Άντρες: Τι εννοούν όταν λένε...

Άντρες: Τι εννοούν όταν λένε...

"Έχει προβλήματα δέσμευσης", σπεύσατε να συμπεράνετε όταν σας είπε ότι "θέλει λίγο χρόνο μόνος του" ή ότι "σας αγαπά αλλά δεν είναι ερωτευμένος". Τι εννοεί, όμως, πραγματικά;

Θέλει να είστε μαζί αλλά να μην παντρευτείτε

Αν και είναι λίγο δύσκολο για τις γυναίκες να το πιστέψουν, άνδρες και γυναίκες δεν βλέπουν με τον ίδιο τρόπο το γάμο. Οι γυναίκες συνήθως αισθάνονται ότι ο γάμος είναι η λογική κατάληξη μιας σχέσης: ερωτεύεσαι, κάνεις μια μονογαμική σχέση και παντρεύεσαι. Οι άντρες βλέπουν τον γάμο σαν ένα στάδιο της δικής τους ζωής και όχι της σχέσης τους. Θα παντρευτούν όταν πιστεύουν ότι είναι η σωστή στιγμή, όταν κρίνουν ότι έχουν επιτύχει επαρκώς σε τομείς όπως καριέρα και χρήματα.

Υπάρχει, βέβαια και η πιθανότητα, η στιγμή αυτή να μην έρθει ποτέ. Συζητήστε το μαζί του ψύχραιμα για να διαπιστώσετε πώς το βλέπει. Δεν θα σας πει ψέματα, επομένως καλό θα είναι να αποφύγετε ακραίες αντιδράσεις. Ωστόσο, αν από μόνος του δεν αναφέρει ποτέ κάτι σχετικό, τότε καλύτερα να κρατήσετε μικρό καλάθι.

Δεν θέλει να γνωρίσετε τους γονείς του

Ίσως αν τελικά γνωρίσετε τους γονείς του, να καταλάβετε γιατί. Σημαντικό ρόλο παίζει ο παράγοντας πόσο συχνά τους βλέπει. Αν τους μιλάει σπάνια και τους επισκέπτεται ακόμα πιο σπάνια, τότε είτε σας «προστατεύει» από αυτούς είτε φοβάται ότι θα ανταλλάξετε μαζί τους δυο κουβέντες και θα φύγετε τρέχοντας.

Ωστόσο αν τους συναντά συχνά, τότε έχουμε άσχημα νέα. Σημαίνει ότι δεν έχει να κάνει με αυτούς αλλά με εσάς. Είτε δεν θέλει οι γονείς του να πιστέψουν ότι το πάτε σοβαρά, γιατί κατά τη γνώμη του δεν είναι έτσι, είτε ντρέπεται για εσάς. Σε κάθε περίπτωση είναι κακός οιωνός για μια μακροχρόνια σχέση.

Λέει ότι με αγαπά αλλά δεν είναι ερωτευμένος

Αν έλεγε «Αγαπώ το σκύλο μου αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί του», θα καταλαβαίνατε απόλυτα τι εννοεί. Μπορεί οι άντρες να μην είναι πολύ καλοί στην επικοινωνία, αλλά συνήθως εννοούν αυτό ακριβώς που λένε. Και παρεμπιπτόντως, αυτό που εννοεί δεν είναι ότι είστε σκυλί. Απλώς η αγάπη του για εσάς δεν είναι κατάλληλη για μια ρομαντική σχέση. Σας βλέπει φιλικά ή ακόμα χειρότερα, αδερφικά. Ακόμη κι αν συνεχίζετε να κάνετε σεξ, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Σας αγαπά αλλά δεν είστε η τέλεια.

Λέει ότι χρειάζεται περισσότερο χώρο

Ο σύντροφός σας έχει ανάγκη περισσότερη άνεση, επειδή η σχέση σας μαζί του είναι πιο καταπιεστική απ’ όσο περίμενε. Θέλει να τα βρει με τον εαυτό του και να σιγουρευτεί πως όλα είναι εντάξει στη ζωή του και ότι εξακολουθεί να είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο και χωρίς εσάς. Εκτός λοιπόν, και αν με την λέξη «χώρος» εννοεί να μετακομίσει σε ένα πιο άνετο σπίτι (χωρίς εσάς), θα πρέπει να του δώσετε λίγο χρόνο για να τα βρει με τον εαυτό του και να σκεφτεί τι πραγματικά θέλει.

Λέει ότι θέλει να βγαίνει και με άλλες

Εδώ τα πράγματα είναι περισσότερο σαφή. Είτε δεν έχει το θάρρος να σας πει να χωρίσετε, είτε θέλει να διατηρήσει κάποια σχέση μαζί σας, αλλά να «παίζει» παράλληλα και με άλλες.

Αν βγαίνατε και οι δύο με άλλους και απλώς σας διασαφηνίζει την κατάσταση, τότε υπάρχει σωτηρία στην ούτως ή άλλως «ελεύθερη» σχέση σας. Αν όμως εσείς ήσασταν τόσο καιρό μονογαμική και αυτός τώρα θέλει να βγαίνει και με άλλες, τότε η συμπεριφορά του είναι προσβλητική και η μόνη επιλογή που έχετε, είναι να κάνετε ό,τι δεν είχε το θάρρος να κάνει αυτός: να τον χωρίσετε.

Θέλει ένα διάλειμμα επειδή «είστε πολύ καλή για αυτόν»

Ααααα, σας αγαπάει τόσο πολύ που δεν θέλει να είστε μαζί. Μάλιστα. Φυσικά, βγάζει νόημα. Αυτό που εννοεί, είναι ότι έχει γνωρίσει κάποια άλλη με την οποία θέλει να κάνει σεξ, επομένως θέλει να περιμένετε μέχρι να αρπάξει την ευκαιρία.

Αν πιστεύατε ότι είχατε μια σοβαρή σχέση μαζί του, ξανασκεφτείτε το. Δεν σας σέβεται αρκετά για να σας πει την αλήθεια. Στην πραγματικότητα πιστεύει ότι επειδή σας είπε ότι είστε πολύ τέλεια για αυτόν, εσείς θα τον αφήσετε να κάνει ό,τι θέλει για κάποια περίοδο και θα τον περιμένετε με ανοιχτές αγκάλες. Όταν καταλάβει ότι στις γυναίκες δεν αρέσουν τα «διαλείμματα» θα προτιμήσει να σας κερατώσει. Να χαίρεστε που δεν πέσατε στην παγίδα του και κάντε το «διάλειμμα».. μόνιμο.

Πηγή: iVillage 

 

v