Οι κανόνες του ραντεβού μετά το διαζύγιο

Οι κανόνες του ραντεβού μετά το διαζύγιο

Ύστερα από πολλά χρόνια έγγαμου βίου, είναι πιθανό να έχετε ξεχάσει πώς είναι να γνωρίζετε ένα νέο πρόσωπο και να βγαίνετε ραντεβού μαζί του. Δείτε ε κάποιους βασικούς κανόνες για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού μετά το διαζύγιο.

Πού θα τον γνωρίσετε

Δεν είναι εύκολο να γνωρίσετε νέα πρόσωπα ύστερα από ένα διαζύγιο, κυρίως επειδή όλοι σας οι φίλοι και γνωστοί είναι λίγο-πολύ κοινοί. Ίσως, λοιπόν, έχει έρθει η στιγμή να ανοίξετε λίγο τους ορίζοντές σας, να δεχθείτε μερικούς νέους φίλους στο Facebook ή να δώσετε το τηλέφωνό σας σε αυτόν τον τύπο που σας πολιορκεί στο γυμναστήριο ή στον νέο σας συνάδελφο.

Συναντηθείτε (το συντομότερο)

Αν τον γνωρίσατε μέσω κάποιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιθανό μετά από λίγο καιρό επικοινωνίας μαζί του να νιώσετε ότι «είστε μαζί» χωρίς καλά-καλά να έχετε συναντηθεί. Όσο, όμως, κι αν πιστεύετε ότι ταιριάζετε επειδή ακούτε την ίδια μουσική ή έχετε τις ίδιες κοινωνικο-πολιτικές απόψεις, μην βιαστείτε να τον θεωρήσετε ιδανικό σύντροφο, αν δεν συναντηθείτε πρώτα από κοντά. Μερικά e-mails είναι αρκετά για να βρείτε τα πρώτα κοινά σημεία επαφής. Η πραγματική χημεία θα αποδειχθεί στην προσωπική σας γνωριμία.

Bρείτε τον στο Google

Είτε τον γνωρίσατε μέσω Facebook είτε στο πάρτι της κολλητής σας, δεν παύει να είναι ένας ξένος. Ακόμα κι αν σας έχει πει την ιστορία της ζωής του και σας φαίνεται άκρως ειλικρινής και συμπαθητικός, εξακολουθείτε να μην τον γνωρίζετε. Γιατί, λοιπόν, να μην δοκιμάσετε το Google; Μπορεί να μάθετε ενδιαφέροντα πράγματα γι’αυτόν. Μπορεί να μην μάθετε και τίποτα.

Παρέα με singles

Αν όλες οι φίλες σας έχουν οικογένεια και παιδιά, είναι πιθανό να μην σας βοηθήσουν ιδιαίτερα με τον νέο σας φίλο. Να μην έχουν χρόνο να ακούσουν λεπτομέρειες για το τι τύπος είναι ή ακόμα και να τον γνωρίσουν από κοντά. Σε αυτή τη φάση της ζωής σας, χρειάζεστε μία single φίλη, που να εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος μ' εσάς. Θα σας δώσει καλύτερες συμβουλές για το πώς να γνωρίσετε νέους άντρες αλλά και για το τι κάνετε λάθος χωρίς να το καταλαβαίνετε. Και θα έχει περισσότερο χρόνο για να βγείτε μαζί έξω.

Κάντε την πρώτη κίνηση

Ύστερα από τόσο καιρό... εκτός αγοράς, είναι σίγουρο ότι έχετε ξεχάσει πώς να προσεγγίσετε έναν άντρα. Επίσης, ίσως «έχετε μείνει» στο στερεότυπο του άνδρα-κυνηγού και περιμένετε από αυτόν να κάνει την πρώτη κίνηση. Αν δεν θέλετε να χάνετε τις ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σας, κάντε το πρώτο βήμα και απλώς ξεκινήστε εσείς την κουβέντα.

