, έτσι ώστε να μη έχετε απρόοπτα.

Όταν πηγαίνετε για ύπνο το βράδυ ή λείπετε από το σπίτι, καλό είναι να αποσυνδέετε τα φωτάκια του δέντρου σας από την πρίζα.

Επίσης, αν σας αρέσει η ατμόσφαιρα και τα κεριά, τοποθετείτε τα πάντα σε βάση από μη εύφλεκτα υλικά, μην τα αφήνετε σε σημείο που φθάνουν τα παιδιά και να τα σβήνετε όταν πηγαίνετε για ύπνο ή όταν λείπετε από το σπίτι. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε κηροπήγια, φαναράκια, κεριά, ακόμα και σε θήκες, για να στολίζετε το δέντρο σας. Στον στολισμό του υπόλοιπου σπιτιού, προσέξτε τα κεριά σας να μην ακουμπούν σε διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, όπως στεφάνια, παιχνίδια από ύφασμα ή πλαστικό, γιρλάντες κ.λ.π.

Τέλος, αν σας αρέσει να στολίσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι τα λαμπάκια που αγοράσατε είναι εξωτερικού χώρου και φροντίστε οι εξωτερικές πρίζες να είναι καλυμμένες. Εάν ο εξωτερικός στολισμός σας φαίνεται δύσκολος ή επικίνδυνος στο χώρο σας, αναθέστε την εργασία σε έναν ηλεκτρολόγο, ο οποίος θα σας κάνει σίγουρα μια πιο ασφαλή τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου στολισμού σας.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

v