Ημέρα του Πατέρα: Δώρα για τον μπαμπά με τα χεράκια τους!

Ημέρα του Πατέρα: Δώρα για τον μπαμπά με τα χεράκια τους!

Στη Γιορτή της Μητέρας έχουμε πάντα τις καλύτερες ιδέες για δώρο. Την ημέρα, όμως, που γιορτάζουν οι απανταχού μπαμπάδες, η φαντασία μας συνήθως… στερεύει. Αυτό δεν σημαίνει ότι τους αγαπάμε λιγότερο. Γι' αυτό, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, την Κυριακή, καθίστε με τα παιδιά σας και βοηθήστε τα να φτιάξουν (σχεδόν) μόνα τους ένα δώρο για τον μπαμπά. Ακολουθούν 3 ιδέες για χειροποίητα δωράκια που θα κάνουν κάθε χαζομπαμπά... να πετάξει από τη χαρά του!

Κάρτες

Βοηθήστε τα παιδιά να φτιάξουν κάρτες με μηνύματα που βγαίνουν από την καρδιά τους. Μπορούν να ζωγραφίσουν το εξώφυλλο της κάρτας ή, αν είναι πολύ μικρά, να βουτήξουν τις πατούσες τους και τις παλάμες τους σε μπογιά και να αφήσουν το αποτύπωμά τους. Μέσα μπορούν να γράψουν «Σ’ αγαπώ μπαμπά», «Χρόνια πολλά μπαμπά» ή κάτι πιο προσωπικό. Μπορείτε, επίσης, να ξεκινήσετε εσείς μερικές προτάσεις όπως «Ο μπαμπάς μου κάνει το καλύτερο…», «Γελάω όταν ο μπαμπάς μου…», «Ο μπαμπάς μου είναι ο καλύτερος…» και να τις συμπληρώσουν τα παιδιά.

Δείτε πώς θα φτιάξετε κάρτες στο παρακάτω βίντεο

Αντικείμενα γραφείου

Φτιάξτε χειροποίητα διακοσμητικά για το γραφείο ή το σπίτι. Βρείτε μαζί με τα παιδιά όμορφες πέτρες και γράψτε πάνω τους με χρωματιστά γράμματα «Ο καλύτερος μπαμπάς», «Βραβείο καλύτερου μπαμπά» ή «Σ’ αγαπώ μπαμπά». Έπειτα δώστε στα παιδιά γκλίτερ, αυτοκόλλητα, κόλλα και χαρτί και αφήστε τα υπόλοιπα στη φαντασία τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ένα κομμάτι ξύλο, στο οποίο θα κολλήστε μια φωτογραφία του συντρόφου σας με τα παιδιά. Μπορείτε, ακόμα, να φτιάξετε ένα μικρό κουτάκι για να βάζει τα ψιλά του ή άλλα μικρά αντικείμενα και να το διακοσμήσουν ανάλογα τα παιδιά.

Δείτε πώς να φτιάξετε χάρτινα κουτιά στο παρακάτω βίντεο

Μπλούζες

Πάρτε ένα παλιό λευκό μακό μπλουζάκι του και δώστε το στο παιδί σας να το ζωγραφίσει. Αν είναι πολύ μικρό, μπορείτε να κάνετε εσείς το περίγραμμα και να το αφήσετε να το γεμίσει. Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα χαρτόνι μέσα από το μπλουζάκι για να μην μουτζουρωθεί το πίσω μέρος. Μπορείτε επίσης να τυπώσετε ένα μπλουζάκι σε κάποιο κατάστημα με ένα αστείο ή χαριτωμένο print, ή ακόμα και με μια φωτογραφία του παιδιού σας μαζί με τον μπαμπά.

Ιδέες για τυπώματα

  • Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου
  • Ο μπαμπάς μου έχει πάντα δίκιο αλλά ποιος τον ακούει!
  • Άμα με πειράξεις, θα το πω στο παιδί μου!
  • Το παιδί μου έχει πάντα δίκιο. Και λέει ότι είμαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου.
  • Οι καλοί μπαμπάδες κάνουν καλούς γιους. Κι εγώ είμαι τέλειος!

 

Πηγή: ModernMom

 

 

v