Εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά από 3 ετών

Εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά από 3 ετών

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που έχετε με το παιδί κατά τη διάρκεια των γιορτών δημιουργικά! Δείτε τις ιδέες που συγκεντρώσαμε για χειροτεχνίες και κατασκευές, που μπορούν να κάνουν παιδιά από τριών ετών και διασκεδάστε κόβοντας, κολλώντας και ζωγραφίζοντας. 

Χριστουγεννιάτικα ρολά από χαρτί υγείας

Θα χρειαστείτε μερικά ρολά από χαρτί υγείας, μαρκαδόρους, τέμπερες, πολύχρωμα χαρτιά, βαμβάκι και πολλή φαντασία! Φτιάξτε χιονάνθρωπους, τάρανδους, Άγιους Βασίληδες και γιορτινά ανθρωπάκια χρησιμοποιώντας το ρολό για σώμα. Το ψαλίδι είναι μάλλον απαγορευμένο εργαλείο για ένα 3χρονο παιδί, οπότε κόψτε εσείς χέρια, πόδια, σκουφιά και κασκόλ από τα πολύχρωμα χαρτιά, κι αφήστε το παιδί να τα κολλήσει. Ενθαρρύνετέ το να διακοσμήσει όπως του αρέσει το σώμα του χριστουγεννιάτικου πλάσματος και μη στενοχωρηθείτε αν το αποτέλεσμα είναι κάπως… ατσούμπαλο.

Το χωριό του Άι Βασίλη

Ένα μεγάλο λευκό χαρτόνι ή ένα παλιό σεντόνι μπορούν να γίνουν ο καμβάς πάνω στον οποίο το παιδί σας θα ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητά του! Δώστε του την κατευθυντήρια γραμμή - πείτε του ότι το θέμα σας είναι το χωριό του Άι Βασίλη- και καθοδηγήστε το όπου χρειάζεται. Ο σκοπός είναι φτιαχτεί μια «κάτοψη» του χωριού, με σπιτάκια, πλατείες, δέντρα και δρόμους φτιαγμένα με μαρκαδόρους, τέμπερες, χρυσόσκονη και ό, τι άλλο θέλετε. Μετά το πέρας των καλλιτεχνικών εργασιών, το χωριό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παιχνίδι, βάζοντας ανθρωπάκια να παίζουν μπροστά απ’ τα σπίτια και αυτοκινητάκια να τρέχουν στους δρόμους του.

Μπάλες γεμιστές

Το μόνο που χρειάζεστε είναι διαφανείς χριστουγεννιάτικες μπάλες (μπορείτε να τις προμηθευτείτε από εδώ). Ανοίξτε τις και αφήστε το παιδί να τις γεμίσει με ό, τι θέλει – από κουμπιά, μέχρι lego ή ξηρούς καρπούς. Η διαδικασία θα είναι διασκεδαστική και το αποτέλεσμα πρωτότυπο!

Δεντράκια που στέκονται όρθια

Κόψτε εσείς τα τριγωνάκια από χοντρό χαρτόνι και φτιάξτε τις οπές στη βάση τους. Στη συνέχεια, κόψτε μια χοντρή λωρίδα από το ίδιο χαρτόνι για στήριγμα. Αφήστε στο παιδί τη διακόσμηση των δέντρων. Συμβουλή: αφήστε το να λερωθεί. Είναι ο μόνος τρόπος να το διασκεδάσει.

Χειροποίητες γιρλάντες

Ζωγραφίστε απλά σχέδια πάνω σε γκοφρέ χαρτί ή ύφασμα και κόψτε τα. Δώστε στο παιδί τα δεντράκια, τα αστεράκια και τους χιονάνθρωπους που φτιάξατε για να τα ζωγραφίσει. Στη συνέχεια, κάντε από μία τρύπα σε κάθε πλευρά της φιγούρας. Αφήστε το παιδί να διαλέξει μια κορδέλα ή σκοινάκι για την γιρλάντα και βοηθήστε το να το περάσει από τις τρύπες. Κρεμάστε τη χειροποίητη γιρλάντα που μόλις φτιάξατε όπου του αρέσει!

Χρειάζεστε πολλή διάθεση, ελάχιστα χρήματα και αρκετή φαντασία για να περάσετε δημιουργικό και διασκεδαστικό χρόνο με το παιδί τις ημέρες των γιορτών!

v