Προετοιμάστε τα θέματα

Το πιθανότερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια, οι συζητήσεις σας περιστρέφονται γύρω από τα παιδιά, τις δουλειές του σπιτιού και την καριέρα σας. Δεν ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα για ένα… σπινθηροβόλο πρώτο ραντεβού. Ούτε το διαζύγιό σας αποτελεί καλή αρχή για κουβέντα την πρώτη φορά που θα βγείτε με κάποιον. Σκεφθείτε, λοιπόν, εκ των προτέρων κάποια ενδιαφέροντα θέματα για να συζητήσετε στο πρώτο σας ραντεβού: τα χόμπι σας, την επικαιρότητα, τα αγαπημένα σας sites. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε, επιπλέον, και μία καλύτερη εικόνα για το τι τύπος είναι ο… τύπος.

Μετριάστε τις προσδοκίες σας

Το να φανταστείτε αυτόν που κάθεται απέναντί σας ως τον μελλοντικό σου σύντροφο/σύζυγο/πατριό των παιδιών σας, είναι πολύ νωρίς για το πρώτο ραντεβού. Κάντε ένα βήμα πίσω, δείτε τα πράγματα πιο χαλαρά και απλώς απολαύστε την πρώτη σας συνάντηση.

Βρείτε ένα νέο χόμπι

Μάθετε ιστιοπλοΐα ή κάντε μαθήματα χορού. Ασχοληθείτε με πράγματα που σας ενδιαφέρουν και που πάντα θέλατε να κάνετε, και τα νέα πρόσωπα θα εμφανιστούν με τον πιο φυσικό τρόπο στην ζωή σας.

Μην βιαστείτε να τον κρίνετε

Μπορεί η δουλειά του να μην έχει το πρεστίζ της δικής σας. Μπορεί να μην είναι πλούσιος ή ιδιαίτερα μορφωμένος. Όμως μπορεί να έχει κάτι γοητευτικό που να μπορέσετε να διακρίνετε αφού τον γνωρίσετε καλύτερα. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία εξαιτίας μιας βιαστικής πρώτης εντύπωσης.

Αφήστε τον θυμό πίσω

Ο πρώην σάς έχει σίγουρα δώσει αρκετούς λόγους να αισθάνεστε θυμό και πικρία απέναντι στους άντρες. Όσο δικαιολογημένη κι αν είστε, πρέπει να κοιτάξετε μπροστά. Μιλήστε με φίλους για τα συναισθήματά σας. Αλλά, σε καμία περίπτωση μην μεταφέρετε όλο αυτό το φορτίο στον νέο άνθρωπο που θα μπει στη ζωή σας, γιατί θα καταστρέψετε τα πάντα πριν ακόμη ξεκινήσουν.

Πολλαπλά ραντεβού

Μην διστάσετε να βγείτε με περισσότερους από έναν άντρες το ίδιο χρονικό διάστημα. Φερθείτε τους σαν να είναι φίλοι σας, μέχρι να καταλήξετε στο ποιος θα μπορούσε να γίνει και εραστής σας.

Μην ανακατεύετε τα παιδιά

Δεν χρειάζεται να κρύψετε την προσωπική σας ζωή από τα παιδιά. Μπορείτε να τους πείτε π.χ. ότι θα βγείτε ραντεβού με έναν φίλο. Μην βιαστείτε, όμως, να τους τον γνωρίσετε, αν δεν είστε σίγουρη ότι ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να ταιριάξει στη ζωή τους.

Αγοράστε νέα εσώρουχα

Μετά τα πρώτα ραντεβού, το σεξ θα έρθει ως φυσική συνέχεια. Αν ακόμη φοράτε τα ίδια εσώρουχα που είχατε αγοράσει για την πρώτη νύχτα του γάμου σας ή τα εντελώς αντι-ερωτικά 5 σε 1 βαμβακερά βρακάκια, ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά εσωρούχων για ολική επαναφορά του μπουντουάρ σου.

'Εχετε πάντα μαζί σας προφυλακτικά (και χρησιμοποιήστε τα)

Ακόμη κι αν έχετε βάλει σπιράλ ή παίρνετε αντισυλληπτικά, μην διανοηθείτε να μην χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό με έναν νέο σύντροφο, όσο κι αν προσπαθήσει να σας πείσει ότι είναι υγιής και ότι έκανε εξετάσεις πρόσφατα για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Πηγή: iVillage

v